19.05.12
10:10
Здравейте! Сигурно има подобни теми като моята в раздела, но все пак би било добре, ако ми отговорите лично! :П
На 15 години съм, 170 см., 55 кг.
Реших да ходя на успоредка и лост в Понеделник, Сряда и Петък, а във Вторник, Четвъртък и Събота да тичам.
Та въпросите са ми следните:
Понеже ще ходя да тренирам сравнително рано (към 8 часа например), и се чудех дали първо трябва да ям нещо преди това? (попринцип ям мюсли с прясно мляко).
Тренировката на лост и успоредка искам да включва освен бицепс и трицепс - корем и гръб. Ако може да ми дадете някаква програма и да ми кажете в кои дни какво да тренирам. (Аз съм гледал примерните програми в сайта, но не ми допадат особено)
Принципно знам, че на моята възраст не трябва да спазвам някакви хранителни режими, но поне трябва ли да ограничавам някои храни (като тестени например), и кои да консумирам повече.
Също се интересувах по колко литра вода да пия на ден и хубаво ли е да пия по време на тренировка?
Надявам се да отделите няколко минути да ми отговорите, мерси предварително! :)
Темата беше редактирана от Владимир Тодоров на 19.05.12 10:15.
19.05.12
11:29
Еми почети малко де!!!Ти сам си отговаряш нямаш маса-яж месо,яйца,картофи,ориз и тн...
19.05.12
11:59
Защо пък да не е хубаво на твоята възраст да спазваш хранителен режим?
Разбира се че трябва да пиеш повече вода на ден (2л най-малко).Хубаво е и по-време на тренировка да пиеш вода (малко и по малко) , по-добре студена минерална (по-богата е на кислород).Но това вече са подробности.Е и гледай да не е ледена че да настинеш.Вмести си тренировката някъде през деня, така че да ти се получава 2 часа след хранене (пържола с картофи).Това е оптималното време за хубава силова тренировка.
Храна ? 55килограма си така,че яж всичко и по-много,но нека приоритет да са ти белтъчините и въглехидратите !Вода ? Около 1.5 до 2 литра на ден, а през лятото и до 3!Не се задържай дълго време на тази успоредка а потърси някоя фитнес зала в квартала! Поразрови се из форума и съм сигурен,че ще намериш отговори на всичките си въпроси! Успех от мен!
19.05.12
14:22
Мерси на всички за отговорите, ако някой иска нещо да допълни (като програма например), може да сподели (clap)
19.05.12
14:54
19.05.12
15:08
казано от Kirov на 19.05.12, 14:54:
Мерси много! Аз ще си я пообогатя малко програмата и ще стане супер!
19.05.12
16:54
По-добре не я пообогатявай :) Прочети това - http://www.bb-team.org/articles/4183_kak-da-trenirame-na-lostovete-I-chast
19.05.12
18:44
Тренирай си на лостове спокойно.Пак ще направиш маса ако знаеш как да тренираш.Плюс това масата не винаги значи сила.
П.С. Много ми е интересно какво беше това ” до 2 литра вода” ??!? Що ако изпие 5л през пролетта да не би да му стане нещо?
20.05.12
22:35
С тренировки 6 дена от 7 според мен трябва да ядеш като чудовище за да може организма ти да се възстановява правилно . Моя съвет е малко да поограничиш тренировките , със сигурност яж преди тях(1 час -1час и половина преди това стабилно ядене и веднага след тренировка- най-голямото ядене за деня) и ще започнеш да виждаш прогрес.