Kачване на маса и сваляне на мазнини?

23.05.12
00:30

Здравейте! На 19 години съм, 176 см , 79 кг.

В момента тренирам по тази програма от около 3 месеца вече,а преди това пак съм се занимавал но не много сериозно:

• първи ден - гърди, бицепс, корем
• втори ден – кардио тренировка
• трети ден - гръб, трицепс, трапец, предмишница
• четвърти ден – кардио тренировка
• пети ден - рамо, крака, корем
• шести ден – кардио тренировка
• седми ден – почивка

Понеделник
• повдигане на щанга от лег - 3 серии по 8 повторения
• повдигане на щанга от полулег - 3 серии по 8 повторения
• флайс - 3 серии по 8 повторения
• бицепсово сгъване с щанга от стоеж - 3 серии по 8 повторения
• бицепсово сгъване с дъмбел от седеж - 3 серии по 8 повторения
• концентрично сгъване - 3 серии по 8 повторения
• кoремни преси - 3серии по 20 повторения
• повдигане на краката от лег - 3серии по 20 повторения
                                    Сряда
• придърпване на вертикален скрипец - 3 серии по 8 повторения
• придърпване на хоризонтален скрипец - 3 серии по 8 повторения
• гребане с дъмбел - 3 серии по 8 повторения
• повдигане на щанга за трапец - 3 серии по 10 повторения
• изтласкване на щанга от лег тесен хват - 3 серии по 8 повторения
• ‘френско’ разгъване с щанга - 3 серии по 8 повторения
• разгъване на скрипец - 3 серии по 8 повторения
• сгъване за предмишница - 3 серии по 10-15 повторения
                                    Петък
• раменна преса пред врат - 3 серии по 8 повторения
• раменно разтваряне встрани - 3 серии по 8 повторения
• задно рамо – 3 серии по 8 повторения
• клякане с щанга - 3 серии по 10 повторения
• бедрено разгъване - 3 серии по 10 повторения
• бедрено сгъване - 3 серии по 10 повторения
• повдигане на пръсти на калф машина - 3 серии по 15 повторения
• кoремни преси - 3серии по 20 повторения
• повдигане на краката от вис – 3 серии по 20 повторения

Нямам възможност да спазвам хранителен режим,но се опитвам до колкото мога да се съобразявам какво ям.
Кардио тренировката( попринцип я правя сутрин) ми е интервално бягане(3 минути леко бягане,след това редуване на спринтове с леко бягане и накрая пак 3 минути леко бягане),общо около 13-15 мин.Целта ми е да свалям мазнините(предимно коремната област),но също така и да качвам мускулна маса.В момента взимам само аминокиселини,а преди това съм взимал протеин.Знам че е по добре да се комбинират но не винаги имам възможност. Искам да попитам дали съм в правилната посока.Няма да е толкова лесно и ефективно без хранителен режим но все пак....

Темата беше редактирана от Simeon Peltekov на 23.05.12 00:35.

23.05.12
10:44

И какво горе долу ядеш през деня ?

23.05.12
17:12

Общо взето каквото има в хладилника,но гледам да ям повече храни като пилешко месо,риба,яйца,мляко,ориз.Не винаги успявам. Храня се около 4-5 пъти на ден.

Мнението беше редактирано от Simeon Peltekov на 23.05.12 17:13.

GI

23.05.12
21:31

Kачване на маса и сваляне на мазнини? това е мечтата на всеки звучи много хубаво,но уви е утопия.....,а когато не спазваш хран. рецим не знам как го постигаш :P

Пичага аз съм на 16. 178см и 72кг с мазнини в коремната област, ти или си доста здравичък или имаш доста излишна мас ..Иначе  и аз съм на подобен като твоя принцип. Тренировките са ми доста тежки, но след всяка една правя по 3 упражнения за корем и 30 минути на крос тренажор на силни обороти без почивка и  наистина много се потя пък дали ще има ефект, само времето ще покаже .. За храната аз също не мога да спазвам режим, защото родителите купуват храната и няма как да се съобразяват само с мен, но просто гледам да избягвам сладкото, много мазни храни, хляб, газирано, и доколкото мога да ям месо .Като добавки пия само креатин монохидрат и бустер преди трен.

24.08.12
16:09

Аз започнах тази същата програма преди 20-на дни.
Искам да попитам даде ли резултат при вас?
Аз също съм 72 кг и 178 см.

24.08.12
22:53

ам и аз да се включа в темата.На 18 съм от 10 месеца тренирам с една програма “Масирай социално” от тук си я намерих и като започнах бях 1.75 и 76-7 кг, а сега съм 84-5 кг и там си и останах от 2 месеца няма никакво качване.Хранителен режим не спазвам, но се съобразявам какво ям!Гърба и краката са ми много добре развити, ръцете и те са сносни, но гърдите и корема изостават.За корем съм чел че трябва да изградиш първо мускули после да сваляш, аз от 1 година и повече всички видове коремни преси и тем подобни ги правя и като мускул го има, но тази лека “заливка” която е от горе се спуквам от кардио и пак си седи.Ефекта за тези 10 месеца за корема конкретно е, че като стегна и леко опъна на доло се виждат 4 плочки, а другите 2 са нежно прикрити ;) от мас :( дето вече не знам какво да я правя! Таа ако може някой да ми каже, който е по на ТИ с нещата, защо съм така в застой??? Благодаря предварително :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1