01.06.12
23:18
Здравейте :) Казвам се Алекс на 16 години почти на 17. !! От известно време на сама се хванах да разкарам досадните подкожнни мазнини.Но храненето ми бяга и резултатите не идват.Тренирем по час на ден освен събота и неделя. Редувам каране на велометър, упражнения, малко кардио за загрявка ( тичане на пътека) Висока съм 178-79 и тежа 67 килограма.
Един ден (като хранене) протича така:
Закуска: мляко с нес кафе ( не мога без кафе :D ) плод ( около 200-300 грама)
Обяд: салата ( моркови и зеле или някакви зеленчуци) + кисело мляко или кафяв ориз или някакво месо
Следобедна: отново кафе
Вечеря ( до 18-19 часа) домати и сирене + леща,фасул,или някаква супа.
( Избягвам тестените неща, но понякога си хапвам сладко ( особено като идва цикала :д но без да се прекалявам)
Правих си изследване и на ден ми трябват около 1640 калори. Но не ми се занимава да се броя залъците и калорийте.
Тъй като не знам каде бъркам, съм отворена към всякаква помощ и съвети.
Благодаря преджарително :) !
Бъркаш в правописа и в това, че не ти се занимава да броиш калории.
Знаеш колко калории трябва да ядеш, а не ти се занимава да сметнеш колко действително ядеш...(fubar) А в началото това е особено важно!
Общо взето почни така: изчети тази тема и си сметни яденето. После почети във форума как да си структурираш упражненията, защото това, което си описала е “блондинка в залата”.
Мнението беше редактирано от Smile на 01.06.12 23:32.
01.06.12
23:38
Ти си доста висока и си само на 16 години! Не знам откъде са ти дошли подкожните мазнинки, но да кажем, че ти трябват просто едни здрави тренировки (от които няма да заприличаш на бате Арни- не бой се).
1600ккал ми се струват малко, ако спортуваш по-активно (а ти явно нищо не правиш в тоя фитнес, щом ходиш всеки ден). Запомни, че е много важно да не свалиш рязко килограми, понеже пред детско-юношеските гинекологични кабинети е опашка . Всъщност забравих да те попитам дали имаш някакви оплаквания във връзка с бързото дърпане на ръст (болки в кръста и други стави, нарушения в менструация), но ако искаш отговаряй. Споменавам го само, защото често тия девойки, като теб (а вие сте си направо жени) дето свалят “излишни” килограми имат проблеми с цикъла. Мисля, че около 62-3кг ще си оптимално, макар и да ти се струва много като цифра.
Относно яденето: по-голяма закуска, повече хранения и ги засили малко тия тренировки, че нещо ме съмнява да са достатъчно интензивни. Ходи 3-4 пъти седмично на фитнес и прави упражнения за цялото тяло. Не наблягай само на седалище, бедра или бедра. Ама тренирай така, че после да не можеш да отлепиш сутрин от леглото и да си гладна през целия ден от честите и малки хранения.
После ще черпиш лимонада
Мнението беше редактирано от introducer на 01.06.12 23:40.
Първото нещо, което трябва да направиш е да изчистиш яденето си. Яж месо,риба,яйца и ако нямаш проблем с млечните продукти, може сирене, кашкавал и извара. Т.е. бъди на ВМД. Забрави кардиото, което правиш, поне за момента. Наблегни на тренировките с тежести 3 пъти седмично, като тренираш за цяло тяло. Т.е. избираш по едно базово упражнение за бутаща, дърпаща и долна мускулна група. След една такава тренировка можеш да си позволиш да хапнеш някаква чиста форма въглехидрати(ориз,картофи...)+някаква мръвка. По отношение на кафето... това че не можеш без него не говори добре..
Въпроси?
02.06.12
13:47
Заповядай http://www.fitday.com/
Както ти казаха, добре сметни какво ядеш и по колко. Ако ядеш по-малко сваляш, ако ядеш повече качваш. НЯМА ДРУГ НАЧИН. А ето и един нестандартен съвет от мен.
Не пий много кафе, защото кафето е стимулант. Дава ти енергия, обаче после води и до депресия и за да се отървеш от депресията може да се наложи да хапнеш нещо. Поне при мен така действат. Успех.
ЕДИТ : не е нужно да ядеш на всеки 3-4 часа. Просто сметни като цяло колко калории ядеш на ден.
Мнението беше редактирано от f45gter dtheg на 02.06.12 13:48.
02.06.12
20:20
Подкрепям мнението на introducer, относно празнотата на единия час във фитнеса.
“Редувам каране на велометър, упражнения, малко кардио за загрявка ( тичане на пътека) “
Велометър не знам какво е - май е велоергометър... :}
Защо не направим карането на велометър загрявка, а не дойде тичането като основно. Прави го с постоянно темпо в продължително време. Упражненията не ги захвърляй - те са много важни - забързват метаболизма ти и ще забележиш и хубав ефект върху тялото си.
Виж тази програма - имам приятелки, които са я пробвали и са доволни от нея.
http://www.bb-team.org/workout/1322_iskate-da-otslabnete-no-imate-samo-2-svobodni-dni-sedmichno
Поздрави!
Еми ще ме извините за грешките,но явно не съм разбрала как се казва :D:D
Иначе аз самата си знаех, че нищо не права..затова помолих за помощ. А introducer как позна за проблемите с менструацията нямах около 3 месеца и майка ми си беше помислила нещо :D, но боли в ставите нямам. Само ми “прещракват” малко.
Значи да видим дали разбрах : по-по малко и по-често хапване. Тренировките не тябва да са всеки ден ( само 3-4 пъти седмично )просто по интензивни. Без повече кафе и да гледам какво ям и по колко.
Все пак мерси на всички за помоща :) почвам от утре!
Поздрави и от мен :P !!!
Проблемите с менструацията ти идват от лошото хранене(продължителен период с малко калорий и/или лоши калорий). Броя на хранения не е важен, важно е какво си яла общо през деня. Ето ти храна за размисъл за това как трябва да тренират жените
http://www.youtube.com/results?search_query=girls+gone+stong&oq=girls+gone+stong&aq=f&aqi;=&aql;=&gs_l=youtube.3…373.3505.0.3646.16.13.0.2.2.0.304.1162.11j1j0j1.13.0…0.0.NnhvZuqSSoA
:)