31.05.12
23:26
На повечето от вас може да се стори доста глупав този въпрос, но щом не знам най-добре е да питам.Въпроса ми идва оттам,че четох в една статия, в която се споменава че с нищо няма да помогне приема на въглехидрати след тренировка.Не ми дава обаче да я постна тук.Заглавието на статията е “3 причини да избягвате приема на ВЪГЛЕХИДРАТИ след тренировка”.Ако искате може да я прочетете и вие.В гугъл излиза веднага като се напише.Започнах да търся различни теми за декстрозата,защото мисля да я добавя към протеиновия шейк след тренировка и така попаднах на нея.Та това е въпроса ми.Декстрозата въглехидрат ли е и има ли смисъл от приема и след тренировка ?
Целта ми е покачване на ММ възможно най-чисто.
Декстрозата е въглехидрат и има смисъл да я добавиш към следтренировъчният шейк.
Въглехидрат е да. Сега 5 човека ще ти кажат да не приемаш въглехидрат след тренировка и още 5 ще кажат, че точно това трябва да направиш след нея. Моя съвет е да пробваш за определен период от време и да установиш дали ще усетиш по-добро възстановяване/растеж. Естествено без някакви прекалявания от количествена гледна точка.
01.06.12
00:03
Еми аз ако пия ще е нещо от порядъка на 30-40 грама сигурно.74кг съм.
П.П. Сега ще започвам креатин монохидрат и да ви питам за по добро усвояване какво да пия с него ?
Мнението беше редактирано от Toshko Todorov на 01.06.12 00:04.
01.06.12
00:04
-оза => въглехидрат.
П.П. Декстрозата е форма на глюкозата.
Мнението беше редактирано от Херцог Трън на 01.06.12 00:08.
01.06.12
02:21
А за по доброто усвояване на креатин монохидрата да взимам декстроза ли заедно с него или някакъв друг въглехидрат ?
Бате, по въпросите ти усещам че си начинаещ. Изчакай 5-8 месеца и тогава си давай $ за добавки. В началото нервната ти система е така шокирана, че качваш яко, и най-фешън добавките ще добавят съвсем малко нарастване.
При хората със стаж качването на мускул е много по-бавно и тва ‘малко нарастване’ от добавките вече става ценно.
Отделно, креатина дава енергия в анаеробни дейности - силови и силово-масови програми, примерно 5х5. Там се работи с тежести близо до макса, начинаещ не бива да припарва до тях, отделно че не може - ЦНС се чуди “тоа ко праи с тва железо, да не го носи на вторични” :D