Как да се преборя с преяждането?

21.05.12
22:24

Здравейте! Храня с здравословно, като цяло. Използвам идеите от сайта. Изключила съм всякакви сладки неща, хляб, картофи и ориз. Тренирам 3 пъти седмично, НО..
Имам компания, която иска да излизаме почти всеки петък, дори и 50 грама алкохол да изпия, изяждам огромни количества на следващия ден.
И така например, последния път, като излязох, пихме малко твърд алкохол, и след това изядох огромно.След 2 дни кантарът ми показа 3 килограма нагоре!!!
Днес съм си обявила ден на пълен глад- може и да е глупаво, но....
Единият ми проблем е този, а другият- че ми се яде вечер, а знам, че към 22-23 часа, не е най-доброто време да се храня.
Със спорт и усилия постигам някои резултати.
Висока съм 178, последно време съм 70 килограма ( но тези дни като преядох, и кантарът показва 73 :( . )
искам да стана 65 , и все съм на границата..
КАКВО БИХТЕ МЕ ПОСЪВЕТВАЛИ?
Сега нашите са купили много череши, и се чудя дали да не закусвам с тях???
Благодаря предварително за мненията Ви. Ще ми бъдат от полза!

21.05.12
22:26

Воля!!!

21.05.12
22:29

И ти какво ядеш? на колко години си? Активност?

GI

21.05.12
22:33

казано от Тайсън на 21.05.12, 22:26:

Воля!!!

1.много добре го го каза
2.пълен глад=пълна глупост
3. ето ти един трик когато си гладна ама много яж броколи ако искаш с тонове :),храна с отрицателен калориен баланс няма да качиш,а след 400гр ще ти стане тежко и няма да мислиш за храна

На 25 години съм.
Закусвам предимно с плодове (грейпфрути).
Ям пилешко, салати, риба.
Но понякога в моментите си на преяждане ям буквално каквото ми се изпречи на пътя от хладилника.
Имам понякога и среднощни събуждания, в които се чувствам много гладна.
Имах период, в който след 7 вечерта не ядях, и резултатите бяха добри.
Ходя 3 пъти седмично на степ-аеробика и тае-бо.
Стегнах се, казват, че не ми личат 70 килограма, но за моята възраст ми се струват повечко.

Ако храната ти през деня системно е недостатъчна, напълно нормално е да озверяваш вечер. Когато излезеш наясно със себе си, спреш да се самонаказваш и постепенно преминеш към едно разумно балансирано хранене, тогава нещата ще се получат... при това по-добре, от колкото си мислиш.

21.05.12
23:17

как така? какво значи “ям каквото ми се изпречи на пътя” ? По тази логика нищо няма да постигнеш
Ядеш само пилешко салати и риба? Ами зърнени храни , бобови култури и т.н. ? Ядки , млечни изделия , мляко , яйца? И къде остави телешкото? свинското?
Тази степ аеробика и тае-бо ок , ама къде са ти силовите тренировки?

Не е нужно да отговаряш на мен ами сама на себе си отговори
Успех

мерси за отговорите. не съм наясно по отношение на силовите тренировки, тъй като искам да сваля още килограми, и ме е страх да не тренирам неправилно и резултатите ми да са лоши...
от тае-бото и аеробиката, която е доста интензивна, се постегнах доста, спомагат ми за една добра фигура.
но гладът... нали ви казвам..
ето сега е 1 без нещо и съм гладна, а знам , че не трябва да ям... това ми е проблемът.
днес почти не съм яла, обясних ви защо. гледам да компенсирам.
утре смятам да започна с череши, сутринта.
принципно тренировките са ми от 6 вечерта. закусвам , но на обяд ако хапна нещо различно от плод, след това ми тежи, а иначе съм в много добра форма... проблемът ми е вечерта. като приключа в 7 и нещо, първоначално не ми се яде, и след това се започва гладът, късните вечерни часове, като сега.
от разгледаното във форумите, ми прави впечатление, че яденето на немалка част е до 18часа.
това ли е правилно?

Мнението беше редактирано от лилия вълчева на 22.05.12 00:49.

22.05.12
01:34

Нормално е като не се храниш достатъчно през деня вечер да умираш от глад. Това обаче сама виждаш, че не се отразява добре. Недей да допускаш грешката да сваляш килограми чрез глад - да, свалят се, ставаш отпусната и си навличаш болести. Изпитано е, така че ще се радвам да ме послушаш и да се откажеш! Смятам, че при едно балансирано хранене през деня, вечер ще се чувстваш сита и няма да ти се налага да се нахвърляш върху всичко в хладилника ( което е нормално според мен при това, което правиш). Пристъпът ти на глад идва от дълго въздържание. По същия начин съм - сладко, шоколади, вафли и така нататък не ям, обичала съм, но съм решила от 2 години да не ги ям и се чувствам добре. Но за всеки организъм е в шок изключвайки ги напълно от менюто. ЗА да не мислиш постоянно за нещо сладко или как ти се яде 1-2 блокчета черен шоколад върши работа. Денят можеш да започваш с една по-стабилна закуска - защо не тънка филия ръжен хляб с извара и краставица или пък кисело мляко с плодове? На обяд хапвай задължително, защото рискуваш към 3-4 гладът да те нападне хаха! Сега има пресни зеленчуци, хапвай сирене, домати и краставици! Късният следобед можеш да ядеш плодове :) Вечерта ще ти е много по-спокойно, защото ще си сита и ще можеш реално да прецениш колко можеш да изядеш на вечеря! Успех : ) Всичко е въпрос на воля и навик..ще го преодолееш! : )

когато имам тренировка (която винаги е в 6), ако ям, по-късно от 12 на обед, никога не съм много пълноценна, а когато не съм яла нищо, или пък само плодове, съм супер. ние като цяло доста скачаме на аеробиката.
въпросът вече е кога да ям, след тренировка, и въобще има ли проблем, ако ям, късно вечер,,,

все не мога да си балансирам яденето...
мерси за отговорите.
Приемам всякакви съвети.

22.05.12
09:39

Неяденето води до присъсти на озверяване. За да не преяждаш, означава, че не трябва да огладняваш. Та: яж на 3 часа малки порции. След като трянировката ти е в 18:00 часа, спокойно можеш да хапнеш в 15:30 активия пълнозърнеста или сурови ядки (без фъстъци) или два банана пък защо не и няколко моркова....пък и пълнозърнесто мюсли става.
Нощния глад спокойно се засища със зеленчуци - моркови, краставици, целина, салата рукола, 150гр извара...въпросът е да задоволиш желанието си да хрупаш нещо, не толкова, че си гладна...

Трябва да разбереш едно - периодите ти на глад ще те правят още по-озверяла и няма да постигнеш нищо. Ако толкова държиш да имаш “пречистваш” ден пробвай това - за целия ден разпределяш една кофичка нискомаслено кислело мляко, 1,5кг плодове (без банани), вода над 2л и за вечеря 300гр извара (може разбита с част от млякото).

пробвала съм да ям по-късно,около 2-3 чАса преди тренировка, но определено чувствам тежест, ако преди това 6 не ида до тоалетната,
а в крайна сметка значи е най-удачно да ям салата? и в колко е добре да е последното ми хранене?
Благодаря!

22.05.12
10:59

Е, тежко ти е, ако ядеш като за последно. Яж малко, примерно 50гр бадеми с един плод кое ще ти натежи?

Не казвам, че е най-удачно да ядеш салата след тренировка. След тренировка задължително трябва да ядеш нормална вечеря, която включва месо или поне извара. Говоря за нощното похапване в 22-23 часа.

Копирам ти примерно меню, нагласи го според себе си като си наместиш грамажа според изчисленията  тук:
Закуска - 2 филии пълнозърнест+кашкавал/шунка и 1 морков  или 100 гр овес с 1 кофичка кисело мляко и 1 яйце
Втора закуска - извара + плод / ябълка или нещо друго / или кофичка кисело мляко с някакъв плод или 2 банана
Обяд - месо / печено, варено или задушено + ориз или картофи  + салата,  пълнозърнест хляб 1-2 филийки
Следобедна закуска - извара (или плодове) + ядки / бадеми, орехи, лешници - да са сурови, а не печени
Вечеря - месо / телешко, пилешко или риба + салата, пълнозърнест хляб 1-2 филийки

22.05.12
13:02

Момиче ти май не четеш много какво ти пишат хората.

как така? какво значи “ям каквото ми се изпречи на пътя” ? По тази логика нищо няма да постигнеш
Ядеш само пилешко салати и риба? Ами зърнени храни , бобови култури и т.н. ? Ядки , млечни изделия , мляко , яйца? И къде остави телешкото? свинското?
Тази степ аеробика и тае-бо ок , ама къде са ти силовите тренировки?

Къде ти е яденето? Не си описала нищо ... какво ядеш , кога се храниш ... ти какво очакваш да не ядеш нищо целия ден и вечерта да не си озверяла от глад ли? Няма да стане!

само да попитам , наистина ли от броколите не се пълнее?
и как да си ги приготвям?
мерси предварително!

Ще послушам единия от коментиращите по моята тема, и ще ям броколи, като съм много гладна вечер.

GI

23.05.12
22:19

Да това е чиитарският вариант :P,проèти статията в бб теам за отрицателен калориен баланс и ще видиш за какво иде реч просто казано 100гр броколи ти дават 50кал,а организма използва 100 за да ги смели  аз ги вземам замрезени с малко вода и 8 мин в микрата и са готови

Мнението беше редактирано от Georgi Ivanov на 23.05.12 22:21.

днес си купих 2 пакетчета хаха. навън съм  в  момента.майка ми каза, че ще ги приготви-казах й да не слага нищичко!
а винаги ли в замразен вариант се предлагат?

Мнението беше редактирано от лилия вълчева на 23.05.12 22:24.

GI

23.05.12
22:39

Не,има ги и свежи,поне тук в германия във всеки един магазин,но трябва да се варят,а на мен не ми занимава на микрата е по-бързо и по-лесно :P

а слага6 ли им подправки някакви?

GI

23.05.12
23:01

Не просто си ги намачквам с вилица,но понякога слагам малко зехтин и малко сирене докато са топли и става много добра комбинация

23.05.12
23:07

Ами много ясно , че не се пълнее! Ти очакваш от броколи да напълнееш ли? какво мислиш, че има в броколито, че да напълнееш от него?
И ти дори не знаеш какво ядеш ама искаш да отслабнеш , как да стане тая работа? То се иска четене , мислене и най-вече воля.Ти сигурно искаш да лежиш и да стягаш мускулите и да гориш сланини ? е те това го няма

нали затова е форума, за да задаваме въпроси?!
главният ми проблем е, че имам навика да ям вечер.
има мнения ‘’за’‘, както и ‘’против’’ яденето късно вечер.
Исках да ми се даде съвет , и ето, броколите бяха добър вариант.
Преди малко хапнах, и се чувствам заситена.
Не знам защо подхождаш по този начин..
Търсила съм съвет, а не упрек.

24.05.12
00:30

Ахаа и ти очакваш някой да ти каже направи това и това и готово хоп и си фиданка?Ми казах ти , дай малко информация и тогава питай.Как искаш някой да ти каже на колко е равно това по онова след като дори не знае какво трябва да смята???

Казах ти кажи какво ядеш ... или не знаеш какво ядеш?

Редакция: Или мислиш , че може да тъпчеш всичко и с едни броколи да загладиш положението??

Мнението беше редактирано от Gerrard Liverpool на 24.05.12 00:31.

Веднага отговарям:
Сутрин гледам да ям почти винаги грейпфрути, понякога нискомаслено кисело мляко с мюсли, или с овесени трици.
На обяд ям риба или пилешко (понякога, макар и рядко си позволявам свинско), но в дните , в които тренирам, не обядвам нищо, за да се чувствам пълноценна. Иначе не ми е ок.
Така..Свършвам тренировка около 7 и нещо. Не ми се яде след това близките часове. Идва вечерта, и започва да ми се яде. Ако хапна малко, имам случаи, в които се будя вечер и ям храни, които по принцип избягвам-като картофи, ориз, сладки и тестени неща.
Това е в общи линии.
С броколите тази вечер се чувствам заситена, и ако така продължават да ми се отразяват, бих била много доволна.
Мои познати като са спирали да ядат след 18ч вечерта и са отслабвали видимо, но с моя режим, и моите тренировки , не ми се получава.
Понякога, след като съм се теглила веднага след тренировка, ми е давало до 2 кг разлика. Доволна съм от ‘’скачането’‘- пооформих се и се стегнах. искам още 5-6 килограма.
Висока съм към178, и 70килограма. Не съм дебела, но искам още промяна.
Това е.

Мнението беше редактирано от лилия вълчева на 24.05.12 00:56.

24.05.12
01:15

Сложи на закуска овесени ядки и смени ниско масленото с високо маслено кисело мляко.Аз лично предпочитам фреш от грейпфрутите и портокалите, които е хубаво да се пие преди ядене.Сложи примерно и малко мед и тахан сутринта със закуската с овесените ядки.Пък може и всичко заедно да си направиш с ябълка и канела и става идеално.После на обяд хапни малко по-стабилно около 200 гр пил филе или риба или телешко или свинско с гарнитура салата примерно или ориз (кафявия май е за предпочитане) . През останалата част от деня може да хапваш различни плодове и ядки (бадеми , орехи и т.н.) . Така ще си сита горе долу през целия ден и вечерта ще хапнеш мъничко.Примерно една пържолка пак със салата.Така хем ще имаш енергия , хем няма да се тъпчеш , хем няма да трупаш мазнини.

Това го спазвай особено когато тренираш (или някаква подобна схема на ядене).Ако ти е толкова тежко след ядене опитай с Панкреатин 10 000 от повечето аптеки 2.3лв е цената. Супер действа.

П.С. решение винаги има само трябва да го потърсиш! Това да кажеш не мога , не става е най-лесното нещо!Не може да кажеш тежко ми е като хапна и затова не ям , когато тренирам ? А и плюс това да не говорим, че от обяд до тренировката ти имаш поне 5 часа да обработиш храната!

благодаря!
но по отношението на обедното хранене, съм пробвала да ям по-стабилно на обяд, когато имам тренировка, и след това не съм била на ниво на тренировката, а когато не съм обядвала, ‘’летя’‘!
но ще те послушам като цяло.
засега, както споменах, ще наблегна на броколи вечер. днес се чувствам добре.

24.05.12
01:36

Ми като гледам, си баш за циклично хранене или войската диета ;)

Петко, какво конкретно имаш предвид? Ако можеш да ми разясниш - за диетата и храненето.

24.05.12
01:50

http://www.bb-team.org/articles/3992_periodichno-gladuvane-intermittent-fasting
http://www.bb-team.org/articles/3597_voinska-dieta

П.П. Не че съм им фен ;)

Мнението беше редактирано от Петко К на 24.05.12 01:52.

но защо да е за мен това хранене?
не разбрах.

24.05.12
02:02

Щото чета, че сутрин не ядеш особено, на обяд ти ставало тежко и пак пропускаш понякога, и значи остава да гладуваш през деня и да ядеш само вечер, когато огладняваш ;)
Малко на майтап го казах де, ама може пък да се окаже, че е за теб ;)

да, може да се каже.
а може би не трябва и да пия алкохол, но с компания, като излезем, пия по 2-3 питиета в интерес на истината.

Като прочетох това:
Воинска диета
Хранене само по веднъж на ден - възможно ли е това?
наистина ми се струва подходящо за моя случай. Моята тренировка е в късния следобед. Яде ми се предимно вечер.
Трябва да разгледам по-обстойно нещата от диетата.
Пише, че се натрупва мускулна маса. Така ли е? Аз не искам да трупа мускулна маса.

Мнението беше редактирано от лилия вълчева на 24.05.12 02:20.

24.05.12
13:53

А мазнини ли искаш?

24.05.12
17:53

ми тогава недей да се занимаваш изобщо със спорт щом не искаш мускулна маса.И за какво тогава изобщо пишеш във форума?? С каква цел , щото тук сериозните хора целят точно качване на мускулна маса и сваляне на мазнини.

Ти отново се заяждаш.
Имам предвид, че искам освен да изглеждам добре, да ми харесва и какво показва кантарът.
Сега съм 70кг, които не ми личат. Редовно тренирам. Целта ми е още малко промяна и 65 килограма.
Това имам предвид.
И защо да не пиша във форума, след като е създаден за това?
Нямам достатъчно познания, има хора тук, които знаят много. Затова се обръщам с въпроси.

25.05.12
09:07

Ами това, което искаш е точно мускулна маса, не вярвам да искаш огромен корем и дебели крака, точно затова ти трябва качване на ММ, а не на мазнини. Ако си мислиш, че ще започнеш да изглеждаш като културист и затова не искаш маса, мога да ти кажа отсега да се успокоиш, защото първо не става толкова лесно колкото си мислите, второ жените имат минимално количество тестостерон, недостатъчно за изграждането на такава мускулатура като при мъжа за каквато си мислиш...

Благодаря за коментарите! :)
Втора вечер вечерях броколи ( с малко извара). Днес ще потретя :).
Много добре се чувствам. А и като ям домати със сирене например, се чувствам по-особено.
Сега е супер !
Ще взема да си отглеждам накрая хаха.

27.05.12
14:42

казано от Georgi Ivanov на 23.05.12, 22:19:

Да това е чиитарският вариант :P,проèти статията в бб теам за отрицателен калориен баланс и ще видиш за какво иде реч просто казано 100гр броколи ти дават 50кал,а организма използва 100 за да ги смели  аз ги вземам замрезени с малко вода и 8 мин в микрата и са готови

Но броколито съдържа и въглехидрати... изядено вечер няма ли да попречи за премахването на мазнините?

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1