28.05.12
22:53
Здравейте, нов съм в този форум, попаднах наскоро в него и намерих много интересни и полезни неща.Стажа ми във фитнеса е около 2 години,но не го смятам като ефективен стаж,защото през това време съм спирал за 1-2 седмици пак съм почвал,активно се занимавам от 4-5 месеца.Направих си дневник за да мога да пиша, как тренирам и какво ям и евентуално да получавам съвети от вас.
Данни:
Ръст-195см.
Тегло-99кг.
Възраст-20г.
Цели:
След като написах ръста и килограмите ми на всички ви стана ясно,че имам “малък” проблем с мазнините.Целта ми е да изчистя тялото ми от мазнините и да започна да качвам мускулна маса,а ако е дадено някой ден и една прилична преса.
Тренировка:
Понеделник-Гърди,Вторник-Ръце-Корем,Сряда-Почивка,Четвъртък-Гръб,Петък-рамо
Всяка вечер тичам по 2-3км
Тренировка:Гърди
1.Лежанка-3по10-60,70,85
2.Избутване на дъмбели от полулег-4по10-15,18,20,25
3.Флайс-3-4по20-10,10,10,10
4.Полулег-3по10-40,50,55
5.Машина(не им знам името)-3по10-10,15,20
6.КРОСОУВЪР-3по10-10,15,15
Храна:
1.200гр овесени трици + 1 белтък
2.150гр. пилешко филе + салата
3.150гр. пилешко филе + салата
4.тренировка
5.6 белтъка
7.100 гр пилешко филе
Наясно съм,че имам мнооооогооооо грешки в хранителния режим, също така се нуждая и от някакви добавки помагайте.(:
Има ли някаква причина поради която не тренираш крака (тичането не го брой). Не съм експерт в храненето ,но мисля, че 200 грама овесени трици са много в едно ядене. Предвид целите ти ще е по-добре да ги разделиш ги на два приема. Примерно сутрин и преди тренировка или дори да намалиш общото им количество за сметка на някакъв въглехидрат след тренировка. Също 1 белтък на закуска е малко. Можеш да включиш извара към 100те грама филе на вечеря.
Бих сложил избутването с дъмбели след 4тото ти упражнение (доколкото си го превеждам е полулег с лост) и флайса бих го сложил като последно упражнение. Не знам доколко е оправдано да го правиш в 20 повторения, пробвай с по-малко, а и мисля, че флайс и кросоувър в една тренировка няма смисъл да се правят и двете. Просто имаш 6 упражнения и 20 серии, а гърдите не са чак толкова голяма мускулна група.
Има доста термогенни фет бърнъри на пазара, но не мога да ти препоръчам конкретен. Разрови се из форума.
29.05.12
00:00
Ами като цяло краката са мускулната група в тялото ми,която ми върви най-добре и само от тичането предполагам, че е достатъчно тъй като и сега трудно си намирам дънки с тея крака..,а относно другите забележки благодаря ще коригирам тренировката и мисля да включа варени картофи и да намаля овеса.
Можеш да включиш няколко тежки серии клек с щанга в деня за рамене ако решиш. Казват че участват около 200 мускула при това упражнение което значи много добър енергоразход и забързване на метаболизма. Ако ще сваляш килограми се приготви да си намираш дънки по-лесно ;) Следи прогреса си с кантар.
Мнението беше редактирано от dani на 29.05.12 01:04.