Няколко въпроса за почти начинаещ в спорта

Здравейте! Сигурно има подобни теми като моята в раздела, но все пак би било добре, ако ми отговорите лично!  :П

На 15 години съм, 170 см., 55 кг.
Реших да ходя на успоредка и лост в Понеделник, Сряда и Петък, а във Вторник, Четвъртък и Събота да тичам.

Та въпросите са ми следните:
Понеже ще ходя да тренирам сравнително рано (към 8 часа например), и се чудех дали първо трябва да ям нещо преди това? (попринцип ям мюсли с прясно мляко).
Тренировката на лост и успоредка искам да включва освен бицепс и трицепс -  корем и гръб. Ако може да ми дадете някаква програма и да ми кажете в кои дни какво да тренирам. (Аз съм гледал примерните програми в сайта, но не ми допадат особено)
Принципно знам, че на моята възраст не трябва да спазвам някакви хранителни режими, но поне трябва ли да ограничавам някои храни (като тестени например), и кои да консумирам повече.
Също се интересувах по колко литра вода да пия на ден и хубаво ли е да пия по време на тренировка?

Надявам се да отделите няколко минути да ми отговорите, мерси предварително! :)

Темата беше редактирана от Владимир Тодоров на 19.05.12 10:15.

GI

19.05.12
11:29

Еми почети малко де!!!Ти сам си отговаряш нямаш маса-яж месо,яйца,картофи,ориз и тн...

19.05.12
11:59

Защо пък да не е хубаво на твоята възраст да спазваш хранителен режим?
Разбира се че трябва да пиеш повече вода на ден (2л най-малко).Хубаво е и по-време на тренировка да пиеш вода (малко и по малко) , по-добре студена минерална (по-богата е на кислород).Но това вече са подробности.Е и гледай да не е ледена че да настинеш.Вмести си тренировката някъде през деня, така че да ти се получава 2 часа след хранене (пържола с картофи).Това е оптималното време за хубава силова тренировка.

19.05.12
12:01

Храна ? 55килограма си  така,че яж всичко и по-много,но нека приоритет да са ти белтъчините и въглехидратите !Вода ? Около 1.5 до 2 литра на ден, а през лятото и до 3!Не се задържай дълго време на тази успоредка а потърси някоя фитнес зала в квартала! Поразрови се из форума и съм сигурен,че ще намериш отговори на всичките си въпроси! Успех от мен!

Мерси на всички за отговорите, ако някой иска нещо да допълни (като програма например), може да сподели (clap)

19.05.12
14:54

казано от Kirov на 19.05.12, 14:54:

Цък

Мерси много! Аз ще си я пообогатя малко програмата и ще стане супер!

По-добре не я пообогатявай :) Прочети това - http://www.bb-team.org/articles/4183_kak-da-trenirame-na-lostovete-I-chast

19.05.12
18:44

Тренирай си на лостове спокойно.Пак ще направиш маса ако знаеш как да тренираш.Плюс това масата не винаги значи сила.

П.С. Много ми е интересно какво беше това ” до 2 литра вода” ??!? Що ако изпие 5л през пролетта да не би да му стане нещо?

20.05.12
22:35

С тренировки 6 дена от 7 според мен трябва да ядеш като чудовище за да може организма ти да се възстановява правилно . Моя съвет е малко да поограничиш тренировките , със сигурност яж преди тях(1 час -1час и половина преди това стабилно ядене и веднага след тренировка- най-голямото ядене за деня) и ще започнеш да виждаш прогрес.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1