19.05.12
23:00
Тренирам активно от няколко години, но опита с добавките ми е малък.От месец и половина пия креатин на оптимум нютришън “OPTIMUM NUTRITION Micronized Creatine Powder”. Имам чувството, че задържах доста вода и изглеждам леко подпухнал. Възможно е и да съм качил малко мазнина, защото увеличих приема на въглехидрати, защото преди бях на диета почти без въглехидрати и с повече мазнини.
Искам да попитам, ако съм задържал вода, колко време ще отнеме да се изчисти от тялото.
Благодаря предварително :)
19.05.12
23:05
Нали знаеш,че като го спреш креатина за две седмици си изпикал всичко и ще си същият както преди?Тогава идва въпросът ЗАЩО ПО ДЯВ..... го пиеш?
Събери пари хората вече пият кре-алкалин по-скъм е да,но не ставаш като гъба(сюнгер)..... дава ти сила Да по-скъм е ама с пръд.. боя не става както са казали хората..........
20.05.12
01:17
По-скоро се пие именно заради този му ефект да задържа вода,защото изпълненият с вода мускул позволява по-добро усвояване на хранителните вещества(поне така го знам,де).Също така върши голяма работа,когато се тренира за така наречена енергийна хипертрофия.
Мнението беше редактирано от Denis22 на 20.05.12 01:19.
казано от Georgi Ivanov на 19.05.12, 23:05:
Нали знаеш,че като го спреш креатина за две седмици си изпикал всичко и ще си същият както преди?Тогава идва въпросът ЗАЩО ПО ДЯВ..... го пиеш?
Събери пари хората вече пият кре-алкалин по-скъм е да,но не ставаш като гъба(сюнгер)..... дава ти сила Да по-скъм е ама с пръд.. боя не става както са казали хората..........
А още някоя глупост да изръсиш??? Едно нещо като не ти е ясно по-добре не се обаждай.
Georgi Ivanov Недей да пишеш глупости моляте . Забелязал съм,че само критикуваш ! Или помагай на хората с мненията си или най-добре недей да критикуваш и да пишиш глупосто ;)
20.05.12
08:29
казано от Valdis на 20.05.12, 07:33:
А още някоя глупост да изръсиш??? Едно нещо като не ти е ясно по-добре не се обаждай.
Кое е глупост,че не ми стана ясно ??? Може ли да си вземеш креатин и да се чудиш какво стана що съм като гъба :Д
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 20.05.12 08:49.
20.05.12
09:18
Georgi Ivanov, такъв ли е твоят опит с креатин монохидрат?
Dragomir Ivanov, нормално е. Промяната в телесните мазнини може да е следствие от хранителния режим. При така зададен въпрос трудно може да се даде наистина точен отговор.
казано от Georgi Ivanov на 20.05.12, 08:29:
казано от Valdis на 20.05.12, 07:33:
Кое е глупост,че не ми стана ясно ??? Може ли да си вземеш креатин и да се чудиш какво стана що съм като гъба :Д
На въпроса с въпрос - Кое от написаното от теб във форума не е? Каквото и да си говорим монохидрата остава най-ефективната и достъпна форма на креатин, ако се позаинтересуваш малко ще разбереш, че кре-алкалина също е форма на монохидрата, но съвсем не толкова ефективна колкото се пише. Ти колко пъти си взимал мотохидрат и си ставал като “сюнгер”? Или просто чул-недочул, чел-недочел ей тъй да се включиш в моабета? Ако потърсиш малко, ще намериш мнението на Salomon Kane или Krasimir Yolov( не си спомням, кой точно от двамата беше), който много добре е обяснил каква е причината креатина да задържа вода и защо при сегашните по-чисти форми този ефект почти или напълно липсва.
20.05.12
09:48
Ами да ти кажа доста цикли и стакова съм си правел,като в началото бях на монохидрат пил съм 3-4 опаковки,после и естер съм пил и от една година само на кре-алкалин си карам!!!Няма зареждащи фази,не бъркам като откачен няква гадна сол в нат. сокове и тн.. и не задържам вода,а сила си получавам :P.Та имам опит от около 3-4 години
ПС. говоря само от личен опит
Мнението беше редактирано от Georgi Ivanov на 20.05.12 10:05.
20.05.12
13:23
казано от Georgi Ivanov на 20.05.12, 09:48:
Ами да ти кажа доста цикли и стакова съм си правел,като в началото бях на монохидрат пил съм 3-4 опаковки,после и естер съм пил и от една година само на кре-алкалин си карам!!!Няма зареждащи фази,не бъркам като откачен няква гадна сол в нат. сокове и тн.. и не задържам вода,а сила си получавам :P.Та имам опит от около 3-4 години
ПС. говоря само от личен опит
понякога прекалено много говориш а не се вслушваш в това което другите ти казват. Валдис точно и ясно ти го каза.
20.05.12
22:47
Аз приемам същия креатин на ON монохидрат и има ефект, но сега спрях да го пия от почти 1 седмица, че спрях тренировките за малко и храната май намалих и почнах да губя от масата малко :(, но това е нормално. Иначе този вид креатин е най-добрия.
22.05.12
00:20
В края на краищата, не получих отговор на въпроса си... Нека повторя, защото явно съм останал криворазбран. Та, колко време е нужно на задържаната вода, следствие приемането на креатин, да напусне тялото.
22.05.12
03:22
Оххххх, много мъка има на тоя свят... От време на време се питам кой вярва на тея малоумни реклами на добавките, след това влизам във форума... и спирам да се питам.
казано от Dragomir Ivanov на 22.05.12, 00:20:
В края на краищата, не получих отговор на въпроса си... Нека повторя, защото явно съм останал криворазбран. Та, колко време е нужно на задържаната вода, следствие приемането на креатин, да напусне тялото.
Креатинът ще си върне базовото ниво за около 30 дена (малко повече в някои случаи). Водата ще изчезне по-рано.
Мнението беше редактирано от Ради Хаджирадев на 22.05.12 03:23.
27.05.12
19:46
Благодаря :)