27.05.12
21:03
Продукти:
(за тестото)
2 с. л. фини овесени ядки
1 белтък и един жълтък
100 гр. извара
3-4 с. л. кисело мляко 2,0 %
много малко хлебна сода
(за плънката)
1 домат на резенчета
2 кисели краставички
може няколко гъбки, пилешко или телешко месо (каквото имате под ръка)
и подправки по избор
Само тестото не прилича много на тесто за пица, но пак рецептата е много добра заместителка на нормалната пица.
Снимки ще кача следващия път като напрявя :)
27.05.12
21:56
#1
Това ще изглежда ли като пица?Аз съм голям ценител на пицата,но сега се лишавам от нея та мисълта ми е става ли за ядене,защото блака много ме съмнява :D?
казано от Liss L на 27.05.12, 21:56:
Само тестото не прилича много на тесто за пица, но пак рецептата е много добра заместителка на нормалната пица.
Мнението беше редактирано от Liss L на 27.05.12 22:26.
27.05.12
22:32
#3
Защо се лишаваш (И ЗАЩО ИЗОБЩО НЯКОЙ ГО ПРАВИ) от пица, след като я обичаш?!!
Какво и вредното на пицата?
казано от Liss L на 27.05.12, 21:03:
Продукти:
(за тестото)
2 с. л. фини овесени ядки
1 белтък и един жълтък
100 гр. извара
3-4 с. л. кисело мляко 2,0 %
много малко хлебна сода(за плънката)
1 домат на резенчета
2 кисели краставички
може няколко гъбки, пилешко или телешко месо (каквото имате под ръка)
и подправки по изборСамо тестото не прилича много на тесто за пица, но пак рецептата е много добра заместителка на нормалната пица.
Снимки ще кача следващия път като напрявя :)
Ще обясниш ли процеса какъв е? Например:
- Пасираш ли сместа за тестото? или само се смесва с ръце? Трябва ли да втаса или нещо такова?
- Пече ли се? На колко градуса и за колко време?
27.05.12
23:36
#5
казано от Miss Fight на 27.05.12, 22:32:
Защо се лишаваш (И ЗАЩО ИЗОБЩО НЯКОЙ ГО ПРАВИ) от пица, след като я обичаш?!!
Какво и вредното на пицата?
Под лишавам имам предвид веднаж на две седмици си хапвам като чийт меню,но иначе имам си цели и съм решил да ги постигна :П иначе преди почти всеки ден съм ял пица :Д
Аз като гледам италианците са претъпкали болниците и мрат по на 50 години, много сериозна параноя виждам у хората по отношение на много от храните, говоря по принцип не специално за тази тема. Истинската пица си е чудесна храна и няма нищо нездравословно в нея (особено когато това не ни е основно ястие), но много хора с бавен метаболизъм и/или с ниска физическа активност може да налепят излишни мазнини, защото това все пак е висококалорична храна. Има разбира се и диетични пици има и такива с пълнозърнесто брашно. Някъде тук из темите съм чел някой да казва, че и сладоледа бил вреден lol :D
Нека да не бъркаме диетичното със здравословното моля !
Мнението беше редактирано от Хри$то® на 28.05.12 20:16.
Ето примерна рецепта за пълнозърнесто тесто за пица:
Пълнозърнесто тесто
1 и 1/2 ч.чаша топла вода
1 с.л. суха мая
1 ч. л. чист кленов сироп
2 ч. чаши брашно
1 ч. чаша пълнозърнесто брашно
3/4 ч. л. сол
2 ч. л. зехтин
Поставете маята и кленовия сироп в половин чаша от топлата вода и оставете така за 5 мин. Маята трябва да набъбне. Сложете двата вида брашно в кухненския робот, добавете солта и разбийте. Добавете сместа с маята, след това още една чаша топла вода и зехтина. Разбивайте, докато не се получи малка топка тесто и още една минута за доомесване. Оставете да “почине” или “втаса” за около 20 мин. Това количество се разделя за две пици. Ако ще приготвяте само една, замразете останалото количество.