29.05.12
13:03
Местя тук тази дискусия.
Темата беше редактирана от Кольо Пияндето на 29.05.12 13:04.
Съфорумци, мисля, че ще има критика от вас, нооо си взех един бърнър на Боди 1 и не четох достатъчно. Мацката в магазина каза, че бил лек (преди това ми предложи някакъв, който бил силен...ако този е лек, то тогава не знам силният какво ти прави...) и липотрофен и аз си блея. Прибирам се -термогенен. Казах си, че ще го пия по малко и ще видя как е.
Вчера час преди тренировка пих и беше добре, днес пих след 9 и след 11 ми прималя и още ми се мотае главата, а седя на стол!
Питах има ли някакви вредни съставки, а тя каза, че нямало. Има Л-карнитин и екстракт от бял боб, примерно.
Трябва ли да привикна или да го спра или да го пия само вечер? Много ли лош избор съм направила?
А на всичко от горе ми дадоха и 10% отстъпка, а дори нищо не съм купувала ;). Продуктите на фирмата се били вкарвали от скоро.
Моля ви, помагайте :)
29.05.12
13:15
Допълвам състава на продукта, за да е ясно за какво говорим.
Данните са за 1 доза (3 таблетки).
29.05.12
13:18
А ти колко хапчета изпи на веднъж, 1 доза (3 таблетки) ?
Хехе, как ще те посъветва да го пиеш късно при положение, че има няколко стимуланта. Наистина е хубаво в началото да редуцираш дозите за да изгради тялото ти някакъв толеранс към енергетиците, предполагам и на кафенцата не си фен, щом така те е хванало. Сигурни ли сте, че говорим за един и същ продукт. В приложеното описание екстракт от боб липсва май, и ако не е тайна коя е марката ?
29.05.12
13:32
Ина, не е добра идея да приемаш термогенетик вечер.
След някакъв период организмът ще се адаптира (отговорил съм и в дневника ти).
Strelok91, марката съм я написал в заглавието, а съставът го взех от официалния сайт (предполагам, че Ина просто направи метафора с екстракта от бобец). :)
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 29.05.12 13:33.
Най интересно е, че в сайта пише, че в състава влиза ефедра, но в съдържанието не виждам нещо, което може да я съдържа.
О, вие сте чудесни ! :)
Аз разбрах, че трябва да приема общо три за деня и ми стана зле от една капсула. Леле, ако бяха три нямаше да е добре.
Пия едно кафе на ден, ако е силно може да се разтреперя. Тренировката ми е след 19.00 вечерта.
Като е енергостимулиращо средство, защо се пие и в дни без тренировка?
Мнението беше редактирано от Inchester на 29.05.12 14:52.
казано от Ина Илиева на 29.05.12, 14:50:
Пия едно кафе на ден, ако е силно може да се разтреперя.
Eто проблема къде е ;)
Ако ще го пиеш, пий 1 капсула след обилна закуска, храната намаля ефективността на стимулантите.
Значи няма нищо нередно в съдържанието, а просто съдържанието на кофеин е прекалено високо за мен?
Под обилна закуска дали се брои 3 яйца примерно или палачинка с трици и яйце и намазана със 100 гр извара?
Четох статията за Кофеин и кофеинизъм в сайта и там пише, че дневната доза е около 300 мг, а в една капсула от този бърнър има 320. Ако изпиеш 3 идва към 1000 мг, което си е 3 пъти над нормата и то дори тази норма е усреднена.
Мнението беше редактирано от Inchester на 29.05.12 19:54.
В 3 капсули (1 доза) от бърнърът имат около 320мг кофеин. Т.е. в една капсула има около 100мг кофеин.
Добре, аз четох, че в едно кафе има м/у 50-100 мг кофеин, а дори да съм изпила 2ро никога не съм се чувствала така, а вчера пих само една капсула, което значи както казваш 100 мг.
30.05.12
13:16
Ина Илиева, в този бърнер кафеина не е единствения стимулант, това е комплексна формула, щом от по-силно кафе трепериш, нормално е и от един термо бърнер да те разтресе. Без паника. ;) Какво може да направиш:
1. Започваш с 1 хапче, ако на гладно ти е лошо, яж преди това (вече ти го казаха) Да кажем 3 дни по 1 хапче.
2. После на 4-тия ден включи и второ хапче, може приемите да са разделени. В зависимост от това как се почувстваш включи и трето хапче. Ти сама определяш дозата, ако не ти понасят 3 хапчета оставаш на 2.
30.05.12
13:29
Съдържанието на кофеин в кафето е величина, която варира в широки граници. Причините за тези вариации са наистина много - от сортови особености и условия на отглеждане, през качество на суровината, комбинацията и съотношението на различни сортове в даден продукт, та до начин на приготвяне на напитката. Преди време бяхме коментирали тук и тогава установих, че данните са доста разнообразни - от 20-30 до 80-100 mg. От друга страна имам сериозни съмнения, че в България за масова употреба се внася и продава кафе от най-високо качество, съответно не вярвам, че в чаша кафе има повече от 30-40 mg кофеин.