Kреатин и задържане на вода

19.05.12
23:00

Тренирам активно от няколко години, но опита с добавките ми е малък.От месец и половина пия креатин на оптимум нютришън  “OPTIMUM NUTRITION Micronized Creatine Powder”.  Имам чувството, че задържах доста вода и изглеждам леко подпухнал. Възможно е и да съм качил малко мазнина, защото увеличих приема на въглехидрати, защото преди бях на диета почти без въглехидрати и с повече мазнини.

Искам да попитам, ако съм задържал вода, колко време ще отнеме да се изчисти от тялото.
Благодаря предварително :)

GI

19.05.12
23:05

Нали знаеш,че като го спреш креатина за две седмици си изпикал всичко и ще си същият както преди?Тогава идва въпросът ЗАЩО ПО ДЯВ..... го пиеш?
Събери пари хората вече пият кре-алкалин по-скъм е да,но не ставаш като гъба(сюнгер)..... дава ти сила Да по-скъм е ама с пръд.. боя не става както са казали хората..........

DE

20.05.12
01:17

По-скоро се пие именно заради този му ефект да задържа вода,защото изпълненият с вода мускул позволява по-добро усвояване на хранителните вещества(поне така го знам,де).Също така върши голяма работа,когато се тренира за така наречена енергийна хипертрофия.

Мнението беше редактирано от Denis22 на 20.05.12 01:19.

20.05.12
07:33

казано от Georgi Ivanov на 19.05.12, 23:05:

Нали знаеш,че като го спреш креатина за две седмици си изпикал всичко и ще си същият както преди?Тогава идва въпросът ЗАЩО ПО ДЯВ..... го пиеш?
Събери пари хората вече пият кре-алкалин по-скъм е да,но не ставаш като гъба(сюнгер)..... дава ти сила Да по-скъм е ама с пръд.. боя не става както са казали хората..........

А още някоя глупост да изръсиш??? Едно нещо като не ти е ясно по-добре не се обаждай.

20.05.12
08:20

Georgi Ivanov Недей да пишеш глупости моляте . Забелязал съм,че само критикуваш ! Или помагай на хората с мненията си или най-добре недей да критикуваш и да пишиш глупосто ;)

GI

20.05.12
08:29

казано от Valdis на 20.05.12, 07:33:

А още някоя глупост да изръсиш??? Едно нещо като не ти е ясно по-добре не се обаждай.

Кое е глупост,че не ми стана ясно ??? Може ли да си вземеш креатин и да се чудиш какво стана що съм като гъба :Д

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 20.05.12 08:49.

Georgi Ivanov, такъв ли е твоят опит с креатин монохидрат?

Dragomir Ivanov, нормално е. Промяната в телесните мазнини може да е следствие от хранителния режим. При така зададен въпрос трудно може да се даде наистина точен отговор.

20.05.12
09:36

казано от Georgi Ivanov на 20.05.12, 08:29:

казано от Valdis на 20.05.12, 07:33:

Кое е глупост,че не ми стана ясно ??? Може ли да си вземеш креатин и да се чудиш какво стана що съм като гъба :Д

На въпроса с въпрос - Кое от написаното от теб във форума не е? Каквото и да си говорим монохидрата остава най-ефективната и достъпна форма на креатин, ако се позаинтересуваш малко ще разбереш, че кре-алкалина също е форма на монохидрата, но съвсем не толкова ефективна колкото се пише. Ти колко пъти си взимал мотохидрат и си ставал като “сюнгер”? Или просто чул-недочул, чел-недочел ей тъй да се включиш в моабета? Ако потърсиш малко, ще намериш мнението на Salomon Kane или Krasimir Yolov( не си спомням, кой точно от двамата беше), който много добре е обяснил каква е причината креатина да задържа вода и защо при сегашните по-чисти форми този ефект почти или напълно липсва.

GI

20.05.12
09:48

Ами да ти кажа доста цикли и стакова съм си правел,като в началото бях на монохидрат пил съм 3-4 опаковки,после и естер съм пил и от една година само на кре-алкалин си карам!!!Няма зареждащи фази,не бъркам като откачен няква гадна сол в нат. сокове и тн.. и не задържам вода,а сила си получавам  :P.Та имам опит от около 3-4 години

ПС. говоря само от личен опит

Мнението беше редактирано от Georgi Ivanov на 20.05.12 10:05.

казано от Georgi Ivanov на 20.05.12, 09:48:

Ами да ти кажа доста цикли и стакова съм си правел,като в началото бях на монохидрат пил съм 3-4 опаковки,после и естер съм пил и от една година само на кре-алкалин си карам!!!Няма зареждащи фази,не бъркам като откачен няква гадна сол в нат. сокове и тн.. и не задържам вода,а сила си получавам  :P.Та имам опит от около 3-4 години

ПС. говоря само от личен опит

понякога прекалено много говориш а не се вслушваш в това което другите ти казват. Валдис точно и ясно ти го каза.

АЧ

20.05.12
22:47

Аз приемам същия креатин на ON монохидрат и има ефект, но сега спрях да го пия от почти 1 седмица, че спрях тренировките за малко и храната май намалих и почнах да губя от масата малко :(, но това е нормално. Иначе този вид креатин е най-добрия.

22.05.12
00:20

В края на краищата, не получих отговор на въпроса си... Нека повторя, защото явно съм останал криворазбран. Та, колко време е нужно на задържаната вода, следствие приемането на креатин, да напусне тялото.

Оххххх, много мъка има на тоя свят... От време на време се питам кой вярва на тея малоумни реклами на добавките, след това влизам във форума... и спирам да се питам.

казано от Dragomir Ivanov на 22.05.12, 00:20:

В края на краищата, не получих отговор на въпроса си... Нека повторя, защото явно съм останал криворазбран. Та, колко време е нужно на задържаната вода, следствие приемането на креатин, да напусне тялото.

Креатинът ще си върне базовото ниво за около 30 дена (малко повече в някои случаи). Водата ще изчезне по-рано.

Мнението беше редактирано от Ради Хаджирадев на 22.05.12 03:23.

27.05.12
19:46

Благодаря :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1