Съвети за прием на креатин, глутамин, амино и протеини

26.05.12
03:49

Здравейте,
от известно време тренирам доста сериозно. Последните няколко седмици гледам до ходя на фитнес почти всеки ден. Усещам обаче, че вече изнемогвам. От две седмици пия креатин (зареждаша фаза 5 дни и после по 5мг с протеинов шейк след тренировка). Сега съм се насочил към глутамин и аминокиселини БЦАА. Избрал съм марката OPTIMUM NUTRITION. Искам да попитам как да пия тези четири добавки.

Тежа 70 килограма, висок съм 175 см и съм на 20 години.

Благодаря.

Свършваш със зареждащата фаза на креатина, след което го приемаш 5гр сутрин, 5гр след тренировка - препоръчително с бърз въглехидрат. В почивни дни го пиеш 5гр сутрин след закуска.

Глутамин: 5гр сутрин, 5гр след тренировка, 5гр преди лягане. В почивни дни 5гр сутрин и 5гр вечер.

БЦАА: Зависи под каква форма, ако са таблетки колко мг са и така нататък - в общи линии доза сутрин, доза преди, доза след тренировка и доза вечер преди лягане. В почивни дни доза сутрин, доза вечер

Протеин: Доза сутрин и доза след тренировка. Почивни дни доза сутрин и по-желание доза вечер. По всяко друго време на деня, когато храненето е бедно на бедно на белтъчини.

На въпроса не мога ли да пия по-малко количество и защо да ги приемам така смятам няма нужда да отговарям - има си търсачки - мързи ви да търсите - предлагам ви го на тепсия. Успех

GI

26.05.12
08:59

казано от zafirovp на 26.05.12, 03:49:

Здравейте,
от известно време тренирам доста сериозно. Последните няколко седмици гледам до ходя на фитнес почти всеки ден. Усещам обаче, че вече изнемогвам. От две седмици пия креатин (зареждаша фаза 5 дни и после по 5мг с протеинов шейк след тренировка). Сега съм се насочил към глутамин и аминокиселини БЦАА. Избрал съм марката OPTIMUM NUTRITION. Искам да попитам как да пия тези четири добавки.

Тежа 70 килограма, висок съм 175 см и съм на 20 години.

Благодаря.

Защо ходиш почти всеки ден?Програма имаш ли ?Ти и  всеки ден да ходиш файда “0”!!!Добавките са нещо много хубаво,но ако си видял се наричан ХРАНИТЕЛНИ ДОБАВКИ тоест:много е важна храната за твоето възстановяване.
Протеина само не разбрах какъв е?Ако е суроватка сутрин като станеш веднага пиеш да спреш катаболните процеси и веднага след тренировка.Бца след тренировка.Креатина какъв е?Не превишавай дозата и пий доста вода,за да не се дехидратираш.
Успех

26.05.12
09:25

Не, засега нямам програма. Не съм обръщал особено внимание на храната, но отсега започвам. Протеина е 100 Whey Gold Standard. Креатина е Micronized Creatin Powder на ON. Дозите и водата са ми добре. Защо всичко е толкова сложно? От скоро се интересувам и колкото повече чета, толкова по-объркващо става. Не става ли  само с месо и много блъскане :D.

GI

26.05.12
09:40

Не е толкова сложно колкото си го мислиш.........много много много по-сложно е :P

казано от zafirovp на 26.05.12, 09:25:

Защо всичко е толкова сложно?

Защото си седнал в кокпита на болид от Formula 1, а всъщност нямаш умения да управляваш дори велосипед!

Спести си парите за добавките. Полза от тях няма да имаш (причината ти я посочих вече).
Насочи всичките си усилия и търпение към изграждане на правилен хранителен и тренировъчен режим.

казано от zafirovp на 26.05.12, 09:25:

Защо всичко е толкова сложно?

Не е толкова сложно, но както всяко друго нещо, изисква знания за да си добър в него.

Иначе, при положение, че си още в началото, не виждам защо ще си купуваш добавки. Освен от креатина, полза няма да видиш.

П.П. Начина на прием горе не го следвай. Грешен е.

Не ти трябва зареждаща фаза , само натоварваш бъбреците си излишно. Нямаш нужда от повече от 5-10 грама на ден .

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1