Какво мислете за този шейк?

Здравейте.
Предварително се извинявам ако въпроса ми не е за този раздел.
Както и да е....
От известно време си правя един протеинов шейк и искам да разбера какво ви е мнението за него.
Целта ми е да кача някое друго килце защото съм 1.87,а тежа само 85кг.
Шейка се състои от:
100мл.прясно мляко,1 яйце (сурово),3 супени лъжици тахан (мислех да слагам фъстъчено масло,но майка ми каза че тахана е по хранителен),1 банан,около 100гр.овесени ядки,1 супена лъжица захар (понякога слагам 1 малка лъжица какао,за да е по-хубав на вкус) и понеже пия креатин слагам и една лъжичка 5гр.
Всичко това го слагам в блендера и го разбивам.
Шейка го пия сутрин като стана,и между храненията.
На вкус не е никак лош и го пия всеки ден.
Кажете,какво мислите!

27.05.12
21:24

Тая лъжица захар е доста излишна, креатина винаги гледай да го пиеш максимално чисто, не в бъркочи.

Виж примерен мой шейк:
200 г заквасена сметана, 3-4 яйца, малко плод за вкус, рядко овесени ядки (не съм им фен), малко орехи. = анабол

Пич а тия яйца сурови ли ги слагаш, че и аз мисля да почвам с такива протеинчета, щото и аз мисля да пробвам няколко такива рецепти, но нямам блендер а само пасатор ....

27.05.12
21:43

Защо се занимавате да правите някакви измислени баркочи със сурови яйца който нито знаете дали са читави нито им усвоявате протеина,много по евтино и хубаво е да си купите 1 протеин

Мнението беше редактирано от Mario Zahariev на 27.05.12 21:44.

GI

27.05.12
21:46

Шейкът изглежда доста добре колко е вкусен не знам :P,но аз единствено не бих рискувал с яйцата и то сорови и то лятото....,освен ако не са от село и не им знаеш произхода,но и тогава са си опасни,зарази по животните трябва да изследват,но щом го пиеш и си ОК значи всичко е добре!
Успех

27.05.12
21:59

Който го е страх от мечки да не ходи в гората.

казано от Никола Бояджиев на 27.05.12, 21:08:

Здравейте.
Предварително се извинявам ако въпроса ми не е за този раздел.
Както и да е....
От известно време си правя един протеинов шейк и искам да разбера какво ви е мнението за него.
Целта ми е да кача някое друго килце защото съм 1.87,а тежа само 85кг.
Шейка се състои от:
100мл.прясно мляко,1 яйце (сурово),3 супени лъжици тахан (мислех да слагам фъстъчено масло,но майка ми каза че тахана е по хранителен),1 банан,около 100гр.овесени ядки,1 супена лъжица захар (понякога слагам 1 малка лъжица какао,за да е по-хубав на вкус) и понеже пия креатин слагам и една лъжичка 5гр.
Всичко това го слагам в блендера и го разбивам.
Шейка го пия сутрин като стана,и между храненията.
На вкус не е никак лош и го пия всеки ден.
Кажете,какво мислите!

че е шейк , шейк е ама да е протеинов не съм съгласен 100мл мляко +1 яйце=10гр. протеин(където с него там и без него)

27.05.12
22:04

С поне един литър прясно мляко и 10-15 яйца ще стане шейк + няколко банана и някакво хубаво сладко или мед. Жалко, че нямам толкова голям миксер, иначе бих си правил такива шейкове...

Дамян Цветанов:Да сурови.
Mario Zahariev:Имаме си кокошки така че яйцата са си читави,и не съм съгласен че ще ми излезне по евтино ако си взема някой протеин,защото хубавите марки протеини са над 50-60 лева...примерно Serious Mass-СУПЕР протеин но 2.500кг. са почти 60 лева а аз нямам такива пари.

27.05.12
22:18

Ти ако мислиш, че твоята интерпретация е протеинов шейк, по-скоро въглехидратен. Може да си го пинеш като закусиш обилно с яйчица или нещо друго протеиново.

Ами добре тогава бихте ли ми дали някаква рецепта?

CL

27.05.12
23:59

Извара,Банан,Яйца,Мляко...пасираш,пиеш :)

28.05.12
02:46

Сподели на каква диета си, и ще е по-лесно: може да е с повече въглех. или мазнини ;-)

Няма диета пича.Просто иска да се “изцепи”.
Ми що не си направиш един кекс? :D
По-добре ще е,ако сложиш мед вместо захар. :)
И  не залагай много,много на добавките.

Еми да прав си не спазвам никаква диета.
Каквото ми сготви майка това ям.
Вчера за обяд ядох дробчета,а за вечеря свински пържоли и картофено пюре.
Днес за закуска ядох баничка а за обяд свинско със зеле...не знам какво ще прави за вечеря.
Всеки ден нещо различно се яде.
Ако това е от някакво значение тренирам от 1год. и 4-5 месеца някъде,и за това време съм качил около 20кг. (бях 65 като почнах)
Искам да кача поне още 7-8кг. ,но не мога да мръдна от 85кг. и затова започнах да си правя шейкове,но под това което ми написахте ми стана ясно че няма да стане със сегашния шейк който си правя.
Може да пробвам този който Voyager ми каза,току виж съм качил нещо.

28.05.12
16:47

от Винс Жиронда:
150 мл неквасена сметана
150 мл мляко
3 сурови яйца
1 ванилия
+ 1 банан (ако не чистиш)

350+ калории,  25+ гр белтъчини, 40+ гр мазнини, малко въгл (променлива, зависима от банана)
в оригиналния вариант вместо ванияли има ванилов протеин, но според автора той е осн за вкуса на ванилия, а ключа са яйцата.
вкус: тесто за курабии :-)

Вар. 2
150 мл неквасена сметана
150 мл мляко
30 гр протеин ( на Пик Ко суроватката е 20 лв/кг, мн хора я пият тук и са доволни, аз вкл)
1 ванилия
+ 1 банан (ако не чистиш)

вкус: все едно пиеш разтопен сладолед!
к/б/м/в: 300+/30/30/малко, зависи от банана

Точно това ми трябваше!
Мерси :)

29.05.12
16:14

казано от Никола Бояджиев на 27.05.12, 22:12:

Дамян Цветанов:Да сурови.
Mario Zahariev:Имаме си кокошки така че яйцата са си читави,и не съм съгласен че ще ми излезне по евтино ако си взема някой протеин,защото хубавите марки протеини са над 50-60 лева...примерно Serious Mass-СУПЕР протеин но 2.500кг. са почти 60 лева а аз нямам такива пари.

Serious Mass е протеин ?! това не го знаех . Това че ядеш домашни яйца е много хубаво но сурови не им усвояваш целия протеин и няма смисъл ..

29.05.12
17:18

И кой ти каза, че не усвоява протеина?

казано от Riko на 29.05.12, 17:18:

И кой ти каза, че не усвоява протеина?

Усвоимостта на белтъчините от сурови яйца е много по-ниска в сравнение с тази на термично обработените. Ама то се иска малко да почоплиш тук-там де... :)

29.05.12
18:03

След първите 1000 изядени варени, бях готов да преглътна този факт.

31.05.12
12:25

Какви са тия 100мл мляко, това да не е уиски?? И това със суровите яйца няква рамбомания, сори рокимания ли е? Какво пречи да са сварени като са в шейка? Моят шейк вечер е -

500мл мляко
175гр извара (половин пакет на Маджаров)
2 сварени яйца
30-тина гр бадеми
1 с.л. мед

Останалия половин литър от млякото обикновено го доизпивам след шейка.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1