За гликемичния индекс

28.05.12
20:13

Добър ден. В една статия във форума бях прочела, че гликемичният индекс на храните не е от голямо значение, стига храните да са нискокалорични??! А други диетолози пък са напълно против тази идея. И сега двете теории си противоречат и не знам на коя да вярвам. Как е според вас?
П.п: Ако сутринта изяда например по 1 малка вафла(ок.40гр) това би ли ми попречило на свалянето на килогами, защото баща ми от Гърция донесе куп сладки, но няма какво да ги правя :Х

Гликемичният индекс не се определя от калориите. А това една храна колко калории ти носи зависи от порцията.

Вафлата няма да ти попречи на свалянето на килограми, ако е сметната в режима. Все пак тя ще е около 210 калории. Ако ядеш вафла - пропусни храни със същата калоричност от друго ядене. Не е блестящ съвет, но за другото ще трябват много обяснение. Също така, за да говориш за ГИ, трябва поне да знаеш какво представлява, а като гледам не е така. Тук - http://www.bb-team.org/articles/1015_glikemichen-indeks - може да прочетеш за какво става дума.

30.05.12
16:09

Най-разумният вариант в твоя случаи ще е да изяждаш по една вафла след тренировка

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1