Дневникът на една тинейджърка.

Темата е заключена.

27.05.12
15:19

Добър ден.
От доста време следя форума и реших да си направя дневник.
Аз съм момиче на 15 години, висока 159 и тежа 55кг.
Целта ми е да намаля подкожните мазнини. Нямам точно определено тегло, което искам да достингна, защото за мен по- важно е как изглеждаш, отколкото колко тежиш. Но съм уверена, че ако теглото ми е под 50кг ще изглеждам много по-добре!
Миналата година септември месец бях 48кг, след което започнах да яда много и сладки неща. По 2 пастички, по 3 сладоледа, по кутия- две бонбони Сушърд(само на тях не мога да откажа), шоколад с лешници, млечен и така нататъка....
Тази година (март) като се качих на кантара и като видях, че съм станала 58кг, реших, че трябва да спра това лакомство и да започна диета.(Защото това е нещо недопустимо.. 11кг за 6 месеца :Х ) Опитвах се, но не ставаше. Винаги си взимах по една вафличка или линцерче, шоколадче и т.н. Но ето, че дойде ден, в който започнах. На 25ти април започнах, като си изчислих калорийния баланс, дефицита, съотношението на В:Б:М и свалих 3кг.  Калорийния дефицит ми е около 1300, Б:В:М(35%:40%:25%)= 120г:140г:39г и така..стига толкова подробности.
Ето храната за днес :
09,30- ябълка(колкото 3 кибр. кутии)+ 7 череши + 2с.л. фини овесени ядки в 150г кисело мляко
11,30- салата + малко кюфте от свинска кайма
14,00- омлет от яйце+ белтък + сирене и малък домат(без никакви подправки, мазнини и сол)
14,30- омлет от яйце+ белтък+ извара и краставичка (с щипка сол)
20,00- извара

Тренировка:
От 12,15 до 12,50(35минути) Кардио на степер, веднага след което направих 3 пъти тази тренировка за корем http://vbox7.com/play:4b287afa6e и 22х2 лицевеи опори

П.п: В града не разполагаме с фитнес зала, затова тренирам в домашни условия. Имам си степер и дъмбели по 1кг.

Темата беше редактирана от Златина Юджел на 27.05.12 15:24.

27.05.12
16:00

храната ти е малко и рано или късно пак ще изтрещиш за захар, хапвай повечко в този стил :)

27.05.12
18:48

Не се лишавай от мазнини. Просто внимавай какви са, факта че си намалила въглехидрата те прави още по уязвима към немощ и изтощение. Сурови ядки + зехтинче , когато можеш, това не са празни калории. Кетонната диета е за предпочитане в сравнение с високопротеиновата, особенно ако се занимаваш активно с физическа дейност.

MF

27.05.12
22:42

Моят съвет е прост, та и приятен на все отгоре: ЗДРАВА ТРЕНИРОВКА + ЗДРАВО ХАПВАНЕ!
Започни да правиш силови тренировки, мани ги тия степери, коремни преси и еднокилограмови тежести. Ако тренираш усилено, тялото ти ще приема по най-прекрасния начин храната, която приемаш - превръщайки я в мускули и тонус.
Хапвай хляб, картофи, ориз (въглехидратите спокойно през деня, а вечер ги свеждай до минимум), месо, яйца, млечни продукти, ядки и зехтин, плодове и зеленчуци. Качеството и количеството са ключът към доброто хранене и добрата тренировка.
Засега калориите, които приемаш, са оскъдни, а веществата - крайно недостатъчни за здравословното съществуване на организма.

казано от Miss Fight на 27.05.12, 22:42:

Моят съвет е прост, та и приятен на все отгоре: ЗДРАВА ТРЕНИРОВКА + ЗДРАВО ХАПВАНЕ!
Започни да правиш силови тренировки, мани ги тия степери, коремни преси и еднокилограмови тежести.

Но както казах, в града не разполагаме с фитнес зала, а всеки ден ако давам по 3,20лв за транспорт + това 50 минути излишно прекарано време по автобусите.. не ми се иска! :)

Днес бях на училище и ето как започнах:
06,30- ужасно много ми се ядеше сладко и т.к. беше сутрин си позволих една медена питка :)
07,00- Нескуик с прясно мляко и варено яйце (има малко повечко въглехидрати, но обожавам Нескуик )
09,30- 60гр сурови бадеми
12,30- голяма ябълка
13,30 - средна ябълка
15,00- 100гр ориз+ 60гр телешко месо
16,00- омлет от яйце, белтък и 70гр извара+ домат
19,00- 100гр извара смесена с 50гр сирене+ краставичка (подсолена)

Тренировка:
От 06,00 до 06,25 (25минути) кардио на степер

Мнението беше редактирано от Златина Юджел на 28.05.12 18:04.

Искам да попитам какво мислите за утрешното ми меню..?
07,00- 200мл кисело мляко с 2с.л. фини овесени ядки, 7 череши, ябълка (около 3кибр. кутии) и 1 варено яйце
09,30- 50гр бадеми 100мл чай Алпинист или Мента (още не съм решила) без захар
13,30- ябълка и още 100мл чай от приготвения
15,30- омлет от яйце, белтък и извара, средно голям домат и 150мл прясно мляко 4%
17,30- 100гр пилешко бутче
20,00- 50гр. пилешко бутче, краставичка и 100гр извара

Тренировка : няма

Увеличи яйцата?

MF

28.05.12
22:16

Увеличи...храната?!!

ОТ ВЧЕРА СЪМ НА НВД и се опитвам да ям не повече от 70гр въглехидрати на ден.
Хранене:
07,00- 200мл кис, мляко с 10бр череши
09,30- 70гр бадеми
13,30- ябълка
15,00- яйце + белтък в кисело мляко
20,00- 2 яйца в кисело мляко

Тренировка : покачване на планина ;д

31.05.12
00:46

Само споделям мнение.
Череши - основно прости въглехидрати
Бадеми - основно въглехидрати (над 50%)
Ябълка - осовно прости въглехидрати
“Кисело мляко” - основно рафинирани въглехидрати, понеже предполагам е от магазина и е комбинацийка нишесте + хранителни добавки с съдържание на бактерии - 0%
1-2 яйца на ден не ги броя изобщо за храна, но да кажем че има там 10 -тина грама белтъчини и мъничко мазнини
Извода, който си направих от менюто ти.
Набавяш си някакви нищожни калории,но поне са разпределени през деня. Мислиш си, че си на НВД, а ядеш шепа въглехидрати и нищо друго.
Резултатите от този ти режим не съм медицинско лице за да ги прогнозирам, но със сигурност ще бъдат гибелни. Най-явното ще се свързва с атрофия, спад в имунната система и отговор, немощ, отпадналост, хормонален дисбаланс естроген:прогестерон, който ще е предпоставка за много дискомфорт(вервай ми)... и изобщо всички признаци за недохранване и слаба храна.

Желая ти успех и нека силата е с теб!

Мнението беше редактирано от Strelok91 на 31.05.12 00:49.

казано от Strelok91 на 31.05.12, 00:46:

“Кисело мляко” - основно рафинирани въглехидрати, понеже предполагам е от магазина и е комбинацийка нишесте + хранителни добавки с съдържание на бактерии - 0%

Не, млякото си е домашно без никакво нишесте!+ това не мисля, че бадемите са пълни с въглехидрати! Те са добър източник на протеин. Ето и съдържанието за 100гр Бадеми: 578калории 51мазнини 21белтъци  20 (10ф)въглехидрати (не мисля,че 70 гр бадеми ще ми навредят на НВД’то)  А и може ли да ми кажеш какво друго мога да приемам за белтъци?

31.05.12
07:24

Аз също не съм съгласна че над 50 % са въглехидрати

31.05.12
09:54

Не са, мазнините са толкова. Също и киселото мляко няма много въглехидрати.
Черешите имат повечко, ама не знам на някой 10 череши или една ябълка да му пречат да сваля.
За белтъчини приемай повече месо и яйца. Може и млечни, ама аз лично не ги препоръчвам като основен източник.

Мнението беше редактирано от Петко К на 31.05.12 09:56.

31.05.12
10:42

Ок де...може би протеин:въглехидрат:мазнини са 1:1:2, това не променя нищо от споделеното. Относно млякото, трябва да призная ,че си единствения човек, който съм засичал да си прави сам кисело мляко...

казано от Strelok91 на 31.05.12, 10:42:

трябва да призная ,че си единствения човек, който съм засичал да си прави сам кисело мляко...

Майка ми го прави киселото мляко ;д

Днес е денят за отпускане, но май попрекалих малко (dull)
Хранене:
07,00- нескуик в кисело мляко с 10бр. черешки
09,30- от рецептата на Вики (като сложих 2 айца+ 120гр извара+ 50гр сирене и шарена сол)
13,00- 3 мини кексчета “Браво” и 2 Киндера един 21гр и един 12,5гр (днес госпожата имаше рожден ден и на почерпи)
19,00- краставичка и 2 шоколадови бонбона “Дръвчета”

Тренировка : Днес сутринта като станах изобщо нямах сили и деня го направих почивен :Д

П.п: Тази сутрин станах, качих се на кантара и видях, че съм станала 54кг, но с днешните приети калории сигурно съм си върнала килограма.

Мнението беше редактирано от Златина Юджел на 31.05.12 22:15.

Храната днес ти е безобразна.

казано от Кольо Пияндето на 31.05.12, 22:27:

Храната днес ти е безобразна.

Да, но днес се опитвам да го поправя :)
Купих си соеви хапки на Алекс. Пише, че са алтернатива на месото без холестрол и мазнини,а отзад на опаковката пише “Предпочитана храна от спортисти и хора, хранещи се здравословно”.. та какво мислите за хапките, а и може да напишете 1-2 ВКУСНИ рецепти.

01.06.12
12:44

Мисля, че по-добре да ги хвърлиш и да ги не купуваш повече ;)
Вземи си истинско месо с холестерол и мазнини.

Мнението беше редактирано от Петко К на 01.06.12 12:44.

казано от Златина Юджел на 01.06.12, 12:44:

Пише, че са алтернатива на месото без холестрол и мазнини, а отзад на опаковката пише “Предпочитана храна от спортисти и хора, хранещи се здравословно”

Не са алтернатива на месото.
Липсата на холестерол и мазнини е по-скоро недостатък, от колкото предимство.
Не са предпочитани от спортисти и хора, хранещи се здравословно.

Ето това мога да кажа аз.

01.06.12
13:38

казано от Златина Юджел на 01.06.12, 12:44:

може да напишете 1-2 ВКУСНИ рецепти.

1. Свински врат на скара. Може да добавиш гарнитура по избор - краставици, домати, кашкавал, бри, синьо сирене.
2. Черен дроб (свински или телешки) на тиган с масло. Лично аз добавям поне половин чаша вода, та резултата е някъде между пържен и задушен. Подправки - червен и черен пипер, босилек, риган, лук... каквото ти допада. 

И двете са много ВКУСНИ, бръзи, лесни, и най-важното - полезни. ;)

казано от Петко К на 01.06.12, 12:44:

Мисля, че по-добре да ги хвърлиш и да ги не купуваш повече ;)
Вземи си истинско месо с холестерол и мазнини.

В същото време си купих и пилешки гърди, обаче са замразени, а на мен ми трябват за обяд :Х

Хранене:
09,00- Активиа Закуска (знам, че не е много здравословна, но сутрин станах 07,00 и нямах време, пък в училище какво по- добро може да се намери?)
12,00- 1/2 Пица
15,00- 1/2 пица
17,00- 2 цели яйца в кисело мляко
а вечерта ще видим какво ще яда ;д

П.п:  Пицата не е с брашно.. сама си я измислих.
Продукти за тестото:
2яйца
120гр извара
4с.л(ок 50гр) овесени ядки

Отгоре сложих:
1 кисела краставичка
доматен сок
и 30гр сирене

Начин на приготвяне:
Яйцата, овесените ядки и изварата се разбъркват, поставят се в/у хартията за печене и се пекат 20минути на 250градуса, след което се добавят  домати, краставици и т.н (каквото имате под ръка или съобразено с режима ви) .. (пекат се още 15минути) и Готово.

П.п: Честно казано, в началото малко се поколебах за вкуса на пицата, но макар и тестото да не е като тесто за пица, стана много вкусно! (мм)

Мнението беше редактирано от Златина Юджел на 01.06.12 15:03.

Ако сутрин нямаш време за приготвяне на закуска, то можеш да правиш това вечерта. Изкушавам се да попитам каква е причината да не намираш 10 минути за приготвяне на храна, ама хайде... (giggle)

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 01.06.12 15:05.

01.06.12
15:23

Едни овесени ядки с мед и канела и воала :D 5 минути...
Голям съм откривател :)

казано от Кольо Пияндето на 01.06.12, 15:04:

Ако сутрин нямаш време за приготвяне на закуска, то можеш да правиш това вечерта. Изкушавам се да попитам каква е причината да не намираш 10 минути за приготвяне на храна, ама хайде... (giggle)

Не, по принцип аз всяка сутрин си готвя храна, но тази сутрин не съм чула алармата и майка ми чак в 07,00 ме събуди, а аз трябваше в 07,20 да излизам от вкъщи :Х

Ето какво ядох преди малко в 20,15
120гр филе от пилешки гърди и салата от маруля и краставичка (без никаква сол и мазнина, с ябъков оцет) и 1/2 препекана филийка

Честно казано днес не погледнах изобщо часовника.. цял ден брах череши и часовете не са мн. точни :Д
10,00- 20бр череши
12,00- пиле с малко картофи (на фурна)
13,30- нискокалоричен сладолед (100калории)
15,30- 30бр череши
18,00- пилешка пържола и салата само с оцет

03.06.12
16:53

Какъв е този сладолед ?

казано от Strelok91 на 03.06.12, 16:53:

Какъв е този сладолед ?

Един сандвич се води..

Така пишеше на опаковката де..

Мнението беше редактирано от Златина Юджел на 03.06.12 23:05.

Ето го и него : http://www.karil-bg.com/bg/gallery.php?cim=products/sandvi4_big.jpg от Карил

Хранене:
07,00 - зелен фасул
09,30- ябълка
14,00- 10бр. череши, кюфте от смес кайма и пилешка супа
16,00-  120гр филе от пилешки гърди
18,30- 160гр филе от пилешки гърди, зелена чушка и краставичка с малко сирене
20,20- 2 кисели краставички и варено яйце (щях да яда извара, но се беше развалила :Х)

Хранене:
07,00- Зелен фасул и 100мл кисело мляко с 2с.л. овесени ядки
13,30- зелен фасул, салата(краставички и домати) и тиквички на фурна
15,40 - Боб и телешко месо
19,30- Руло от кайма, зеленчуци и яйца + салата от краставички и домати

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1