Дневникът на Веси. Пълна промяна.

Темата е заключена.
Прескочи до:

01.06.12
13:46

казано от Весито Г на 01.06.12, 13:39:

Вики, никого не мразя и не съм тук за одобрение. Тук съм за дискусии, разговори, обсъждания и пр. А вие като ви кажа “Това не мисля, че е така” и се цупите и спирате да пишете в дневника и ми казвате да се оправям сама

За дискусии,разговори !? Тогава като ти се даде съвет се замисли над казаното и ако не разбираш нещо попитай защо е така.Никъде в дневника не видях да питаш  “Ама това защо е така” , “Как се е случило” , “Ще ми обясните ли по-подробно защото съм нова”. Видях само оправдания и упреци и “враждебни” въпроси от типа (цитирам те) : “Извинявайте, по 9 пържоли на ден ли трябва да изяждам? Или по една кора яйца?” (сякаш някой ти ги е набутал в устата(с извинение) ). Никой не се цупи .. просто се ядосваме,защото повечето са минали по този път и се ядосват защото те виждат как повтаряш техните грешки...

Скачат групово, защото ти групово насочи предишното си мнение. Не намекваш, че някой е тъп, просто деликатно обясняваш, че не казва нищо умно. Доообре. Сега станахме слабохарактерни и мързеливи. И това е доообре.

Остани си с различно мнение. Никой няма проблем с това освен теб, защото то те е довело до тук: “най-нездравословния начин на живот, който можете да си представите и просто не се чувствам добре”. Останалите си имаме наше мнение, което ни е завело на друго място.

Правя последен опит. Извади от мненията ми съветите, които съм ти дал и не са ясни. Ще обясня.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 01.06.12 13:50.

01.06.12
13:53

казано от Весито Г на 01.06.12, 13:39:

Не знам от слабохарактерност или от мързел ама явно изобщо не ви се говори с мен. Вие си знаете. Хора, които нямат проблем с това да имам различно мнение о тяхното и да обсъдим фактите, за да стигнем до извод чие е вярното са добре дошли. :))

Не знам от слабохарактерност или от мързел ама...ти въобще не си правиш труда да обмисляш нещата, които ти се пишат. Това ме навежда на мисълта, че не си правиш и труда да четеш, сама да търсиш информация. Ми добре тогава, дай да обсъдим фактите?! Дай да намерим някой, който да смели цялата информация, която ти е нужна и да ти я поднесе наготово. Дай да дойдем да се храним вместо теб, дай да потренираме вместо теб. Съмнявам се, обаче, че дори и тогава ще ти се угоди. Това, че отказваш да проумееш всичко, което ти се изписа в дневника не е проблем на писалите. Това значи единствено, че ти няма да помръднеш и сантиметър от мястото, на което си сега. Определено нещо в подхода ти куца - и не само в това, че продължаваш да вървиш по грешната пътека, ами и при общуването ти с други хора. За това си има една приказка : “Няма ненаказано добро”. Ако искаш приеми го като нападение този мой коментар. Твоя воля.

Мнението беше редактирано от Мари А. на 01.06.12 13:54.

01.06.12
13:56

Започвам да пиша само храната и тренировките си тук, нищо друго. Мир да има.

01.06.12
13:56

Яж 3-4 пъти на ден.
Насочи се към естествени храни, непреработени, срещащи се в природата:
1)Месо (всякакво, по възможност мазно => ще ти даде енергия, ще те засити, ще ти помогне да тренираш повече и да гориш повече),
2) Яйца (много, ама много полезни. Освен горните плюсове, съдържат и много минерали и витамини). Бих препоръчал по 3 на ден. ЦЕЛИ ЯЙЦА!
3) Зеленчуци - всякакви, по възможност цветни: Домати, краставици, чушки, марули, моркови, цвекло, спанак, зеле, лук, марула, аспержи, броколи и т.н.;
4) сурови ядки - орехи, бадеми, кашу;
5) пълномаслени млечни продукти - мляко, сирене, кашкавал, масло (може и да пържиш в него без проблем, пак е здравословно);
6) плодове - до 1-2 на ден. Свободен избор...;
7) замени всички напитки с вода (освен кафе и чай де..);

Примерно меню:
Сутрин: 3 яйца с нарязан домат + парче кашкавал;
Обяд: свинско месо + салата (шопска, пастирска, овчарска, салата на шефа, на готвача, на сектретарката на не знам си кой още);
Междинно: 50 гр сурови орехи;
Вечеря: като обяда;

Тренировки:
1) Интензивни (без мотаене)
2) Главно с тежести;
3) Ако има кардио да е HIIT (google it)

Въпроси?

01.06.12
14:18

Вито, толкова си добър :P Имаш голямо сърце ( утре ще ти бъда съдия, така че ми сготви нещо, за да няма No Rep… (devil) )

А иначе Веси, започни да тренриаш сериозно и нещата ще се нормализират. Разбирам те, аз също не виждах разликата между слабите жени и стегнатите жени и не можех да схвана какво им е лошото на едните и доброто на другите.
Едните карат вело от дъжд на вятър, или като решат да ‘влизат във форма”, другите се гърчат в залата.
Съжалявам, но според мен тренажорите не са създадени за постигане на хубаво, стегнато тяло. Няма начин.
Отивах на плаж и виждах следното нещо ( снимки 1,2,3) и си мислех: Уфф, блазе им, колко са слаби, а аз съм трупче, искам и аз катио тях.” Еми станах като тях и после пак станах трупче, после пак като тях, после пак трупче и на 23 години се осъзнах и започнах да се занимавам активно с физическо натоварване, за да прилчам на другите ( 4,5)
И знаеш ли кое е най-смешното, сега изглеждам доста по-добре отпреди, но тъй като имам мускули на бедрата и задника ми се е повдигнал, майка ми изкоментира ( не ме беше виждала от 9 месеца) - Хммм... това твоето трениране, струваш ми се напълняла... обаче по някакъв незнаен начин изглеждаш съразмерна и много добре всъщност.

Мнението беше редактирано от Блажка на 01.06.12 14:20.

01.06.12
14:27

казано от Puppy на 01.06.12, 14:18:

Вито, толкова си добър :P Имаш голямо сърце ( утре ще ти бъда съдия, така че ми сготви нещо, за да няма No Rep… (devil) )

А иначе Веси, започни да тренриаш сериозно и нещата ще се нормализират. Разбирам те, аз също не виждах разликата между слабите жени и стегнатите жени и не можех да схвана какво им е лошото на едните и доброто на другите.
Отивах на плаж и виждах следното нещо ( снимки 1,2,3) и си мислех: Уфф, блазе им, колко са слаби, а аз съм трупче, искам и аз катио тях.” Еми станах като тях и после пак станах трупче, после пак като тях, после пак трупче и на 23 години се осъзнах и започнах да се занимавам активно с физическо натоварване, за да прилчам на другите ( 4,5)
И знаеш ли кое е най-смешното, сега изглеждам доста по-добре отпреди, но тъй като имам мускули на бедрата и задника ми се е повдигнал, майка ми изкоментира ( не ме беше виждала от 9 месеца) - Хммм... това твоето трениране, струваш ми се напълняла... обаче по някакъв незнаен начин изглеждаш съразмерна и много добре всъщност.

Пупи, аз виждам разликата и тя е очевАдна. Както виждаш в дневника ми, тренирам. Правя каквото мога, дори и да бягам бавно...
Витан, благодаря за точния и ясен коментар. Тренировките гледам да са без мотаене и са главно с тежести, кардиото ми е трудно, защото на моменти не ми стига въздух и се уморявам бързо, но напредвам. За храната добре, но няма как това да е менюто ми всеки ден.

01.06.12
19:52

Хихи, Блага, много поздрави на майка ти! :D

01.06.12
20:33

Моля да ми кажете рецепти с екстремно количество протеин. Може би някоя ваша собствена? Намерих някои, но нека да се чувства изобилието. :) И ако може съвет, как дневните хранения да са максимално заредени с протеин?

01.06.12
20:41

Бих ти препоръчал да ги комбинираш умерено количество протеин с мазнини/въглехидрати. Защо ти е “екстремно количество”?

Иначе ето една рецепта - 500 гр свински врат на скара....

01.06.12
20:44

казано от Весито Г на 01.06.12, 20:33:

Моля да ми кажете рецепти с екстремно количество протеин. Може би някоя ваша собствена? Намерих някои, но нека да се чувства изобилието. :) И ако може съвет, как дневните хранения да са максимално заредени с протеин?

Пълнено пиле с кюфтета,пилето сложено в печено прасенце,а прасенцето сложено в агънце ;)

Мнението беше редактирано от Jikata на 01.06.12 20:44.

01.06.12
20:44

Не е за мен, а за един познат, който ме помоли да попитам.

01.06.12
20:46

казано от Весито Г на 01.06.12, 20:44:

Не е за мен, а за един познат, който ме помоли да попитам.

Щом не е за теб,да сложи прасето в теле :D

01.06.12
20:56

За да не кажете, че Жиката се е*ава:

01.06.12
21:56

Чакам още предложения.

01.06.12
22:02

Кон, елен...:)

01.06.12
22:10

Ето още. Вегетарианците да не гледат, че има обезчестявания на животни :D

01.06.12
23:15

Bacon strips :D

02.06.12
00:28

Доста смислени отговори. Като си отворя ферма и започна да пълня жирафи с щрауси, които пък са пълнени с броненосци угоявани с бадеми ще пиша как е.

02.06.12
01:22

Доста смислени отговори.

Моето предложение е на 2:31 :D:D

Мнението беше редактирано от Joe Musashi на 02.06.12 01:29.

02.06.12
02:30

Infernaloverkill, ела ти ми опечи слон. И все още чакам за идеи...

02.06.12
08:49

Там ти е проблема - само чакаш ;)

02.06.12
12:23

Ти на мен недей ми обяснява къде ми е проблема. Най-учтиво помолих за услуга. Не съм молила теб. ;)

АВ

02.06.12
12:51

Здравей и от мен! Протеини може да получиш от месо, млечни продукти и белтъците на яйцата. Максимално количество протеини на хранене - например кис.мляко+мюсли+извара+сирене. Това закусих аз. Ако не ти понася изварата я пасирай, направи я на шейк, сложи и нещо,което обичаш, например с червен пипер или малки късчета домат. И не забравяй белтъци. Дано да ти бях полезна :)

03.06.12
09:58

Ти май май имаш проблеми с обноските и си нямаш на идея какво значи учтивост, а?

Още малко с камшик ще удариш и ще трябва на четири крака около теб да обикаляме...

03.06.12
10:22

казано от Витан на 03.06.12, 09:58:

Ти май май имаш проблеми с обноските и си нямаш на идея какво значи учтивост, а?

Още малко с камшик ще удариш и ще трябва на четири крака около теб да обикаляме...

Кво се занимаваш въобще ? Само нерви да хабиш .. То се е видяло,че няма да послуша никого..

03.06.12
12:56

Аз имам един въпрос - Защо ти е екстремно количество протеин ?! Доколкото съм чела /моля да ме поправите, ако греша/ организма не може да усвои повече от 30-50гр.белтък на едно хранене  .. Та.. ако можеш ми отговори ..

Мнението беше редактирано от Иванова на 03.06.12 13:14.

03.06.12
14:05

Проблеми си нямам с обноските. Явно някои от вас имат. Ако това, че  помолих за помощ е ниско възпитание... нямам думи. Иванова, някой да е казал, че ще се изяде наведнъж? И “доколкото си чела” е много надеждна информация.

03.06.12
14:25

Щом няма да се яде наведнъж .. дадоха ти по-нагоре много хубав пример ..  Пълнено пиле с кюфтета,пилето сложено в печено прасенце,а прасенцето сложено в агънце :д

И да, “доколкото съм чела” е надеждна информация ;) Ти колко статии прочете от този сайт?! Всички се опитват да ти помогнат, ама ти си твърдоглава (повярвай друга дума искам да използвам) и не възприемаш нищо ..

Аз се отказвам от този така поучителен дневник .. Блъскай си главата ;)

Мнението беше редактирано от Иванова на 03.06.12 14:28.

03.06.12
14:27

Аз доста съм чела, не се тревожи за това. А ако ти приемаш статиите тук на 100% верни, без дори да се допиташ до друг източник, може ти да си блъскаш главата. А това за пилето в прасето, в агнето - много оригинално, хаха!

03.06.12
14:34

Консултирай се с д-р Емилова .. тя ще ти помогне ;) Жалко, че никой не може да ти помогне с наваксването на първите седем години ;х

03.06.12
14:41

Бях си обещала повече да не пиша в този дневник, но не мога да издържа на простотиите които пишеш.
Тези които ти казаха да пъхнеш кокошката в прасето, а прасето в слона се опитват да ти кажат, че няма такова нещо като екстремно количество протеин.. да не говорим, че ти нямаш нужда едно защото не тренираш толкова много, второ на един кг си има определен грам протеин .. на дали си прочела това, м?
Защо преди да питаш не се поразровиш малко - горе има търсачка пишеш това което те интересува четеш и след това като имаш някакви въпроси питаш.
Аз мога да ти кажа, че си безкрайно невъзпитана.. нито благодариш, нито знаеш как да си зададеш правилно въпроса ..пък да не говорим за отношението ти към другите. ;)
След като тук нещата не са верни не знам какво търсиш в този сайт, защо чакаш всеки ден да ти се напише едно и също по 10 пъти? До тук 5 страници се изписаха от които ти една дума не се опита да приемеш на сериозно .. мислиш, че ти си правата ли?
А да не би да мислиш, че в бг мама или космо, може би журнал за жената не знам какво четеш.. така де, да не би да мислиш, че там дамите ти казват истината .. всеки крие нещо за себе си, нещо което е открил, че работи това е съвсем нормално, но това което ти се говори тук е доказано, работи при хиляди хора, хиляди пъти по-  компетентни от теб, мдаа ако искаш ми вярвай. :)
Кажи ми ти какво постигна до тук? Свали ли кг? Научи ли се да се храниш здравословно- на това и сама мога да ти кажа НЕ, защто като ги гледам тея шоколади с не знам си кво през нощите ми е пределно ясно...
На снимката изглеждаш ужасно .. хич не ми пука, че ще се обидиш. Да, бяла си като платно, сенките ти са се едно някой те е изрисувал с черен молив. Започвай да мислиш със сивото си вещество което е останало, че така до никъде няма да стигнеш.
Много ми се иска да ти го кажа по друг начин, но най-много да си навлека някой бан, а заради теб не бих рискувала. :)

Мнението беше редактирано от Ellie на 03.06.12 14:42.

03.06.12
14:57

казано от Весито Г на 03.06.12, 14:27:

Аз доста съм чела, не се тревожи за това.

Не си личи...

03.06.12
15:25

И аз си бях обещала да не пиша тук, но просто не се сдържам.
За съжалание ти си поредният пример за мисленето на съвременното консуматорско поколение.Имаш време,имаш достъп,имаш информацията, дори няма езикова бариера.Единственото, което се изисква от теб е да седнеш и да отделиш част от скъпоценното си време, за да прочетеш и да превърнеш информацията в знание.Но не, ти си над тея неща, чакаш някой да ти смели и изплюе наготово всичко.Намериха се и такива хора и въпреки всичко ти продължаваш с наглото си поведение.Това е форум, тук всичко е анонимно, но утрешен ден,ако някъде се държиш така, ще те изхвърлят и ще ти ги кажат същите неща,но вече в очите и тогава ще те заболи много повече.

Относно храненето ти...шоколад,3 в 1, соя,лютеница...това може и да бъде одобрено в някой женски форум, но тук никой не се храни така.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1