Качване на стълби?

21.05.12
10:53

Някой да го е правил и да е останал доволен от резултатите? Преди се занимавах с това,но не беше за много дълго..и сега реших да опитам пак. Какво мислите?

21.05.12
11:06

Сестра ми като роди така отслабна мисля че има ефект :)

Мнението беше редактирано от Мишо Илиев на 21.05.12 11:06.

21.05.12
11:39

пробвай.. по 30-40 мин на ден и добър хранителен режим със сигурност ще има ефект :)

Сестра ми за бала я направих наточена с качване по стълби само като тренировка и лека корекция в храненето. Бях й разписал схема кой ден по колко пъти да се качва до 10-тия етаж на блока ни.
Навремето част от тренировката ни бе да вземем по някое от децата отвън пред блока, да го качим на рамене и да тичаме така по стълбите. Те се кефеха, ние тренирахме, големите клатеха глави и пийваха поредната биричка.
Иначе и на други съм го давал като част от тренировъчния план, но това вече зависи от наличието на стълби. При всички случаи за мен е втори избор след спринтовете.
И надолу задължително с асансьора.

казано от Oranje на 21.05.12, 11:47:

Много се натоварват колената? Може ли слизането (ходене, не тичане) по стълбите да е почивката?

казано от Кристиян Дончев на 21.05.12, 12:12:

Много се натоварват колената? Може ли слизането (ходене, не тичане) по стълбите да е почивката?

Може, зависи колко и каква почивка искаш да имаш, но все пак е по-добре почивката да е в асансьора ;)

21.05.12
13:09

Аз лично не съм съгласен с тази част, слизането го правя с тепо непозволяващо пулса ми да падне под 150, вярно е че вероятноста да се пребие човек съществува, но когато човек придобие опит риска е малък. За мен лично това е най-доброто кардио и го предпочитам пред спринта, още повече че живея в 19 етажен блок и реално ми пести много време :D

21.05.12
14:56

Давай смело. Преди малко се прибрах от фитнеса и един комшия качваше стълбите и слизаше :) на последния етаж правее коремни преси. Явно времето на тези упражнение дойде вече.

казано от Valdis на 21.05.12, 13:09:

Аз лично не съм съгласен с тази част, слизането го правя с тепо непозволяващо пулса ми да падне под 150, вярно е че вероятноста да се пребие човек съществува, но когато човек придобие опит риска е малък. За мен лично това е най-доброто кардио и го предпочитам пред спринта, още повече че живея в 19 етажен блок и реално ми пести много време :D

Ти говориш за личен случай, а аз - в общия.
Рискът от контузии при слизането е висок.
Ок, ти лично си слизаш, няма нищо лошо в това. Но аз все пак на наднормена лелка не бих го препоръчал. Нито на некоординирани хора, нито на такива с проблеми в кръста, таза...

21.05.12
15:50

И аз съм слизал и съм се качвал по стълби заради сваляне на кг,...слизането ме удря най-много в коленете...

Мнението беше редактирано от Jikata на 21.05.12 15:50.

Като цяло слизането не е оферта за ставите.

21.05.12
16:01

казано от Oranje на 21.05.12, 15:17:

Ти говориш за личен случай, а аз - в общия.

Абсолютно! Но и приемам, че повечето от хората, които го практикуват не страдат от подобни проблеми.

казано от Oranje на 21.05.12, 15:17:

Нито на некоординирани хора

Тез могат да се претрепят и от слизане от тротоара ... :D :D :D Просто гледаме на това от различни гледни точки, ти вероятно работиш с не малко хора с проблеми, а аз гледам от позицията на здрав човек, който е качил безброй стълби през живота си (най-малкото съм родом от Смолян, там стълби, дал бог) :D А по повод на последното се замислих за това, че не мога да се сетя да познавам някой в Смолян страдащ от износени стави или подобни проблеми, докато тук в Бургас имам доста познати с подобни проблеми.

21.05.12
16:04

казано от Valdis на 21.05.12, 16:01:

мога да се сетя да познавам някой в Смолян страдащ от износени стави или подобни проблеми, докато тук в Бургас имам доста познати с подобни проблеми.

Влагата и Нефтохим-а ;)

21.05.12
20:22

За мен качването на стълби е един от най-добрите варианти за кардио :)

MF

21.05.12
20:49

Хах и аз съм пробвала. Обаче си мисля, че много тропам и се чудя дали се чува силно в апартаментите :D

21.05.12
21:11

казано от Miss Fight на 21.05.12, 20:49:

Хах и аз съм пробвала. Обаче си мисля, че много тропам и се чудя дали се чува силно в апартаментите :D

Ами следващия път свали токчетата :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D

21.05.12
21:37

Ако имате някакви стъпала на открито е по-добре, отколкото да дишате прахоляка на стълбището на блока.
Иначе по темата: чудесно кардио е, аз имам много доволни резултати и като свалени мазнини, и като аеробен капацитет.

22.05.12
00:01

Хах и аз съм пробвала. Обаче си мисля, че много тропам и се чудя дали се чува силно в апартаментите

чува се, правиха ми забележка :D

MF

23.05.12
13:19

казано от Valdis на 21.05.12, 21:11:

казано от Miss Fight на 21.05.12, 20:49:

Ами следващия път свали токчетата :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D

Хуморист!  :D :D :D
С маратонки пак се чува, нали във входа кънти. :D

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1