Релефно тяло за футболист

Здравейте! Както се подразбира от заглавието, целта ми е да постигна релефно тяло, тъй като възнамерявам да се възползвам от нищожния си процент подкожни мазнини. Както се забелязали, много от футболистите притежават страхотни тела, въпреки унищожителното кардио, което правят ежедневно. На много места срещнах неща от сорта на “ще изгубиш мускулна маса от баницата си, ако бягаш много”. Не знам в частност до колко е вярно това, но реших да съпоставя един Кристиано Роналдо с тази теза и не намерих нищо достоверно. Така и така го споменах, направо ще го кажа - искам да постигна ефекта на Кристиано, нищо повече. Бях срещнал човек, който беше споделил тук, във форума, че такова тяло се постигна за половин година или малко повече. Метаболизма ми е доста бърз, а и доколкото знам покачването на маса, съчетано с футбола не е едно от най-успешните неща.

24.05.12
21:11

И аз искам да спя с всички фолк певици само за една нощ - не искам много нали ?

Тяло като на Кристиано не е трудно да се направи. Ясно е, че плочките ти няма да имат неговата форма, но пак може да са толкова релефни. Бицепсът ти може да няма неговата дължина, гърдите ти - формата на неговите и т.н.
И наистина може за половин година да се постигне (стига да не си някой абсолютен клечо или като култовия вратар на Ботев Лилчо Арсов), като в извънсъстезателния период наблегнеш малко на масата и после поизчистиш. Въпрос на приоритети и планиране на тренировъчния процес. И състоянието, от което тръгваш.

24.05.12
22:04

Алексис Санчес е по-добър пример ;) За няколко години с подходящ хранителен режим и тренировки е достижимо..

казано от instructor на 24.05.12, 21:11:

И аз искам да спя с всички фолк певици само за една нощ - не искам много нали ?

На интересен ли се правиш или какво?

Иначе Санчес е добър пример, да. Не съм казал чак като неговото тяло, но желая тялото ми да придобие някакъв релеф. Както казах - метаболизма ми е доста бърз. “Кръстоска” съм между ектоморф и мезоморф. Не мога точно да определя кое преобладава, но не съм т.нар. “клечо”, а атлетично тяло, ако ме разбирате. В статията тук за видовете тяло се пише, че при един от тези два вида можеш да не спазваш строг режим на хранене и въпреки това да постигнеш резултати. Ами при мен случая е подобен. Опитах на НВД, но тогава бях отпаднал, никакво желание за тренировка, постоянно ми се спеше и реших, че не това е начина. Започнах да се храня с всичко, като в менюто ми преобладава 50-60% от тази здравословна храна. Всеки ден ям голямо количество кисело мляко, разни салати, месо. Сега като се сетя, сякаш мезоморфа преобладава повече в мен, с това изключение, че доста трудно бих натрупал маса.

Мнението беше редактирано от Атанас Николов на 24.05.12 22:22.

24.05.12
22:27

Тогава какъв мезоморф си като не трупаш маса.. я сложи една снимка  :D

казано от Riko на 24.05.12, 22:27:

Пич, явно не четеш какво съм написал, а и по принцип един човек си е смесица от двете.

24.05.12
22:41

Атанасе , ще ти дам пример с мен . Аз спрях с футбола преди по-малко от година. Преди това играех като десен краен защитник. Тичах най-много от целия отбор. Ходех и на фитнес в нетренировъчните дни , спазвах режима , които спазвам и сега (качих 10кг от тогава) , а тогава бях 55 кг просто клечка , но ги бягах сичките от отбора . Мисълта ми е , отделяй повече време на тренировките си по футбол , а фитнеса на заден план. Но щом искаш тяло според мен хранителния режим е на 1во място . Достижимо е естествено .

казано от instructor на 24.05.12, 22:41:

Атанасе , ще ти дам пример с мен . Аз спрях с футбола преди по-малко от година. Преди това играех като десен краен защитник. Тичах най-много от целия отбор. Ходех и на фитнес в нетренировъчните дни , спазвах режима , които спазвам и сега (качих 10кг от тогава) , а тогава бях 55 кг просто клечка , но ги бягах сичките от отбора . Мисълта ми е , отделяй повече време на тренировките си по футбол , а фитнеса на заден план. Но щом искаш тяло според мен хранителния режим е на 1во място . Достижимо е естествено .

Както споменах - опитах с хранителен режим, но просто бях изключително изтощен, нямах никакво желание да тренирам каквото и да е било, спеше ми се непрестанно. Продължих си с обичайното хранене и като че ли видях по-голям ефект.

24.05.12
22:50

Еми, като си бил на НВД, нормално. Ориентирай се към чиста храна и РБД и резултатите няма да закъснеят.

казано от s1s0o0 на 24.05.12, 22:50:

Еми, като си бил на НВД, нормално. Ориентирай се към чиста храна и РБД и резултатите няма да закъснеят.

Пич, почетох малко за РБД и това, което ми направи впечатление е, че няма кой знае каква разлика с НВД - същите хранителни изделия и изисквания, а мен подобни неща дори и частично не могат да ме наситят. Към момента съм твърдо против да приемам каквито и да е било хранителни добавки, предвид възрастта.

24.05.12
23:12

ми прочети за ВВД.. също е добър вариант.. и никой не ти казва да взимаш добавки.. ако не искаш да спазваш точно определен хранителен режим просто си създай елементарни хранителни навици.. спри всякакви junk.. яж месо, мляко, риба, катрофи, ориз, пълнозърнест хляб и т.н. не яж пържено, замести олиото със зехтин и като цяло гледай да се храниш здравословно и резултатите няма да закъснеят :)

казано от Kirov на 24.05.12, 23:12:

ми прочети за ВВД.. също е добър вариант.. и никой не ти казва да взимаш добавки.. ако не искаш да спазваш точно определен хранителен режим просто си създай елементарни хранителни навици.. спри всякакви junk.. яж месо, мляко, риба, катрофи, ориз, пълнозърнест хляб и т.н. не яж пържено, замести олиото със зехтин и като цяло гледай да се храниш здравословно и резултатите няма да закъснеят :)

Тъкмо четох и за него. Брато, в тези диети преобладават все храни, от които не мога да се заситя и грам, което отново ще ме накара да спра да тренирам и тоталната умора пак ще вземе превес. Ям всеки ден по едно бурканче подквасено кисело мляко, ям и месо, картофи също (макар и пържени), ориз малко по-рядко, а хляба какъвто е поднесен на масата.

Мнението беше редактирано от Атанас Николов на 24.05.12 23:19.

Всички футболисти имат такива тела 90% от бягането.Спорта им е такъв - аеробен.Тренировките с тежести не са основни при футбола повярвай ! Така че стига глупости и си гледай футбола,защото в този спорт никой няма да гледа какво тяло имаш и да каже: Погледнете го този какво релефно тяло има ! Не става само със сила,иска и умения :wink:

казано от Bojidar Yagodin на 24.05.12, 23:49:

Всички футболисти имат такива тела 90% от бягането.Спорта им е такъв - аеробен.Тренировките с тежести не са основни при футбола повярвай ! Така че стига глупости и си гледай футбола,защото в този спорт никой няма да гледа какво тяло имаш и да каже: Погледнете го този какво релефно тяло има ! Не става само със сила,иска и умения :wink:

Пич, падам си от “техничарите” и си ги имам уменията развити на доста високо ниво. В момента искам да поработя и върху тялото си, това е причината и да се обръщам към вас.

24.05.12
23:57

Хране се балансирано и не се занимавай с глупости ;-)

25.05.12
10:18

казано от Атанас Николов на 24.05.12, 22:32:

казано от Riko на 24.05.12, 22:27:

Пич, явно не четеш какво съм написал, а и по принцип един човек си е смесица от двете.

Наско, явно ти не четеш достатъчно. Човек е смесица от трите (мезоморф, ектоморф и ендоморф), като едното е преобладаващо.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1