27.07.05
17:39
Как мислите може ли да се пие айрян по време на тренировка???
27.07.05
19:12
[quote author=“westsa”]Как мислите може ли да се пие айрян по време на тренировка???
Мисля, че по време на тренировка т.е. когато организма е подложен на силно натоварване той отделя хормони( мисля, че адреналин и други де), които подтискат храносмилането и за т’ва хапвай след самата тренировка. Някой може да ти го обясни по научно от мен така, че...
ти айряна за хапване ли го имаш
аз съм 100кила машина :wink: и ако трябва да ям айряни трябва DANONE да ми е спонсор.!
та пак питам
27.07.05
19:19
[quote author=“westsa”]ти айряна за хапване ли го имаш
аз съм 100кила машина :wink: и ако трябва да ям айряни трябва DANONE да ми е спонсор.!
та пак питам
Ами не само аз, а всички го имат за хапване:-)
По-добре пии нещо от типа на Исотончетата.
аааа как човек това е супер пития за през лятото, разхляднява напраоо екстра
[quote author=“westsa”]Как мислите може ли да се пие айрян по време на тренировка???
Тотално безсмислено е да се правят подобни “схеми”.
КВА СХЕМА ВИДЯ ТУКА???
ПИтам защото онзи ден пих така свърши ми водата и даже след тренировката си пих креатинчето и аминосите с аяренчето!!! :lol:
Хората ти го обясняват 1000 пъти.. ако не им искаш мнението няма нужда изобщо да питаш!
По-добре пий вода по време на тренировката. Въглехидратните напитки също не са много лоша идея макар, че се повишава нивото на инсулина, което при тренировката не е желателно.
В айряна (киселото мляко) има мазнини, което ще забави усвояването му (часове), а след като ти свърши тренировката и посегнеш към въглехидратите и протеина вероятно ще се забави и тяхното усвояване.
Кое ще се забави аминото меда или креатина
от 200мл айрян по време на тренировка 30 мин
и от 100мл за да си пия нещата аз протеин не пия набавям си го от храната
А и все пак аз не съм 50 килца за да го осетя като храна
Аз съм 100кг и ама изобщо не ми влиза като храна айряна.
НЕКА НЯКОЙ ОТ ФОРУМА КОЙТО 100 И НАД 100КГ ДА ИЗПИЕ 300МЛ АЙРЯН И АКО СЕ НАХРАНИ НА ДРУГИЯ ДЕН ГО ЧЕРПЯ В НЯКОЙ КИТАЙСКИ РЕСТОРАНТ !!! :lol: :lol: :lol:
29.07.05
12:45
[quote author=“westsa”]Кое ще се забави аминото меда или креатина
от 200мл айрян по време на тренировка 30 мин
и от 100мл за да си пия нещата аз протеин не пия набавям си го от храната
А и все пак аз не съм 50 килца за да го осетя като храна
Аз съм 100кг и ама изобщо не ми влиза като храна айряна.
НЕКА НЯКОЙ ОТ ФОРУМА КОЙТО 100 И НАД 100КГ ДА ИЗПИЕ 300МЛ АЙРЯН И АКО СЕ НАХРАНИ НА ДРУГИЯ ДЕН ГО ЧЕРПЯ В НЯКОЙ КИТАЙСКИ РЕСТОРАНТ !!! :lol: :lol: :lol:
Ми то и 50кг да си пак няма да се нахраниш с един айран. А това дали си 100 или 50 кг е все едно и също. Просто по време на тренировката организма е в такова състояние, че не разгражда и усвоява приетата храна както в нормално състояние поради увеличения адреналин, който подтиска инсулина. И се получава така, че ти го пиеш по време на тренировката, а той се усвоява след нейния край и единствения ефект е да забавиш усвояването на прстите въглехидрати, които евентуално пиеш след нея.
29.07.05
12:48
Пий пий...
количеството на хран вещества в айряна е толкова малко, че няма смъсъл да се коментира каквото и да е.
Това е нещо от сорта:
Мога ли да ям краставици по време на тренировка!
31.07.05
11:59
В: Може ли да се пие айран по време на тренировка?
О: Да, може! Ама защо ти е? Полза - никаква! кро е прав. Убеден съм, че това далеч не е най-големият грях на хранителния ти режим...