27.05.12
23:19
Здравейте,
Кое е по-добре за покачване на мускулна маса - да се яде здравословно, но не в достатъчно големи количества или да се яде обилно, но сравнително вредна храна - шоколади, сладки, пици, хамбургери и т.н.?
Благодаря предварително! :)
28.05.12
00:00
казано от Old Timer на 27.05.12, 23:46:
Първата половина от първото, и първата половина от второто. :)
Бюджетът ми не ми позволява да си купувам храна за 5-6 ядения на ден, както и каквито и да е други хранителни добавки освен мултивитамини до 100%, затова се ограничавам с до 3-4 ядения на ден, които уви не са ми достатъчни за добър прогрес в покачването на мускулна маса.
28.05.12
01:05
казано от Bocko на 28.05.12, 00:50:
До колко пари ти е бюджетът?
Какво ядеш в момента ?
4 лева на ден, с които си купувам един ден примерно за 2 лева банани и и с другите 2 обезмаслено кисело мляко и стафиди. На следващия за 4 лева месо с възможно най малко мазнина по него, ако има някоя по забележима, я изрязвам, пека го и го ям и си правя различни сандвичи с месо, маруля и пълнозърнесто хлебче и ям каквото здравословно намеря вкъщи често плодове, зеленчуци, сирене, риба и т.н., но не е много понеже така и не вразумих родителите ми, които са си точно тип “старата школа”, какви храни е добре да купуват и кои да избягват - говорим за хора, които ядат майонеза върху филийка, и двамата с наднормено тегло. Иначе, преценям като цяло колко храна имам за деня и я разделям на равни количества на равни интервали като гледам 1 час преди тренировка да хапвам нещо от сорта на нискомаслено кисело мляко със стафиди, за да се заредя със въглехидрати за енергия, а след трен. хапвам по обилно с високо-протеинови меса и ориз.
Като начало, купувай пълномаслено мляко, и без това цената е същата. И не изрязвай мазнината от месото.
28.05.12
01:14
казано от Петко К на 28.05.12, 01:09:
Като начало, купувай пълномаслено мляко, и без това цената е същата. И не изрязвай мазнината от месото.
Защо това не са ли от “лошите” мазнини доколкото аз знам - иначе се старая омега 3 и 6 от маргарина върху филийките (тънък слой) и от рибата да приемам колкото мога.
Явно са ти объркани понятията за полезно и вредно ;) Не яж маргарин, по-добре масло.
28.05.12
01:24
Още по-добре, мисля, си купувам фъстъчено масло. :)
Мнението беше редактирано от Пламен Кулев на 28.05.12 01:24.
28.05.12
01:41
Да яйца си хапвам стабилно, поне едно нещо да има в плюс, че родителите ми си падат селски хора и от село носят яйца зареждат. ;)
Ти си идеален, може за закуска 2-3 яйца + овесени ядки с прясно мляко (предполагам от село ти носят), след това месо + ориз/варени картофи, месо + ориз/варени картофи, месо + ориз/варени картофи, след това 5 яйца и преди лягане извара и като за начало този начин на хранене ще ти върши работа за целите ти :)
28.05.12
02:08
Мерси много!
Не пропускай ВМД опциите ;-) Вашите могат ли да ти носят неквасена сметана от село? Ше ти дам рецепти - вкусно, полезно и дава дългосрочен пауър. 150 гр са 300 калории :-)
28.05.12
10:33
Хапваш си според нуждите,но гледай да е здравословно.Нито повече,нито по-малко.Не е нужно да се тъпчеш.