Хаос

Темата е заключена.

17.05.12
08:00

Здравейте. Общо взето храненето ми е доста голям проблем от 1-2 години насам. Преди бях доста пълна за годините и височината си - на 1,64-5 бях 66 килограма. Е, причината за пухкавостта ми поне беше хубава храна. Започнах да спазвам диети, да спортувам - тае бо, вкъщи правих упражнения и така нататък. Дойде момент обаче, в който нещата станаха доста зле, нямах цикъл повече от година и започна дълъг процес на цитирам “оздравяване”. Проблемът е, че от онзи момент в хранителните ми навици е настъпил пълен хаос. Не мога да ям точно 4 пъти дневно, защото правейки сандвич например обичам да похапвам и накрая след като изям и единия приготвен става доста. Не знам защо съм си втълпила, че мога да залъгвам глада си с малки неща. Имам естествено различни периоди. Например понякога за закуска ям 1-2-3 парчета сирене, затоплени в микровълнова, после хапвам малко пречен хляб, на обяд пия прясно мляко, хапвам 1 парче кашкавал, някакъв плод, вечерята е пилешко шишче печено. Преди го ядях със салата, обаче стомахът ми се подува много и сега е то с 1-2 парчета хляб. След вечеря ягоди предпочитам. Понякога имам ужасен глад за сладко и ако си позволя шоколад, то замествам едно от храненията с блокче натурален/млечен или просто 1 бонбон мерси. Друг проблем е, че понякога губя контрол. Има моменти, в които хапна ли 1 лъжица конфитюр, за да си кача кръвното налягане, то не мога да спра, имам чувството, че организмът ми се нуждае и започвам 2-3-4 лъжица и естествено следва промяна в храненията ми през останалата част от деня. До сега например:
1 бонбон мерси
1 слайс сирене Гауда с кимион
2 лъжици сладко
Планът ми до края на вечерта предвижда :
обяд - 130 мл прясно мляко с лъжица конфитюр
ягоди
за вечеря пил. шишче + малко краставица
ягоди за след вечеря.
В момента не тренирам усилено, опитвам се да не водя заседнал начин на живот, винаги когато имам време скачам на въже, правя коремни преси и т.н.
Тежа 51-52 килограма, а височина 173-4. Определено не съм доволна, искам да бъда 50, но не знам какво да направя с начина си на хранене! Ще бъда благодарна за няколко идеи !

Докато се изхранваш със захар нещата няма да се получат така, както ги искаш. Когато храненето ти започне да включва достатъчно количество качествена храна, едва тогава целите ти ще бъдат постижими. Храненето за днес, което си описала, е крайно недостатъчно като количество и лошо балансирано. Белтъчините ти идват само от горкото самотно пилешко шишче вечерта, бих го приел само ако е 300 g в сурово състояние (а то не е толкова, уверен съм). ОК, имаш и половин чаша мляко - с нея или без нея - все тая. Мазнините къде са ти? В парченцето гауда? Забрави - няма ги, а ти имаш нужда от тях, за да бъдеш здрава. Останалото е захар. При такова хранене си обречена на проблеми (те вече са започнали всъщност).

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 17.05.12 08:41.

17.05.12
08:39

Спри да ядеш боклуци и спортувай. Как можеш да допуснеш да нямаш цикъл една година? Не трябва да си роб на страстите си

17.05.12
11:04

казано от Silviya Arrr на 17.05.12, 08:00:

Тежа 51-52 килограма, а височина 173-4. Определено не съм доволна, искам да бъда 50, но не знам какво да направя с начина си на хранене! Ще бъда благодарна за няколко идеи !

52 килограма на 174 височина са доста малко. При лоша храна и липса на физическа активност и 46 да си, пак няма да си доволна. Ако, разбира се, харесваш слабо тяло, без тонус и с недобър вид - да, това е пътят.
Цифрата на килограмите не е толкова важна, важно е те да не са предимно от тлъстини. В случай, че са такива - глад, ядене колкото да не е без хич и то предимно лоша храна - не, няма да свърши работа. :)

Мнението беше редактирано от Мари А. на 17.05.12 11:05.

17.05.12
12:08

За мен 50 килограма са абсурдно малко за твоята височина! Когато бях отслабнала много и хората ми казваха да спра, аз не можех да видя разлика в огледалото, защото тялото ми не е било стегнато и оформено чрез упражнения и не е било тонизирано! Когато бях с дрехи-супер! Без дрехи-все е дно янма промяна.
1- всичко е в главата
2- без тренировки и 40 кг да станеш ще си същата
Спри да изтезаваш тялото си! Чети дневниците на девойките упорито и излез от ограниченията, които си си наложила!
Извинявай, ако съм била груба. Успех

17.05.12
15:39

Кольо, благодаря за отговора. Прав си, особено за захарта. Това естествено не е всеки ден, ами в такива дни, в които просто един вид полудявам хаха. През останалото време не ям нито шоколад, нито вафли, нито сладко, абсолютно нищо такова. Единствената ми сладост идва от плодовете. Може би за това в определен момент не издържам и става доста зле. Благодаря.
Мари А. абсолютно съм съгласна за спортуването и стягането на тялото. Просто може би съм решила да избера по-лесния път, но ще се промени, надявам се :)
Ина, благодаря за откровеното мнение. Абсолютно всичко идва от главата - така е. А пък стегнатото тяло е най -добре :)
А бих искала и да попитам тренировките с каква храна да съчетавам? Идеята ми е да сваля 2-3 килограма и след това да правя упражнения за стягане? Благодаря отново :)

17.05.12
18:02

Здравей :) Аз мисля,че килограмите,които искаш са невероятно малко за тази височина!Аз съм 53кг.и съм висока 168см.Ако искаш погледни снимката ми,въпреки че е стара.Ако мислиш,че съм дебела значи имаме различни представи.Преди години и аз се стараех да съм 50,даже 49 исках да съм,а беше абсурдно,но кой да ми го набие в главата!Сега тренирам и се храня доста добре и съм повече от доволна.Никога не съм се харесвала толкова :) Разбира се,всичко е индивидуално.Може ти да не си на това мнение,но липсата на цикъл е сериозен симптом,че изтезаваш тялото си.Още повече сме жени и това е сериозен проблем.Ако започнеш да се храниш нормално-с 1300+кал.и тренираш нормално ще видиш как всичко ще се промени.Успех от мен и не отслабвай,а моделирай това, което имаш в момента ;)

17.05.12
23:49

Ти си в перфектна форма, поздравления! Много се радвам, че си успяла да балансираш нещата и се надявам и аз да се мотивирам! Благодаря ти (:
Да, то проблемът с килограмите е в главата! От утре смятам да направя някой промени, защото изписвайки  хранителните си навици през деня осъзнавам колко безотговорно се храня. Да дам пример от днес : след описаното за вечеря вместо обичайното 90 грама пилешко имаше 2 филии препечен ръжен хляб с малко краставица. Та да, надявам се утре да бъде по-добре!

18.05.12
06:08

Планът ми за днес предвижда :
7:00 - 1 препечена филия, 80 грама кашкавал
10:00 - 1 лъжичка чаена конфитюр
13:00 - 300 мл. прясно мляко
15:00 - ягоди
+ час и половина танци;
коремни преси;
скачане на въже(ако ми остане време :/ )

18.05.12
17:09

А каква храна предвиждаш да ядеш?
Защо не се храниш?

18.05.12
22:41

казано от Silviya Arrr на 17.05.12, 23:49:

Ти си в перфектна форма, поздравления! Много се радвам, че си успяла да балансираш нещата и се надявам и аз да се мотивирам! Благодаря ти (:
Да, то проблемът с килограмите е в главата! От утре смятам да направя някой промени, защото изписвайки  хранителните си навици през деня осъзнавам колко безотговорно се храня. Да дам пример от днес : след описаното за вечеря вместо обичайното 90 грама пилешко имаше 2 филии препечен ръжен хляб с малко краставица. Та да, надявам се утре да бъде по-добре!

Е, браво! Махнала си месото и си го заменила с хляб, вместо да сложиш още 90 грама пиле и да си решиш проблема! :)

20.05.12
09:47

Да, добър въпрос, определено не е редно да го правя това. А относно храненето - винаги се чувствам супер нахранена, чак ми е тежко. Не знам на какво се дължи. Тази сутрин за закуска ядох сирене около 100 грама, затоплено в микровълнова, много е вкусно. Мисля да спра хляба за известно време, защото съм се пренаситила и не мисля, че е в моя полза. Като тренировка смятам да отида на зумба, много е приятно! : )

20.05.12
11:51

винаги се чувствам супер нахранена, чак ми е тежко

Това е в следствие на нищожната храна която приемаш,и стомаха ти се е свил ,хапвай повече защото е опасно това което правиш.

Мнението беше редактирано от Stoil на 20.05.12 11:51.

21.05.12
00:28

Възможно е или пък аз си го обяснявам с това, че сиренето например е тежко. Имам чувството, че откъм калории не е да поемам малко, просто еднообразна храна. Днес например след закуската 100 грама сирене, ядох пак ягоди, после пак сирене, чаша прясно мляко и се чувствам супер тежко. Ужасно, не знам какво правя!? Сиренето и другите млечни ми дават според мен повече калории, отколкото ако ям нормална порция храна? Чудя се пилешкото на вечеря с какво подобно мога да го заменя?

21.05.12
02:38

Имаш манекенски мерки като цяло...и да не се окаже,че си прекалено взискателна към себе си...Спри хляба,спри млечните-често подуват...Хапвай плодове,месо,зеленчуци..Пилешкото може да замениш с риба например.

22.05.12
00:28

Да, реших да направя това днес. Сутринта закусвах сирене пак в микровълнова 1- 2 парченца. Пих прясно мляко, ядох и ягоди. За вечеря изядох 1/3 пилешко шишче с малко краставици и малко салата, която е от спанак и маруля с оцет и сол. За десерт хапнах малко череши. Преди малко ми прилоша, понеже ми е ниско кръвното и взех 2 квадратчета черен шоколад. Резултат след днешното меню - ужасно подут стомах, направо ми се гади, ужасно! Имах време само за коремни преси рано сутринта.

27.05.12
14:43

Бих искала отново да помоля за съвет. През деня не се храня с готвени неща, не ям сандвичи и така нататък, ами ям сирене/кашкавал, напоследък повече сирене. Но вместо да хапна един нормален сандвич ( здравословен ) или пък супа, или нещо засищащо, аз ям сирене в чист вид, абсолютно ниюо друго. Така калориите си ги набавям, даже доста повече според мен, отколкото, ако ям нормално. Просто съм свикнала и не знам как да променя този навик да си режа парчета сирене и само тях да ям...Сякаш имам някаква нужда от него, хаха, не става въпрос за страст или нещо такова, защото определено не е нещото, което намирам за ужасно вкусно...Благодаря предварително!

29.05.12
17:46

не виждам нищо лошо, освен че в сиренето има доста сол, аз ям по 300-400 грама на ядене по някой път..
изкисвай го ако можеш

14.06.12
17:45

Да, това и правих, благодаря много! Имам един голям въпрос : защо не отслабвам? Менюто ми е следното, промени има след като започна да става по-топло :
сутрин- препечена филийка ръжен/пълнозърнет/нискокалоричен хляб + 1 или 2 парчета от пилешкото печено филе на Браво + 1 лъжица кетчуп/или къри сос/, за да е по-лесно (знам, че не е полезен , но 1 лъжица решаваща ли е? И не, дори не ми харесва, просто нямам идея с какво друго да намажа филията под филето, защото масло определено не желая.)
обяд - домат + 100 грама кълнове
следобед - диня...наистина не знам количеството, но я ям отделно, без нищо.
вечеря - малко салата / домат, краставица/ + 100 грама пилешко бяло месо/ или сьомгова пъстърва, приготвена с морска сол/
след вечеря - 1 или 2 паренца пъпеш, но вече гледам да се лишавам. Сутрин съм с ужасно подут корем.
Бих се зарадвала на идеи за подобрение на менюто с цел отслабване! Мерси предварително!

14.06.12
19:23

Според мен,проблема е,че нямаш и 1000кал на ден,обяда въобще липсва!Организма ти възприема това като гладуване и затова не сваляш.Отслабването се случва с малък калориен дефицит и качествено хранене :) А и спортът е ключов елемент,но 90% е от храненето :)

15.06.12
06:24

Ох, явно определено! След като си легнах леко гладна хаха, карах колело 1 час през деня за раздвижване и кантарът показва + 400 грама, наистина не знам от какво :О  Дано да е от салатата, да ми се е подул стомахът просто. Целта ми е да огранича мазнините, защото приемах доста от сиренето и кашкавала, макар и полезни - бяха доста. Ще бъда благодарна за идеи с какво да променя режима си, за да има резултат : /

400 g са проблем? Чакай малко.

Храненето продължава да ти е основен проблем, но преди това изчисти психологическите бариери и задръжки в главата си. Този психо-трилър с въпросните 400 g е безсмислен и меко казано забавен. Досещаш ли се защо?

16.06.12
23:54

Това, че храненето ми е проблем - не мога да отрека! 400 грама като цяло не са много да, но раздразнението ми хаха идва от това, че са в плюс при условие, че приемът на храна през този ден беше доста редуциран и очаквах обратния ефект. Просто не знам какво не му е наред на режима ми, хранителния, искам да сваля 3 кг, за да почна да стягам, а не се получава

02.07.12
13:45

Тъй като дойде окончателно лятото пак промених малко менюто си. Искрено моля за съвет дали е приемливо и ако не, то бих се радвала на някакви препоръки.
Сутрин 300 грама кисело мляко 0,5% + шепа малини
Обяд - 100 грама обезмаслена извара Жоси+ малко горчица+ 1/2 домат+ 1/2 краставица
Междинно - шепа череши, малко парченце сирене или кашкавал
Привечер - домат или отново шепа череши, ако през деня не съм ги яла...

02.07.12
16:04

Обезмаслените неща във форума не ги толерираме ;)
Хапвай поне по 1 яйце на ден и такива работи като 1/2 домат и 1/2 краставица ги забрави, не се лепят, спокойно.
Като цяло - слабо откъм калории и протеин, месо не ядеш ли?
Тренировки?

02.07.12
23:37

И с право не ги толерирате! Аз самата знам, че от тях полза никаква - даже вредата е по-голяма. По тази причина мисля на мястото на тази извара просто да приемам сирене. Относно месото - когато вечерям предпочитам или риба, или пилешко филе.
Относно тренировки - точно определени не, но гледам да се раздвижвам- колело, ролери, волейбол, дълги разходки, коремни преси и такива неща, знам, че е нищо, но още съм в етап на мотивация! Благодаря за съвета! : )

09.07.12
23:22

Здравейте отново! Пак проявявам невежество относно храненето. Реално при по-малко поети калории би следвало да се сваля или бъркам!?
Менюто ми за днес : извара с домат, краставица, чили сос и 1 л. горчица
малка бисквитка + 20 грама сирене
2 ролца от рак
100 мл прясно мляко 1,5
кълнове соеви + чили
резен диня
малко черен шоколад  и 1/2 бира, за което съжалявам.
Изчислих калориите и са около 800. Защо тогава не свалям!? Много моля за съвет !!!
Не знам дали съм споменавала с темата, но съм на 18 години.

19.06.14
11:02

Отслабването не може да стане с това, което ти правиш. Като гледам ти трябва специалист,които да ти изготви хранителен режим с достатъчно белтъчни, мазнини, протеини. Твоята стратегия те лишава от изключително важни неща и затова няма резултат.
Най-малкото.. какви са тези кетчупи, горчици и т.н.? Като не искаш масло на филията, намажи я с лютеница! или с някакъв пастет или друга разядка - така ще си набавиш качествени калории, ще се заситиш и няма да ядеш боклуци!
Съгласна съм с другите - включи яйце задължително! Ако неможеш да се прибереш до вкъщи пез деня, приготви си нещо.
Започни да ядеш супи - пилешка, зеленчукова, тиквена.... Това първо ще подсили организма ти, второ ще те засити.
Прави си по-богати салати.
За да влезеш във форма, направи си режим за спортуване, изготви програма и я следвай. Достатъчно е да отделяш по 30мин. на ден, но всеки ден и да има някаква систематичност , а не днес колело, утре корени преси, другиден разходка.

И определено се опитай да преодолееш това желание да си хипер слаба! Ти си на 18, висока си и килограмите ти не са много! Красотата не е в това да си кльочава, а в това тялото ти да е стегнато и оформено. Дори е възможно в процес на оформяне на тялото да качиш килограми, но това ще е мускулна маса и ще изглежда добре.

19.06.14
12:00

казано от Marta Dzhambazova на 19.06.14, 11:02:

Ти си на 18 .....

Вече е на 20 :D

19.06.14
12:13

Не сваляш ,защото гладуваш и тялото си “складира” а и това, което ядеш е джънк.
В джънк определено не влизат само чипсове и вафли, но и всякакви такива боклучави изделия като рулца от раци и съмнителни купешки сосове, те нямат абсолютно никаква хранителна стойност, киселото мляко на пазара е под всякаква критика, а тази обезмаслена извара даже не искам и да си помислям какво съдържа.
Нямаш никакви зеленчуци (под зеленчук не разбирай само домат и краставица). Къде са ядките, оризът, боб, леща...??
Няма страшно от въглехидрат и мазнини, стига да е контролирано. Или както гласеше една картинка от спорт мотивейшън страниците, която не мога да намеря : “Не бягай от храната. Просто бягай.” :))) Успех !

Едит : Ай, темата е стара.
Нищо ,може пък да помогне на някой този комент, оставям го.

Мнението беше редактирано от fenix на 19.06.14 12:13.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1