22.05.12
15:52
На 19г. съм и съм тренирал и преди уличен фитнес на чисто, после спрях за няколко години и сега искам да почна пак но искам да вземам някакви хранителни добавки за енергия и маса.
Немога да спазвам хранителен режим затова можеби хранителните добавки за маса са излишни ?
Дайте ми съвет за конкретни продукти, които в същото време не вредят на черния дроб или нещо такова.
Мерси предварително.
Темата беше редактирана от Кольо Пияндето на 25.05.12 08:42.
22.05.12
16:20
Никога не са излишни според мен хранителните добавки.Може би резултатите от тях няма да са същите както при стриктен режим, но се пак си има ефект.Според мен като за начало си тренирай чисто.Първите 2-3 месеца са ти най-силни и нямаш нужда от добавки.След тия 2-3 месеца вече може да вземеш протеин,креатин,буустерче или каквото точно си прецениш че ти трябва.
22.05.12
16:27
Мисля да ги почна още от сега, можели някой да ми даден линк към конкретни продукти които е ползвал или с които е запознат ?
22.05.12
16:42
Мисля че няма да имам проблем с парите.
И защо не можеш да спазваш хранителен режим ми е любопитно? Очевидно не е поради липса на средства щом питаш за добавки. Каквато и добавка да ти препоръчат без качествена храна в оптимални количества ще е просто загуба на време.
Мнението беше редактирано от Георги на 22.05.12 16:45.
22.05.12
16:49
казано от Георги на 22.05.12, 16:43:
И защо не можеш да спазваш хранителен режим ми е любопитно? Очевидно не е поради липса на средства щом питаш за добавки. Каквато и добавка да ти препоръчат без качествена храна в оптимални количества ще е просто загуба на време.
Имам много работа и немога да ям по режим.
22.05.12
16:59
казано от Malkiq Malkiq на 22.05.12, 16:49:
Имам много работа и немога да ям по режим.
Между “не мога” и “не искам” има огромна разлика. Някои от нас им се е случвало да работят по 18 часа и да си спазват режима. Какво пък толкова, ще ти изтънее джоба и пак ще си като вафличка от 50 стотинки в раменете. Временно ще загладиш косъма да речем, че ще приличаш на вафличка с глазура, но само толкова. За добри резултати се искат и добри усилия. Научете се, че всяко нещо има цена. Предното не означава, че можеш да влезеш в магазина за хранителни добавки и да кажеш “Искам тяло, като на този”.
22.05.12
17:08
казано от Malkiq Malkiq на 22.05.12, 15:52:
Дайте ми съвет за конкретни продукти, които в същото време не вредят на черния дроб или нещо такова.
Мисля че след това може да се заключи темата ;) Момчето си търси очевидно нещо по-хард ;)
22.05.12
17:18
Добре, мерси за отделеното време.
22.05.12
19:26
казано от MARTO_CSKA на 22.05.12, 16:20:
Никога не са излишни според мен хранителните добавки.Може би резултатите от тях няма да са същите както при стриктен режим, но се пак си има ефект.Според мен като за начало си тренирай чисто.Първите 2-3 месеца са ти най-силни и нямаш нужда от добавки.След тия 2-3 месеца вече може да вземеш протеин,креатин,буустерче или каквото точно си прецениш че ти трябва.
Ти сериозно ли му предлагаш на 2 месеца стаж да взима буустер?Аман от такива съвети.
Ти ако нямаш време да се храниш поне нормално не виждам смисъл от добавки ! НО щом си мераклия ето ти едно примерно стакче:
http://shop.bb-team.org/bsn-syntha-6
http://shop.bb-team.org/now-foods-adam-mens-vitamins
http://shop.bb-team.org/now-foods-omega-3
http://shop.bb-team.org/controlled-labs-purple-wraath
Протеин - сутрин и след трен
Адам - сутрин след закуска
Омега - сутрин след закуска или по обяд
Амино - по всяко време на деня или по време на тренировката
22.05.12
21:15
казано от AgBOKATA на 22.05.12, 21:07:
ето ти едно примерно стакче:
Препоръчваш Adam на начинаещ... дали е оправдано?
Purple Wraath на човек, който не се храни адекватно? Хайде де...
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 22.05.12 21:16.
казано от Кольо Пияндето на 22.05.12, 21:15:
казано от AgBOKATA на 22.05.12, 21:07:
ето ти едно примерно стакче:
Препоръчваш Adam на начинаещ... дали е оправдано?
Purple Wraath на човек, който не се храни адекватно? Хайде де...
Човека иска стак получава стак, все едно някой клиент като отиде в магазина за добавки и му казват, че не са подходящи работите, същото е. Едит: е да определено си е за по напреднали стака, но каквото си реши сам.
И още един едит: Ти на 19 години каква сериозна работа имаш, че неможеш да спазваш нормален режим ?
Мнението беше редактирано от AgBOKATA на 22.05.12 21:26.
23.05.12
00:28
Ти на 19 години каква сериозна работа имаш, че неможеш да спазваш нормален режим ?
Чети вестници.
23.05.12
02:08
Това, че вие спазвате хранителен режим не значи,че всеки може,трябва и иска да спазва такъв.Вече ми писва от коментарите,че без хранителен режим нищо не става.Не е така.Съвсем спокойно може да си изгради едно добро тяло.Той не е тръгнал да става мистър олимпия, че да си организира целия живот около храната и т.н.
23.05.12
07:05
казано от MARTO_CSKA на 23.05.12, 02:08:
Това, че вие спазвате хранителен режим не значи,че всеки може,трябва и иска да спазва такъв.Вече ми писва от коментарите,че без хранителен режим нищо не става.Не е така.Съвсем спокойно може да си изгради едно добро тяло.Той не е тръгнал да става мистър олимпия, че да си организира целия живот около храната и т.н.
И на мен ми е писнало от теми “искам, ама не мога”. Твърдението ти, че с добавки, без режими нещата стават ще оборя със следните цитати /твои/:
казано от MARTO_CSKA на 15.05.12, 15:07:
Пия втора кутия креатин на тази марка.Предишната беше преди около 2 години и разликата е доста голяма.
казано от MARTO_CSKA на 07.05.12, 02:19:
5521 + 34 = 5555
Та ако на теб представата ти за хубаво тяло е 34 см. ръчичка за две години с добавки - сигурно става така. За мен това обаче е да си малко по-здрав от............ гаджето ми например. При тези постижения, за това време при това с добавки - аз на твое място не бих се изказвал по този начин! Обикновено казвам “Вземи си, каквото решиш, пък да те видим” в твоя случай можеш да послужиш за пример, като такъв, който е взел, а резултатите сам си написал.
Автора, получи чудесен пример за това, какво се получава с добавки, когато нямаш подходящ режим.
п.п. Втория цитат е от темата за бицепса на форума, та да не се чуди някой, какви са тези цифрички! Човека, който дава горното мнение има цели 34 см.
Мнението беше редактирано от head_hunter на 23.05.12 07:07.
казано от head_hunter на 23.05.12, 07:05:
И на мен ми е писнало от теми “искам, ама не мога”. Твърдението ти, че с добавки, без режими нещата стават ще оборя със следните цитати /твои/:
казано от MARTO_CSKA на 15.05.12, 15:07:
Пия втора кутия креатин на тази марка.Предишната беше преди около 2 години и разликата е доста голяма.
казано от MARTO_CSKA на 07.05.12, 02:19:
5521 + 34 = 5555
Та ако на теб представата ти за хубаво тяло е 34 см. ръчичка за две години с добавки - сигурно става така. За мен това обаче е да си малко по-здрав от............ гаджето ми например. При тези постижения, за това време при това с добавки - аз на твое място не бих се изказвал по този начин! Обикновено казвам “Вземи си, каквото решиш, пък да те видим” в твоя случай можеш да послужиш за пример, като такъв, който е взел, а резултатите сам си написал.
Автора, получи чудесен пример за това, какво се получава с добавки, когато нямаш подходящ режим.п.п. Втория цитат е от темата за бицепса на форума, та да не се чуди някой, какви са тези цифрички! Човека, който дава горното мнение има цели 34 см.
Така е за режима, да бъда честен и коректен ще дам пример със себе си. Миналото лято приемах доста добавки и се храних що годе добре, но нямах време за почивка и резултати имаше, но не задоволителни. Сега от няколко месеца насам вземам доста по-малко неща, но съм с добър хранителен режим и почивам както трябва и мога да кажа, че съм с пъти по-доволен ! Това за ръчичката, бустерите и креатина пак ме изби на смях :)
23.05.12
09:43
казано от AgBOKATA на 22.05.12, 21:25:
Човека иска стак получава стак, все едно някой клиент като отиде в магазина за добавки и му казват, че не са подходящи работите, същото е.
Разбирам желанието ти да се изходиш във всички теми за хранителни добавки, но BB-Team НЕ е еквивалент на нормален магазин за суплементи, никога не е бил такъв и няма да бъде. Разлика има, тук идеята е съвсем друга. Най-човешки те моля да не се правиш на продавач в магазин, а да съветваш като потребител на BB-Team.
Вече ми писва от коментарите, че без хранителен режим нищо не става. Не е така.
Честно казано и на мен ми е писнало да обяснявам защо храненето е в основата на добрите резултати. Ако имаш пари за харчене - разбира се, никой не те спира да ги прахосаш за добавки. Ако искаш да направиш нещата наистина добре и трайно - няма как да минеш без подходящо хранене. Това, което казах горе на AgBOKATA, важи и за теб. Както head_hunter показа, достатъчно е човек да огледа част от мненията ти и ще се види на какво основание даваш такива безценни съвети.
казано от Кольо Пияндето на 23.05.12, 09:43:
Разбирам желанието ти да се изходиш във всички теми за хранителни добавки, но BB-Team НЕ е еквивалент на нормален магазин за суплементи, никога не е бил такъв и няма да бъде. Разлика има, тук идеята е съвсем друга. Най-човешки те моля да не се правиш на продавач в магазин, а да съветваш като потребител на BB-Team.
Да извинявам се, че прекалявам понякога и действам прекалено импулсивно !
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 23.05.12 10:43.
23.05.12
13:45
Няма значение колко е ... Тия 2 години са били с прекъсвания а и през тях във фитнеса съм тренирал за крака с отбора по футбол не за маса.А и за 4 месеца съм качил 4,5см в ръцете, което си е добре за мен още повече без никаква диета.Качете по някоя снимка да видиме какво сте постигнали с вашите олимпийски режими.
23.05.12
15:14
казано от MARTO_CSKA на 23.05.12, 13:45:
Няма значение колко е ... Тия 2 години са били с прекъсвания а и през тях във фитнеса съм тренирал за крака с отбора по футбол не за маса.А и за 4 месеца съм качил 4,5см в ръцете, което си е добре за мен още повече без никаква диета.Качете по някоя снимка да видиме какво сте постигнали с вашите олимпийски режими.
Да от 30 на 34 см. не е проблем да се качи :D Храната определя масата, а не тренировката, та това не върви.
Снимката на аватара си е моя и в галерията имам. Дай да видим твоя ;)
Тук никой не говори за олимпийски режими, а за хранителен и тренировъчен режим /съвсем нормално за този спорт/, но не говорим за, каквото мама, баба или някой друг сготви. Каквито са усилията, такива ще бъдат и резултатите. Нормално е някои да полагат големи усилия, други съвсем нормални, а трети никакви, но по резултатите си проличава.
казано от head_hunter на 23.05.12, 15:14:
Каквито са усилията, такива ще бъдат и резултатите..
Ако искаш някакви резултати си го принтирай това и го залепи някъде и дано го разбереш какво означава.
Мнението беше редактирано от Андриан К на 23.05.12 15:39.
23.05.12
16:20
Съвсем спокойно до 1 година ще имам много по добро тяло без да спазвам хранителен режим
23.05.12
18:01
казано от MARTO_CSKA на 23.05.12, 16:20:
Съвсем спокойно до 1 година ще имам много по добро тяло без да спазвам хранителен режим
35 ръка? :D :D :D
За снимките мисля, че се отнася към мен, понеже съм нов и много приказвам :) В интерес на истината тренирам сериозно повече от 16 месеца и никога, ама никога не съм се снимал в залата ! Преди няколко дена след тренировка за рамо се нагърмях доста и тогава направих няколко снимки, но нестанаха кой знае колко добри даже хич понеже бях сам и правих опити с професионален фотоапарат да се снимам. Аз тренирам не за да се показвам и 2 месеца преди и само заради топлото време, а за кеф и още нещо :) ! Много се отклонихме от темата.
едит: това за хубавото тяло, зависи от гледната точка ! защото аз не си харесвам тялото, но почти всички приятели от залата казват, че съм добре и съм постигнал добри резултати, а при “марто” може да е обратното :D
Мнението беше редактирано от AgBOKATA на 23.05.12 18:26.
23.05.12
19:00
Говорех за head_hunter.Попринцип неискам да се заяждам с никой но ми писва вече от него.Дори и да разбира никога не помага.Всяко мнение му е ирония,риторичен въпрос, подигравателно и т.н.Има хора които може да разбират по-малко, но се опитват да помогнат поне.Затова е форума попринцип.
Не всеки се ражда научен и трябва да харесва това което ти харесваш и да прави това което правиш ти.Другото е че с тоя хранителен режим навсякъде го споменаваш и само за него говориш.Дори хора които изрично казват че НЕМОГАТ ти се опитваш да ги убедиш, че НЕИСКАТ.Явно ги познаваш по-добре от самите тях.Казах, че мога да постигна по-добро тяло за 1 година да.НЕ говоря за размери, а просто като ти гледах снимките ми се струва че имаш повече мазнини отколкото трябва.Това е моето мнение и не ангажирам никой с него.Не винаги сантиметъра показва всичко.Огледалото също е важен фактор.Може да не са ми големи ръцете, но лично на мен мойто тяло и за момента ми харесва повече от твойто без хранителен режим да спазвам.
МАРТО_ЦСКА - Относно това : (Дори и да разбира никога не помага.Всяко мнение му е ирония,риторичен въпрос, подигравателно и т.н.) , не си ли намерил отговора защо е така? В сайта има хиляди страници информация обяснени максимално добре , че човек само ако чете и внимава няма да има нужда да задава излишни въпроси ( 99% от които вече имат отговор).
П.с. това , че много хора ги мързи да проверят в търсачката е дъвкано и ще продължава да бъде така (по лесно е някой да го смели на готово и друг да го използва) , сори ама трябва труд!
Мнението беше редактирано от Dominic на 23.05.12 19:11.
Причината за толкова подигравки и грубо отношение е според мен липсата на поне малко култура и здрав разум(от темите, които пускате). Всеки иска за месец два с няколко добавки и без хранителен режим и лишения да гръмне пред хората и да е нацепен за лятото, да ама не. Има стотици дори хиляди обеснения за добавките и пак и пак едни и същи въпроси и едни и същи неща свързани с тях, нищо ново. На хънтъра му е писнало да ви гледа “лапешките” и “пубертетските” работи, както и от части и на мен(нищо, че съм нов, не толкова харесван и компетентен). В крайна сметка всеки сам решава дали ще спазва хранителен режим, какво и как ще приема като добавки. Всеки си има някакъв модел и се придържа към него за евентуален прогрес.
23.05.12
19:32
казано от AgBOKATA на 23.05.12, 19:21:
В крайна сметка всеки сам решава дали ще спазва хранителен режим, какво и как ще приема като добавки. Всеки си има някакъв модел и се придържа към него за евентуален прогрес.
Точно това искам да кажа и аз.Но според него неможе.Всички трябва да правят което прави той и както на него му харесва.Ако не го правиш значи си смешен, мързелив и т.н.Да има някой хора които ги мързи или неискат.Други просто нямат възможност това се опитвам да му обясна.Но според него щом той може значи всички могат да се придържът към неговото,а ако не го правят е защото неискат....
23.05.12
19:48
казано от MARTO_CSKA на 23.05.12, 19:00:
Дори и да разбира никога не помага.Всяко мнение му е ирония,риторичен въпрос, подигравателно и т.н.
На тъп въпрос - тъп отговор. На въпрос, зададен 1000 пъти и отговорен 2000 пъти - ирония, подигравателно и т.н. Най-лесно е на готово, ама тука не са ти мама и тати да ти подават с лъжичка в устата ;)
Не мога, не искам, не знам и т.н. се пишат отделно, а не слято.
Второ, който иска да направи нещо, ще намери начин. Който не иска, ще си намери хиляди оправдания. Най-лесно е да кажеш не мога, дори без да си опитал.
23.05.12
19:58
А между другото намират се и генетици дето с тренировки и без добра храна пак правят що-годе добре за възраста си тяло,особено като говорим за 18-19 годишни някъде.
23.05.12
23:36
казано от MARTO_CSKA на 23.05.12, 19:00:
Говорех за head_hunter.Попринцип неискам да се заяждам с никой но ми писва вече от него.Дори и да разбира никога не помага.Всяко мнение му е ирония,риторичен въпрос, подигравателно и т.н.Има хора които може да разбират по-малко, но се опитват да помогнат поне.Затова е форума попринцип.
Не всеки се ражда научен и трябва да харесва това което ти харесваш и да прави това което правиш ти.Другото е че с тоя хранителен режим навсякъде го споменаваш и само за него говориш.Дори хора които изрично казват че НЕМОГАТ ти се опитваш да ги убедиш, че НЕИСКАТ.Явно ги познаваш по-добре от самите тях.Казах, че мога да постигна по-добро тяло за 1 година да.НЕ говоря за размери, а просто като ти гледах снимките ми се струва че имаш повече мазнини отколкото трябва.Това е моето мнение и не ангажирам никой с него.Не винаги сантиметъра показва всичко.Огледалото също е важен фактор.Може да не са ми големи ръцете, но лично на мен мойто тяло и за момента ми харесва повече от твойто без хранителен режим да спазвам.
И ми е писнало от лапета с по 34 ръка имащи се за капацитети! Какво значи “не мога” за хора, чието задължение е да ходят на училище, да си пишат домашните и да лъскат бастуна през останалото време? Какво ли ще е ако започнеш да работиш на две места за да издържаш семейството си, учиш и същевременно се опитваш да поддържаш дома си /риторичен въпрос, щото са ти любими/?
Щом говориш за мазнини, то най-вероятно си гледал дневника ми, а снимките там са постнати в началото на един период, когато се връщах в залата след дълго време извън нея. Връщането беше за кратко последвано от още един период на почивка, дори след това изглеждам по-добре отколкото половината 50 кг. пикльовци, които си мислят, че тренират. Отделен е и въпроса до колко имаш правото да коментираш мен при положение, че си в това си състояние :D
Колкото до последното ти изречение - и на кучето му харесва да се ближе под опашката, но отстрани погледнато е отвратително ;)
Казах ти - дай да видим и твоя снимка и да коментираме? Оставам с впечатлението, че се харесваш, как изглеждаш, но те е срам да се покажеш - защо ли /отново риторичен въпрос/ ;)
Обясних ти и по-горе, че не съм ти опрял дулото в главата с думите “или спазваш режим или дърпам спусъка”! Това за хранителния и тренировъчния режим го казвам, ако въпросния човек иска да направи нещо за себе си и има нещо между ушите да ме разбере, а останалите, останалите ли........ (finger)
Мнението беше редактирано от head_hunter на 23.05.12 23:37.
казано от head_hunter на 23.05.12, 18:01:
Че тя моята е 32см. :D
23.05.12
23:51
@Хънтър рЕторичен, не рИторичен :D
23.05.12
23:56
казано от Кристиян Дончев на 23.05.12, 23:51:
@Хънтър рЕторичен, не рИторичен :D
Това са дублети - т.е. и двата начина на изписване са правилни ;)
Истината е, че никой не е длъжен да търпи никого. Изцяло споделям мнението на Хънтъра. Марто, ако искаш да си ги мерим ? :Д
24.05.12
00:08
казано от Marina на 23.05.12, 23:43:
казано от head_hunter на 23.05.12, 18:01:
Че тя моята е 32см. :D
Сигурен съм, че той няма как да издържи една твоя тренировка, дори да я изкара до край след това ще се възстановява значително по-дълго време :D
Само да питам, ако имам 35 ръка не се смятам за “стабиляга” така ли? Иначе забавна спам тема!