Сирене/кашкавал с растителни мазнини - полезни или вредни?

20.05.12
11:08

Здравейте,

Интересува ме дали продукти като кашкавал или сирене със растителни мазнини са вредни или евентуално полезни?Продавачката в близкия магазин не еднократно ме е питала,защо копувам този “боклук”.Друго което е ,че разликата в цените на  сиренето/кашкавала с наситени и растителни мазнини е в пъти по-ниска.

Благодаря Ви!

Темата беше редактирана от Димитър Михайлов на 19.08.13 12:26.

20.05.12
13:56

Вредни. И естествено, че ще има разлика в цените.

20.05.12
14:43

Но защо и как влияят на човека?

20.05.12
14:51

http://www.bb-team.org/articles/3431_transmaznini#axzz0xzM8M4v0

20.05.12
21:07

Какво бихте ми препоръчали да заменя сиренето и кашкавала с растителни мазнини? Обикновен кашкавал и сирене с наситени,но да не ги подлагам на топлинна обработка?

21.05.12
14:20

Да, замени ги с ИСТИНСКИ кашкавал и сирене. Дори и да ги подложиш на термична обработка, пак са 100 пъти по-добри от тези с растителни.

Мнението беше редактирано от Витан на 21.05.12 14:29.

21.05.12
15:49

Мерси много за бързите и точни отговори ^.^

21.05.12
15:50

казано от Витан на 21.05.12, 14:20:

Да, замени ги с ИСТИНСКИ кашкавал и сирене. Дори и да ги подложиш на термична обработка, пак са 100 пъти по-добри от тези с растителни.

Бих добавил и още толкова пъти по-вкусни.

21.05.12
19:09

Преди няколко дена пробвах краве сиренето на Тертер и доста добро, но няма и как да не е защото марката е нова и се опитва да се наложи на пазара. Купувал съм и сирена, които уж се водят за истински без добавени раст. мазнини, но някои си лъжат най нагло и така съм им се заканил да направя едно изследване за моя сметка на някои сирена и да ги раздухам из интернет форумите ако излезнат ментета, защото най мразя наглите лъжливи и алчни дребни човечета. Контрола е толкова зле и не знам дали заради корупцията или заради типичното чиновническо бездействие.

Вие само си спомнете, кой “разбуни духовете” по въпроса със растителните масла, ами всички знаете как всичко тръгна от едно журналистическо разследване от един репортаж. Вие представяте ли АБСУРДА, че до онзи момент дори всеки можеше да буха растителни масла и да не ги обозначава на етикета, И НИКОЙ НЕ ИМ ПРАВЕШЕ ПРОБЛЕМ , а чак когато пускат репортаж по телевизията с изследването на различни марки сирена, чак тогава някои хора се раздвижиха, разбирате ли за какъв абсурд става въпрос. Аз не случайно съм си прекръстил България на Абсурдистан ! Сега ще видим след промените в закона за храните какво ще се случи, това че ще завишат санкциите сериозно само показва, че до сега всеки е можел да си развява байряка и да си прави каквото си иска.

http://hranata.bg/news-13/info-139

Мнението беше редактирано от Хри$то® на 21.05.12 19:11.

22.05.12
10:06

Между другото, БДС сиренето на Заров е най-доброто!!! Слагам го на 90-95 % качество от това на домашното, просто е уникално. Пробвайте го.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1