28.05.12
00:22
Здравейте ! Та измъчва ме следната дилема ... Тъй като съм 185см висок и съм 89кг. , имам си мазнини в областа на корема и гърдите и мноооого в седалището ( програмист съм ;д ) нужно ли е да свалям от тези килограми или мога направо да работя за мускулна маса и релеф т.е да избия мазнините?
Скъсвам си гъ*а от плуване всеки ден , започвам и фитнес до 2-3 дни , та кой е най - добрият вариант. Всички приятели ми викат * Недей да сваляш , после така и така ще трябва пак да качваш мускулна маса ” , но аз си знам моето и т’ва е ...
Ако да , да ползвам ли добавки като Л Карнитин и Бърнъри ?
Ако не , може ли да взимам протеини за да качвам по - бързо?
28.05.12
00:41
Ти сам си избираш дали да качваш или сваляш. Можеш да качиш още малко мускулна маса и после вече да изчистваш, но можеш и директно да почнеш да сваляш, а после да качваш постепенно. И в двата случая хранителният ти режим е най-важен. Дали ще взимаш добавки си е твое решение - за сваляне можеш да си вземеш л-карнитин/бърнър, протеин, бцаа. По-добре първо си осигури качествена храна и тогава мисли за добавки.
28.05.12
01:02
ами мислех си за тази НВД + протеин и фитнес ? Добре тогава , ще качвам първо , мерси :)
Щом задаваш този въпрос, явно нямаш достатъчно знания за изпълнението на коя да е от двете цели. Докато решиш този проблем, пробвай с второто. Там по-малко неща могат да се объркат. : }
28.05.12
10:04
И да вземеш протеин,няма да качваш по-бързо.Протеина не е магическа съставка,а ДОБАВКА.
Оправяш си храненето.Съставяш си хранителен режим по твой избор- сваляне/покачване на тегло.
Можеш и без бърнър/л-карнитин.По-добре ги дай за храна.
Ето ти информация за храненето - http://www.bb-team.org/hranene/hranitelni-rezhimi.
Чети и съставяй.Когато си готов,пишеш тук и не вярвам някой да ти откаже,да ти помогне.:)
И още нещо,не слушай какво ти говорят другите,а направи това,което ще те направи доволен от резултатите,които би постигнал и най-вече щастлив.А мазнините са съвсем различно нещо от мускулната маса,така че можеш да сваляш мазнините,а и да запазиш мускулната маса,ако имаш подходящ режим.
Мнението беше редактирано от Александър Илиев на 28.05.12 10:07.
Тренирай тежко в залата по принципите за маса и сила.Дори не ти трябва кардио първите няколко месеца.Тренировките с тежести горят много мазнини до 2 денонощия след самата тренировка.Освен това качвайки мускулна маса ще промениш съотношението мускули/мазнини (демек ще намалиш процента подкожни мазнини ,качвайки мръвка)Просто спазвай някои важни хранителни принципи.Намали въглехидратите и/или ги приемай само сутрин,наблягай на храни богати на белтъчини и фибри,вземи си рибено масло и витамини.След 1-2 месеца ще има видима разлика и тогава вече ще е време да положиш повече усилия ,за да продължаваш да имаш резултати.