Здравословна пица

27.05.12
21:03

Продукти:
(за тестото)
2 с. л. фини овесени ядки
1 белтък и един жълтък
100 гр. извара
3-4 с. л. кисело мляко 2,0 %
много малко хлебна сода

(за плънката)
1 домат на резенчета
2 кисели краставички
може няколко гъбки, пилешко или телешко месо (каквото имате под ръка)
и подправки по избор

Само тестото не прилича много на тесто за пица, но пак рецептата е много добра заместителка на нормалната пица.
Снимки ще кача следващия път като напрявя :)

GI

27.05.12
21:56

Това ще изглежда ли като пица?Аз съм голям ценител на  пицата,но сега се лишавам от нея та мисълта ми е става ли за ядене,защото блака много ме съмнява :D?

27.05.12
22:25

казано от Liss L на 27.05.12, 21:56:

Само тестото не прилича много на тесто за пица, но пак рецептата е много добра заместителка на нормалната пица.

Мнението беше редактирано от Liss L на 27.05.12 22:26.

MF

27.05.12
22:32

Защо се лишаваш (И ЗАЩО ИЗОБЩО НЯКОЙ ГО ПРАВИ) от пица, след като я обичаш?!!
Какво и вредното на пицата?

27.05.12
23:21

казано от Liss L на 27.05.12, 21:03:

Продукти:
(за тестото)
2 с. л. фини овесени ядки
1 белтък и един жълтък
100 гр. извара
3-4 с. л. кисело мляко 2,0 %
много малко хлебна сода

(за плънката)
1 домат на резенчета
2 кисели краставички
може няколко гъбки, пилешко или телешко месо (каквото имате под ръка)
и подправки по избор

Снимки ще кача следващия път като напрявя :)

Ще обясниш ли процеса какъв е? Например:
- Пасираш ли сместа за тестото? или само се смесва с ръце? Трябва ли да втаса или нещо такова?
- Пече ли се? На колко градуса и за  колко време?

GI

27.05.12
23:36

казано от Miss Fight на 27.05.12, 22:32:

Защо се лишаваш (И ЗАЩО ИЗОБЩО НЯКОЙ ГО ПРАВИ) от пица, след като я обичаш?!!
Какво и вредното на пицата?

Под лишавам имам предвид веднаж на две седмици си хапвам като чийт меню,но иначе имам си цели и съм решил да ги постигна :П иначе преди почти всеки ден съм ял пица :Д

28.05.12
20:11

Аз като гледам италианците са претъпкали болниците и мрат по на 50 години, много сериозна параноя виждам у хората по отношение на много от храните, говоря по принцип не специално за тази тема. Истинската пица си е чудесна храна и няма нищо нездравословно в нея (особено когато това не ни е основно ястие), но много хора с бавен метаболизъм и/или с ниска физическа активност може да налепят излишни мазнини, защото това все пак е висококалорична храна. Има разбира се и диетични пици има и такива с пълнозърнесто брашно. Някъде тук из темите съм чел някой да казва, че и сладоледа бил вреден lol :D
Нека да не бъркаме диетичното със здравословното моля !

Мнението беше редактирано от Хри$то® на 28.05.12 20:16.

28.05.12
20:15

Ето примерна рецепта за пълнозърнесто тесто за пица:

Пълнозърнесто тесто

1 и 1/2 ч.чаша топла вода

1 с.л. суха мая

1 ч. л.  чист кленов сироп

2 ч. чаши брашно

1 ч. чаша пълнозърнесто брашно

3/4 ч. л.  сол

2 ч. л. зехтин

Поставете маята и кленовия сироп в половин чаша от топлата вода и оставете така за 5 мин. Маята трябва да набъбне. Сложете двата вида брашно в кухненския робот, добавете солта и разбийте. Добавете сместа с маята, след това още една чаша топла вода и зехтина. Разбивайте, докато не се получи малка топка тесто и още една минута за доомесване. Оставете да “почине” или “втаса” за около 20 мин. Това количество се разделя за две пици. Ако ще приготвяте само една, замразете останалото количество.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1