Дневникът на Веси. Пълна промяна.

Темата е заключена.
Прескочи до:

23.05.12
11:26

Не ям малко. Не гладувам. Храня се така, че да ми стига. Относно това КАКВО ям, нямам възможност всеки ден да ям чисто месо, риба, яйца, ядки или други удоволствия. Смятам, че това което правя сега е достатъчно подобрение на предния ми хранителен режим (тъпчене по 10 пъти на ден с възможно най-много мазно и сладко, почти никакви плодове и ядене по всяко време на денонощието).

казано от Весито Г на 23.05.12, 03:51:

Днес:

11:00 - кафе 3в1
12:00 - салата от 1 домат и кашкавал
тренировка
17:00 - филийка с пастет+череши
20:00 - 2 пилешки кебапчета със салата от домати и краставици
21:00 - череши

ОК, ето съвети:
- прочети отново мнение №15 от този дневник.
- закусвай храна, не кафе
- обядвай храна, не 1 домат и малко кашкавал
- вечеряй храна, не кебапчета
- преди лягане - не череши, а ядки и/или извара, кашкавал

Puppy ти даде меню, ти какво промени? Опитай се да установиш колко белтъчини, мазнини и въглехидрати съдържа това ядене - достатъчно ли е като енергия за деня? Не, категорично не е. Потърси информация за т.нар. икономичен режим на организма.

С две думи - в този ден си яла парче кашкавал (единственото, което е напълно ОК в това меню), талаш (салати), храна със съмнителни качества (пастет и кебапчета) и череши (които са ОК, но при определени условия). Оскъдните количества белтъчини от къде идват? От парче кашкавал! Не, кебапчетата и пастетът не са особено добри варианти. Мазнините къде са ти? Отново в парчето кашкавал. Отново безкрайно малко като количество. Въглехидтатите ти къде са? В черешите, да... но дали това е най-добрата идея? Старай се в трите ти основни хранения за присъстват белтъчини - месо (каквото и да е), яйца, извара, кашкавал, сирене. Не елиминирай мазнините от храната си, имаш нужда от тях. Сурови ядки, маслини, зехтин, кашкавал - ето ти идеи за източници на качествени мазнини. Ето ти съвети. Далеч не са всичко, което трябва да коригираш, но като отправна точка стигат. Хайде да видим днес каква ще е храната ти.

казано от Весито Г на 23.05.12, 11:26:

Не ям малко. Не гладувам. Храня се така, че да ми стига. Относно това КАКВО ям, нямам възможност всеки ден да ям чисто месо, риба, яйца, ядки или други удоволствия. Смятам, че това което правя сега е достатъчно подобрение на предния ми хранителен режим (тъпчене по 10 пъти на ден с възможно най-много мазно и сладко, почти никакви плодове и ядене по всяко време на денонощието).

Всичко, което написах горе е напълно излишно. Уви.
Пълна промяна? Няма да има такова нещо с това хранене. Ако искаш...

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 23.05.12 11:34.

23.05.12
11:40

Пропуснала съм да кажа, че всички салати ги ям със зехтин. :) Колкото до закуската, просто не мога да ям сутрин. В каквото и да ме убеждавате няма да стане. Сутрин не изпитвам абсолютно никакъв глад. Трябва да минат поне 2-3 часа след събуждането ми за да ям, а не винаги имам време след това. Така, извара не ям. Сурови ядки не мога да си позволя всеки ден, да не кажа изобщо. Сирене, яйца, маслини си хапвам, но просто не всеки ден. Кебапчетата не мисля, че са съмнителни. От фирмен магазин са, но няма да изпадам в подробности.

23.05.12
11:42

За сега съм на 3в1 и в момента ям шоколад с ягода.

23.05.12
11:45

Така, причината да се изказвам така е, че освен Кольо Пияндето май вече никой друг не се стреми да ти дава каквито и да било съвети, а си чешем езиците. Ама Кольо си е такъв, добричък :)
Та, с тази храна и стремеж да гледаш килограмите на кантара, ще заприличаш на снимка номер 1 от тези 2-те.
Факт е, че първата мацка тежи сигурно 45кг, а втората може би 58-60-62 ( височината ми е неизвестна)
http://media-cache0.pinterest.com/upload/131308145355507414_jVnqYmpy_b.jpg

Така - според теб кое е по-красиво? Въпросът е риторичен, разбира се.
На хората тук се налага всеки ден да обясняват, че когато сваляш кила с диета ” 1 домат и 1 кебабче на ден” ще ги свалиш килата 100%, и резултатът ще е 45кг, от които 30кг ще е мазнина. После, след около 1 година ще дойде моментът, в който и 1 парче торта да изядеш, на другия ден ще си 2кг отгоре.

Веси, карай както смяташ за правилно.
Остана ми една молба - просто води дневника си.
За всички тук ще има полезни неща.

23.05.12
11:50

Напълно ми е ясно какво се опитвате да ми кажете. Въпроса за снимките е излишен. Просто главната причина да се храня така е хладилника вкъщи. Каквото има това ям. Не мога да си позволя толкова разнообразното хранене, което предлагате. Всеки според възможностите си. Освен това не гледам кантара, а огледалото. Не гоня определени килограми, а определен външен вид. Също така тренирам, така че смятам, че не е невъзможно да постигна резултати.

23.05.12
12:39

казано от Весито Г на 23.05.12, 11:50:

Също така тренирам, така че смятам, че не е невъзможно да постигна резултати.

Тренираш !? Вписвай и тренировките поне :) + това трябва да ядеш още доста повече от това при положение че тренираш.Да за възможностите си права.Не всеки може да си позволи примерно сурови ядки,меса, сирене и т.н (абее разнообразие имам предвид),но има други варианти.Не всеки в този сайт има възможност да се храни здравословно по простата причина че здравословната храна е първо по-скъпа, второ - изисква повече време за приготвяне и т.н,но мисля че всеки би могъл да намери начин стига да иска ;) “Има ли желание има и начин” са казали хората.Другото - за закуската - получава се огромен интервал от време в което не си яла.Когато се събудиш метаболизмът ти е супер забързан и има нужда от някаква храна(не кафе) например варено яйце ако не можеш нещо повече или пък плод (нещо мъничко ако не си гладна).Когато  не му се даде нужната храна метаболизмът се забавя и след време ще береш ядове че изяждаш 1 филийка хляб и всичко ти “залепва” на гъза

23.05.12
17:18

казано от Весито Г на 23.05.12, 11:42:

За сега съм на 3в1 и в момента ям шоколад с ягода.

Това 3 в 1 е пълен боклук, предполагам ти е известно.. кафе с мляко и малко кафява захар или мед е прекрасен заместител.. ама ти си знаеш:)

23.05.12
19:27

За 3в1 знам ама е вкусно. А тренировките трудно ще ги вписвам, защото на доста упражнения не знам имената :)

23.05.12
19:53

10000 пъти по вкусно е кафе с мляко и малко кафява захар/мед о 3 в 1… 3 в 1 даже не те събужда :Д почти никакъв кофеин няма вътре само захар :D естествено нали е от боклуците на Нестле

23.05.12
19:56

Кафето вътре е 10% от съдържанието на цялото пакетче. Като свърши пак ще си пия от машината. ;)

24.05.12
02:20

Днес:

11:00 - 3в1 с половин шоколад с ягода
13:00 - 1сварено яйце, пилешко кебапче, краставица и маслини
17:00 - кроасан с кокос
тренировка към 21:00 до 22:00
23:00 - бял боб(сготвен) с 1 домат и филия хляб
23:30 - кашкавал

26.05.12
01:41

Днес:

12:00 - Фитнес с прясно мляко и мед (купичка и половина)
16:00 - тренировка
19:00 - печени макарони с кашкавал и шунка
22:00 - пакетче фъстъци с шоколад, снакс и енергийна напитка

26.05.12
08:15

Веси, упорито отказваш да слушаш какво ти говорят хората :д ..
1.  Махни го тоя Фитнес ( предполагам става въпрос за Нестле ) и си купи овесени ядки
2. Липсата на апетит сутрин е поправима :Д и аз преди бях така.. ставах към 10 а първото ми ядене беше в 14 ;х.. Наложи си няколко дни подред да закусваш и след това организма ти ще си го иска (: .. ( и закуската да не е шоколад!)
3. Финансите - да, наистина са проблем .. но така като ти четох дневника виждам, че са само оправдание. Не знам от какво е породено, дали от незнание или нещо друго- но вместо да даваш лев, лев и нещо за кроасан с кокос си купи 50 гр. бадеми. Килограма е ~20лв., 50гр. са левче ..Както ти е казала Вики, има ли желание има и начин :)

26.05.12
14:08

Днес станах към 12 часа и изпих набързо чаша 3в1. Преди малко изядох една печена свинска пържола с варен ориз и варени зеленчуци, филия хляб. Колкото до Фитнеса и кроасана, просто много ми се приядоха, а снощи хапнах шепа бадеми.

Мнението беше редактирано от Весито Г на 26.05.12 14:09.

27.05.12
02:50

Днес:

12:00 - 3в1
13:00 - свинска пържола, варен ориз, варени зеленчуци и филия хляб
18:00 - 1 варено яйце, кашкавал и филия хляб
19:00 - купичка Фитнес с прясно мляко и мед
20:00 - тренировка
23:00 - пържола с ориз и зеленчуци и филийка хляб

27.05.12
08:23

Явно доста яка ти е тренировката, след като успява да усвои лактоза + бавни и бързи въглехидрати в комбинация с неизвестно количество Е-та ( прясно мляко + нестле фитнес). Интересно ми е да видя как тренираш, че аз само при 3 часа щанги си позволявам преди това да ям ‘храна’ от този тип.

27.05.12
22:09

Като ям малко, ще умра от глад и мускулите ми не се хранят. Като ям много, тялото ми не усвоява храната. Хахаха. Абе вие хора угода нямате.

27.05.12
22:35

Никой не ти е казал че храната ти е много,а че е накачествена ;)

27.05.12
22:35

казано от Весито Г на 27.05.12, 22:09:

Като ям малко, ще умра от глад и мускулите ми не се хранят. Като ям много, тялото ми не усвоява храната. Хахаха. Абе вие хора угода нямате.

Не става въпрос за количеството, пак е малко според моите разбирания :D
Нестле Фитнес.... е измишльотина за средностатистическата жена, която цял живот, пардон, в началото на лятото исках да кажа, се бори с килограмите, всички се сещат началото на май, че юли ще се ходи на море и искат да имат дигнати задници и плочки на корема. Е, тогава идва Нестле Фитнес, Витаслим, бисквити от фибри и т.н.

Някой по-нагоре беше коментирал да си вземеш обикновени овесени ядки. Това имах предвид и аз, както и че прясното мляко съдържа лактоза и за сутрин става, но не ти го преопоръчвам след 17:00 часа.

27.05.12
22:39

На мене ми харесва менюто ти!Изпълни си обещанието, че ще ядеш!

27.05.12
22:49

Фитнеса не го ям, за да отслабна. Просто е по-вкусен от овесените ядки. А това за млякото, какъв е проблема?

27.05.12
22:57

казано от Весито Г на 27.05.12, 22:49:

Фитнеса не го ям, за да отслабна. Просто е по-вкусен от овесените ядки. А това за млякото, какъв е проблема?

Този фитнес може само да ти навреди, със сигурност няма да отслабнеш с него, това е ясно.
Иначе лактозата е дизахарид които включва монозахаридите галактоза и глюкоза. Разгражда се от ензима лактаза, които пък от своя страна при голяма част от хората с напредване на възраста се се “блокира”. От тук организма не може да я усвои и се стига до подуване на стомаха, болки, диариа, газове.
Благодарение на бактериите в киселото мляко лактозата преминава във млечна киселина. Следователно е по-подходящо киселото мляко при хора с лактозна непоносимост.

Извод - трудно се разгражда, оттам затормозява и разграждането на другите погълнати неща през деня.

27.05.12
23:07

Ясно. Днешното меню:

13:00 - 2 мекици с мед
15:00 - 1 енергийна напитка
18:00 - кисело мляко с фитнес и мед
20:00 - скумрия с доматен сос

28.05.12
00:31

00:00 - 2 свински печени кюфтета с 1 купа зеленчукова супа, 50г кексче с млечен крем и мед

Последното ми ядене е малко късно, но ставам по обяд и лягам късно. :)

28.05.12
05:42

Между другото преди няколко месеца и аз го ядях Фитнес-а.Харесваше ми.Но си хапвах 1 на ден или 1 на една седмица и не ми навреди по никакъв начин,но моята цел беше поддържане.Не знае дали става ако искаш да отслабваш,но няма смисъл да се лишаваш...Ние те нахокахме едно хубаво,но и ти си човек... не е хубаво да се лишаваме от удоволствията.Можеш вместо фитнес да хапнеш 1 редче черен шоколад.Дори е по-вкусен :)

28.05.12
15:53

Като ми се прияде фитнес, да ям черен шоколад? Дори не виждам нещо общо. Както и да е, кутията свърши и друга надали ще си купя.

28.05.12
16:55

казано от Весито Г на 28.05.12, 15:53:

Като ми се прияде фитнес, да ям черен шоколад? Дори не виждам нещо общо. Както и да е, кутията свърши и друга надали ще си купя.

Не виждаш общо ? И двете са сладки .... по-добре е като ти се преяде сладко да хапнеш ред черен шоколад от колкото Фитнес ... абе няма значение .. кво ли се обеснявам

28.05.12
20:53

Обясни ми. Склонна съм да те изслушам, само че все едно да ти се прияде риба и аз да ти кажа “Яж сирене.”, и двете са солени.

28.05.12
21:37

Принципно има много хора “гладни” за сладко.Също така има 100000 по-здравословно варианти за затъпяване на глада за сладко.Например : мед,плодове,малко черен шоколад,домашно приготвени кремчета с кафява захар или мед .. варианти много

28.05.12
21:46

Фитнес не ям, защото ми се яде сладко, а защото ми се хрупа нещо. Какво мога да ям тогава?

28.05.12
21:56

Щом ти се хрупа нещо защо не хрупаш печени бадеми (аз така правя) и е супер.. особено докато гледам филм.Друг вариант е едно кремче извара+кисело мляко и степче (всичко се пасира). Трети вариант са морковите(сега се сетих за тях отдавна не бях яла.. трябва да си купя и аз :D :D ). Четвърти вариант - чипс от печени картофи :)

28.05.12
23:02

Днес:

15:00 - 2 филии с лютеница, половин сварено яйце, кашкавал и 100г царевица
17:00 - 1 ред шоколад със стафиди
18:00 - Тренировка
21:00 - печено пилешко бутче с 2 филии хляб, 100г печени картофи и 1 домат
21:30 - 2 кайсии

По-късно може да хапна още нещо. :D

28.05.12
23:11

А тренировката е .... :?

28.05.12
23:15

Фитнес.

28.05.12
23:18

Да кажеш, че тренировката ти е “фитнес” е все едно на въпроса “Какво яде? ” да ми отговориш храна .. ;х

28.05.12
23:28

ХАХАХ.
2км бягане на пътека.
пек-дек: 3х10 с 10кг
флайс с дъмбели: 4х10 с 3кг
разгъване на горен скрипец за трицепс: 3х15 с 10кг
и още едно упражнение за трицепс(свалям си дъмбел зад главата): 3х10 с 7,5кг
350 коремни преси и 60 повдигания на краката от вис
упражнение за страничната част на корема(накланяне встрани): 5х15 с 10кг

29.05.12
14:17

Днес:

8:00 - малко Фитнес с кисело мляко и мед
13:00 - пилешко бутче, 1 дебърцина и около 100г царевица с 1 филия хляб
14:00 - кафе
16:00 - ред шоколад със стафиди и 2 кайсийки
За сега толкова..

Мнението беше редактирано от Весито Г на 29.05.12 17:20.

29.05.12
20:59

Тренировка:
30мин колело
придърпване на долен скрипец към корем - 4х15 с 15кг и 1х15 с 20кг
придърпване на горен скрипец пред гърди - 4х15 с 15кг
придърпване на горен скрипец зад врат - 1х15 с 15кг и 2х15 с 25кг
бицепсово сгъване с дъмбели - 3х20 с 4кг
скотово сгъване - 4х15 с 4кг
упражнение за страничната част на корема(накланяне встрани) - 3х15 с 10кг
бягане на пътека - 5 мин

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1