20.05.12
12:01
Здравейте иска да ви попитам как мога да увелича отскока си от място? 180/84 кг благодаря предварително :)
Темата беше редактирана от Юлиян Тодоров на 20.05.12 12:07.
20.05.12
12:16
На немски има еднин много готин лаф Uebung macht den Meister :P тоест упражненията правят прото :) иначе за скоко 80 % сиг си е техника,имам приятели много по-дребни от мен и преди в даскало като имахме нормативи скачаха с по 10см повече от мен,а дори не тренираха нищо :X
Мнението беше редактирано от Georgi Ivanov на 20.05.12 12:16.
20.05.12
19:04
Да , техниката играе много важна роля.Упражнения като клек , напади и т.н. също биха ти помогнали. :)
Поздрави !!!
Скока на дължина от място, за разлика от този на височина, зависи значително по-малко от силата и повече от конструкцията на тялото и техниката. Бих заложил на упражнения за задната верига. Тяга, hip snatch са добри варианти.
За справка, преди да почна да тренирам, още като много малък, скачах наистина много на дължина. В гимназията винаги съм бил на косъм от 3те метра. Телосложението има огромно значение.
20.05.12
19:11
Ами може би точно защото са били по-дребни са скачали повече ? Ако един е голям дебеланко и е леко тромав и другия е дребен като заек , разбира се, че втория ще скочи повече.Сила , експлозивност , техника.С тренировки става всичко