Коремни преси или L-sit

Здравейте,
Търся подходяща програма за трениране на коремните мускули.

Темата беше редактирана от Мартин Димитров на 10.06.12 21:55.

18.05.12
13:33

Един корав L-sit би ти дал стабилна база за развиване на по-трудните позиции и движения. Ако мислиш да се занимаваш сериозно с лостове, това е много добро упражнение.

19.05.12
12:05

L-sit , планк с тежест , toes to bar както и различни видове коремни преси са идеални упражнения за корема.Отделно от всички останали упражнения (набиране , кофички , лицеви опори) също натоварват коремните мускули.Също и задна и предна везна, но те още не са ти в категорията.

А колко пъти да тренирам за корем в седмицата (2 или 3), защото някъде четох, че при претрениране коремните мускули стават огромни, а целта ми е да си дооформя плочките (спазвам добър хранителен режим) ?

П.С Как да се науча да правя драгон флаг на лост, защото го мога на земя, когато съм се хванал за нещо, но не и на самия лост... ?Проблема ми е да си вдигна краката високо, спускането и самият драгон флаг са ми по-лесни.

Мнението беше редактирано от Мартин Димитров на 22.05.12 22:29.

...

23.05.12
23:22

Няма как да претренираш коремните мускули , нито да ти станат огромни! Ако ти станат огромни дори с 4-5 тренировки на седмица евала , но няма как да стане. А то няма лошо и да са по-големи защото тогава изглеждат още по-добре отколкото си мислиш.

Тренирай ги колко можеш повече , дори след тренировка за други мускулни групи.Прави по-ефективните упражнения, които ти казах по-горе.С тяхна помощ ще ги стегнеш много добре , а с подходящ режим ще можеш и да ги изкараш на показ!

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1