Помощ при сметката в протеина + още едно въпросче

17.05.12
08:51

Понеже не ми е достатъчно ясно,растителния протеин не се “броял” или се делял на две при сметките,искам да попитам:
Примерно имам 100грама пилешко и има (примерно) 24гр протеин и 100грама фъстъци (примерно) 22грама протеин , мога ли да ги заместя ,тоест в един от дните в седмицата  да ям за закуска примерно 300грама плодове и 100грама фъстъци като така покрия 20-25грама от необходимия ми (160грама) протеин дневна доза?
Продуктите които ме интересуват за протеин дали се брои са:Фъстъци,Фасул,Картофи,Спагети,Макарони,Бъдеми,Прясно мляко и Извара

Другия ми въпрос е свързан с кардио тренировките,при сметките в ккал дневно трябва да примемам около 3000-3100ккал аз приемам малко над тази порция , като всяка вечер правя 20мин бягане,сега как ще е по-удачно да спра за 1-2 месеца с кардиото за да кача по-бързо и после да се чистя,или просто да продължа да ям меса и други продукти богати на витамини и белтъци и си правя кардио всяка вечер (тоест въпроса е дали кардиото ще забави процеса на качване на ММ)?

17.05.12
09:25

Във всеки един продукт има протеин/въглехидрати/ мазнини. Применро картофите имат 1,7протеин 20въглехидрати и 0,1мазнини(видях го от състава на храните в сайта). Ако искаш да качваш закускатата ти не трябва да е плодове +фъстъци, а нещо от сорта на яйца+овесени ядки. Плодове можеш да ядеш след тренировка.
Според мен лично кардио трябва да се прави и в периодите за маса, и в периодите за релеф. Обаче да искаш да качваш и да бягаш всеки ден не е нормално. Може да го намалиш до 2 пъти в седмицата, просто за тонус.

17.05.12
09:42

За бягането като се разрових в нета и всеки точно 2 дни казва при качване на ММ,тъй,че ясно е изборът ми какъв е.

Принципно 6дни от седмицата за закуска имам:
яйца+сирене
банани+мед
яйца+чушка
300грама плодове+фъстъци
Прясно мляко+мюсли
Прясно мляко+мюсли

Не мога да ям всеки ден яйца, ако тези закуски не са добре,ще помоля някой да предложи по удачен вариант.

Мнението беше редактирано от Excess на 17.05.12 09:57.

17.05.12
09:58

казано от Hous4o на 17.05.12, 09:42:

Принципно 5дни от седмицата за закуска имам:яйца+сирене,банани+мед,яйца+чушка,300грама плодове+фъстъци,Прясно мляко+мюсли,Прясно мляко+мюсли
Не мога да ям всеки ден яйца, ако тези закуски не са добре,ще помоля някой да предложи по удачен вариант.

От всичко това можеш да си направиш миш-маш, като добавиш извара или сирене. Вместо мюсли/мляко/яйца може да стане чудесна комбинация за палачинки - пробвай.
Комбинацията от бързи въглехидрати + мазнини не е особено удачна.

17.05.12
10:22

Идеята е ,че всички тези неща са за всеки отделен ден (както съм ги подредин ,понеделник вт.... и тн)
Иначе аз нещата ги виждам така:
3 яйца + 100грама сирене на тефлон = 270+200kkal,25-30+16гр белтък
И по тази логика пуснах темата за
300грама плодове+100грама фъстъци= 240kkal+600kkal,3+28гр белтък

И исках чисто и просто грешно ли е да ги заместя,защо и дали някой може да я редактира програмата както съм я дал (под редактира имам в предвид да смени 1-2 храни)Не искам да чакам на готово просто ми е малко объркано в момента.Единственото ми желание е да НЕ ям всяка сутрин яйца заради протеина (а някакво заместително).
Както и да знам как да си правя сметките за протеина (растителния) дали се брои или не?
Благодаря отново.

Мнението беше редактирано от Excess на 17.05.12 10:34.

17.05.12
22:19

Вкарваш кисело или прясно мляко на закуска като не искаш яйца:)Или една доза суроватъчен протеин.

18.05.12
18:30

Значи само един ден ми е проблема в който в момента ям 600грама банани+лъжица мед.
В него ще сложа примерно и чаша прясно мляко (може направо шейк да направя)

И все още ми остава въпроса дали растителния протеин се брой при сметките за 160-165грама протеин дневна доза?

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1