Футболната болест

28.05.12
10:17

Тренирам кик-бокс и от 4-5 месеца имам болки от вътрешната горна страна на крака ( до слабините). Ходих на отропед и той ми преписа физиотерапия и да да спра тренеровки за 4-5 месеца понеже ми са се образушали калциди по сухожилието  и ми се е било калцирало сухожилието. Каза ми също че не е лечимо защото тези калцити неможе да се премахнат освен с операция след която има голяма вероятност да се образуват пак . Някой може ли да ми каже точното име на тази болест ( не помня какво ми каза тои някакъв синдром беше) и  найстина ли няма лекуване  и ако няма лекуване с какъв спорт мога да се занимавам ?
Благодаря предварително

28.05.12
11:04

Pubic Inguinal Pain Syndrome(PIPS)

28.05.12
21:29

А може ли мнението на някой излекувал се от тоава ?

29.05.12
09:35

футболната болест е болка в адукторите . И аз имах и имам този проблем . Ходи на физиотерапия . Може да помогне . При мене помогна горе долу .Трябва да разтягаш адукторите всеки ден по възможност . Можеш ли да тичаш ? Принципно не трябва да можеш ако е това което си мисля аз . Заставаш към стената и си дигаш краката и ги разпъваш докато се опъне добре адуктора и 10-25сек. седиш така и това няколко пъти . Принципно ако са доста възпалени адукторите трябва да те боли и коремният мускул това е при доста силно възпаление .

29.05.12
11:29

казано от polo123456789 на 29.05.12, 09:35:

футболната болест е болка в адукторите . И аз имах и имам този проблем . Ходи на физиотерапия . Може да помогне . При мене помогна горе долу .Трябва да разтягаш адукторите всеки ден по възможност . Можеш ли да тичаш ? Принципно не трябва да можеш ако е това което си мисля аз . Заставаш към стената и си дигаш краката и ги разпъваш докато се опъне добре адуктора и 10-25сек. седиш така и това няколко пъти . Принципно ако са доста възпалени адукторите трябва да те боли и коремният мускул това е при доста силно възпаление .

Ходя на физиотерапии обаче не усещам подобрение. Мога да бягам, ходя, да тренирам всичко , обаче ме заболява на моменти даже има голяма болка.И не усещам болка в коремните мускули.

Мнението беше редактирано от Gancho Takiev на 29.05.12 11:30.

29.05.12
13:44

http://d7c2b0wpljtwf.cloudfront.net/var/ezwebin_site/storage/images/media/images/e-anatomy/spinal-cord-illustrations/spinal-nerve-dermatome-anatomy-schematic/2344869-1-eng-GB/spinal-nerve-dermatome-anatomy-schematic_medical512.jpg

теб л1 ли те боли ?

30.05.12
00:10

Не. Боли ме в горната част на Л3, но отпреде и по точно там където са s3 и s4 (не тестисите а горната част на крата където се намира то тези букви). И може ли да ми кажеш какви физиотерапии са ти правили? На мен ми правят затопляне с парафин и после ултразвук с фастумгел 5мин.

30.05.12
00:21

първно някакъв ток ми пускаха .После едни магнити ми слагаха . И понякога ми лепеха кинизиоленти .

30.05.12
11:05

а тебе л1 ли те е боляло ?

Мнението беше редактирано от Gancho Takiev на 30.05.12 11:05.

казано от polo123456789 на 29.05.12, 09:35:

Аз също разтегнах аддуктор и болката беше доста силна при движение и при пипане, а и се поду леко. Правих компреси (студени/топли), мазах се с “Ибутоп” гел с ибупрофен и болката и подутината почти изчезнаха на 4-тия ден, но пречи ли ако ходя да бягам? Почти не ме боли като ходя, клякам и се затичам. Болката се усеща, само когато си разтворя крака и за това мисля да не ритам в скоро време, но много искам да правя по 3/4 обиколки за да не губя форма и незнам дали това пречи на аддуктора. Дали ще го натоваря много и т.н.т

30.05.12
22:08

Първо само Арсенал :)
и по темата : не сам лекар или физиотерапевт . Мога само да кажа как беше при мене . Може да разтягаш всяка сутрин и вечер . При мен минаваше болката и отивах да потичам първо . Но отида да ритам и край . Пак боли и така едно и също . Колко фастум гела измазах само аз  си знам :) . Нищо не помага . Може да се мажеш преди тичаш и риташ ( и разтягай доста серизоно преди тичани - може да го правиш ама аз да си кажа ) . Аз се мажа с дийпрелиф . Но според мен е рано да тичаш . Щом още те боли като го разтяш ,според мен е рано да тичаш ама пробваи.

казано от polo123456789 на 30.05.12, 22:08:

Първо само Арсенал :)
и по темата : не сам лекар или физиотерапевт . Мога само да кажа как беше при мене . Може да разтягаш всяка сутрин и вечер . При мен минаваше болката и отивах да потичам първо . Но отида да ритам и край . Пак боли и така едно и също . Колко фастум гела измазах само аз  си знам :) . Нищо не помага . Може да се мажеш преди тичаш и риташ ( и разтягай доста серизоно преди тичани - може да го правиш ама аз да си кажа ) . Аз се мажа с дийпрелиф . Но според мен е рано да тичаш . Щом още те боли като го разтяш ,според мен е рано да тичаш ама пробваи.

Неска тичах и нямаше никаква болка. След това реших да бутна 1/2 пъти топката и се усеща как ми дърпа. Но поне не беше като първия път като разтегнах. Направих 1/2 паса с топката след като загрях с 4 обиколки и се усеща, че ми дърпа и не посмях повече. Мисля да си почина поне 3 седмици и ще отида да потичам и да пробвам да поритам. Надявам се да се тогава вече да мога да играя :) Айде мерси за отговора и със здраве! Само Арсенал! :)

31.05.12
10:00

Надявам да съм помогнал с нещо и със здраве .

Мнението беше редактирано от polo123456789 на 31.05.12 10:00.

А това със разтягането сутрин и вечер на адукторите, няма ли да има обратен ефект т.е да удължи възстановяването на разтежението?

02.07.12
20:44

Не знам дали при теб е същият проблем , но ако е имам една добра и една лоша новина.Лошата е , че изисква време за да се излекува тази травма.За операция не зная как стоят нещата.Преди 2 години и аз имах болки в адукторите.Като го натовариш и то почва да боли.Добрата новина е както се досещаш е , че ще се излекуваш ако починеш достатъчно дълго.Понеже правих операция на рамото не смеех да игая футбол около година някъде и сега да чукам на дърво нямам проблеми.Бъди търпелив и ще забравиш , че те е боляло.Ако на всяка цена искаш да тренираш без тази дълга почивка единствено противовъзпалитлени хапчета ще намаляват болката , но не ги препоръчвам защото тровят организма.Успех във възтановяванетом

08.07.12
12:26

казано от lo6o123 на 02.07.12, 20:44:

Не знам дали при теб е същият проблем , но ако е имам една добра и една лоша новина.Лошата е , че изисква време за да се излекува тази травма.За операция не зная как стоят нещата.Преди 2 години и аз имах болки в адукторите.Като го натовариш и то почва да боли.Добрата новина е както се досещаш е , че ще се излекуваш ако починеш достатъчно дълго.Понеже правих операция на рамото не смеех да игая футбол около година някъде и сега да чукам на дърво нямам проблеми.Бъди търпелив и ще забравиш , че те е боляло.Ако на всяка цена искаш да тренираш без тази дълга почивка единствено противовъзпалитлени хапчета ще намаляват болката , но не ги препоръчвам защото тровят организма.Успех във възтановяванетом

а в тая почивка може ли да включва бягане и натоварване на кръста на фитнес ?

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1