19.07.05
20:06
бихте ли ми казали от кое се качва мускулна маса от Въглехидратите или от белтъчините знам само че със сигорност не е от мазнините четох ма не мога да разбера знам че въпроса е прекалено глупав ма ко да се прави
От протеина (белтъчините) се качва чиста мускулна маса. Но освен това трябва да си набавяш и достатчъно въглехидрати за да ги ползваш за енергия, иначе протеина се ползва за енергия, а за мускула не остава нищо. Това грубо казано де!
Аз до колкото помня като съм чел, че мускула иска и въглехидрат за да има енергията за да расте. Поправете ме ако греша.
[quote author=“TMT”]Аз до колкото помня като съм чел, че мускула иска и въглехидрат за да има енергията за да расте. Поправете ме ако греша.
Аз какво съм написал?
:) Незнаех че говориш за енергия за разтеж, мислех че просто за енергия за всекидневни занимания.
[quote author=“TMT”]Аз до колкото помня като съм чел, че мускула иска и въглехидрат за да има енергията за да расте. Поправете ме ако греша.
Поправям те :P ,на мускула не му трябва енергия да расте.Или поне не се изразяваш правилно.Въглехидратите са необходими за да се възстановят гликогенните запаси в мускулите и черният дроб.И поради тая причина е хубаво да се приемат повече въглехидрати след тренировка,че да не се използват за това протеините.А протеина си отива по предназначение - да изгражда мускула.Организъм се нуждае от въглехидрати, за да може жизненоважните и изграждащи тъканите белтъци да не бъдат изразходвани за енергия, тъй като са необходими за възстановяване.Това е от мен,но всеки си има мнение :) И ако сме я да кажа, и на kaloian.georgiev :)
А самият синтез на мускулна маса сигурно не изисква енергия и се захранва от въздуха?
[quote author=”Петко К”]А самият синтез на мускулна маса сигурно не изисква енергия и се захранва от въздуха?
Аз само ще ти кажа,че от много заяждане няма смисъл.Момчето попита “от ,какво се качва мускулна маса” Ако според теб е от въглехидратите,добре.А да знаеш,че енергията може да дойде и от белтък и от мазнини.Имам чувството,че умираш да се заяждаш с някого
[quote author=“swets”]
Поправям те :P ,на мускула не му трябва енергия да расте.Или поне не се изразяваш правилно.
Не се заяждам, просто уточнявам.
Имах предвид това ти изказване. Много правилно си се изразява - на мускула му трябва енергия, за да расте. Не е въпроса само да се възстанови гликогена в мускула, самият белтъчен синтез изисква допълнително енергия. От къде ще дойде вече е друг въпрос, не казано само от въглехидрати.
Ето това е истината,белтъчният синтез. :) Обаче е хубаво ,че има поне малко хора които разбират от някой неща. :wink:
[quote author=“astroboy”]бихте ли ми казали от кое се качва мускулна маса от Въглехидратите или от белтъчините знам само че със сигорност не е от мазнините четох ма не мога да разбера знам че въпроса е прекалено глупав ма ко да се прави
:lol: Абе човек.... все едно да попиташ от какво се живее? От въздуха ли? От водата ли...? Ило може би от слънчевата светлина? :))
Тялото има нужда от всичко: въгл, протеин, мазнини, вода...
Това е. Идеята е, че протеина е много важен за съграждането на мускула и за да не се възпрепятства това много хора го взимат и допълнително с цел разтежа да върви “по-гладко”.