02.06.12
00:45
Здравейте. Казвам се Яна и като гледам колко ентусиасти има с дневници, някак ми дадохте стимул и аз да започна. С режимите на хранене е цяла епопея, така че няма да започвам от самото начало да разказвам историята. Но много ми се иска да изпълня една своя цел - да изчистя максимално менюто си(пък с това и да сваля някое друго килце, натрупано от разни небалансирани режими на хранене). Смея да твърдя, че тялото ми мина през какво ли не, аз сама съм си виновна за което. Но разбрах най-доброто за себе си и си мисля, че започвайки дневник тук, хората получават не само информация, ами и още причини да намерят баланса.
Работата ми е свързана със страшно много ходене, имам си и достатъчно стълби, които изкачвам, та за момента не тренирам. Не мога, наистина, прибирам се едва ходейки, със страшна болка в краката. Преди да започна, използвах велоергометъра вкъщи по 50-60мин + 50 коремни преси, скачане на въже 10-15мин. Това ми е физическата активност горе-долу.
Плаши ме фактът, че с цялото това натоварване и здравословния начин на живот, който водя, все още не се чувствам добре в тялото си и като цяло. Мисля си, че имам още какво да направя.
За храната... рядко си позволявам сладки неща, но не е като да съм се отказала от тях на 100%. Джънк фууд не ям, газирани напитки не помня от кога точно не съм пила. Имам обаче храни-слабост, които хем зная, че не ми се отразяват добре, хем не мога да им устоя. Овесени ядки, елда, лютеничка.. (blush)
Ами, това е общо взето.
Давам пример с храната ми от днес:
Сутринта 08:00 - кафе с мляко, 20гр бадеми
На работа 11:00 - голяма ябълка, още 20гр бадеми, 200гр кисело мляко
12:30ч - пилешко бутче(без кожата), малко бяло месо и съвсем малко ориз
това съчетано с непрестанно движение по стълбите до към 16ч.
17:00 - череши, 150гр кисело мляко, 30гр черен шоколад
18:30 - приблизително 100гр елда, малко сирене и салата от моркови, мнооого сусам, зехтин
19:00 - зелен чай, малък портокал
Водата почти липсва при мен, ако успея да изпия половин литър, се чувствам като герой. Не зная защо, но не се сещам, не изпитвам нужда. Все съм се проваляла в това начинание.
Мисля, това беше.. не обичам да вечерям късно, а и ставам много рано, затова така съм си разпределила графика.
Странно ми е всичко това с дневниците, но вярвам, че може да ми помогнете да си изградя едно добре балансирано меню и по-здравословни навици : )))
И на мен водата ми беше голям проблем,но се свиква.Първоначално се подуваш - не ти се пие,но постепенно се свиква.Аз си наливам 4 малки бутилки по 500мл и са винаги до мен - като пия от тях(понеже са малки) ми се струва,че свършват по-бързо и съответно не усещам как ги изпивам (:
02.06.12
20:56
Ами, честно казано и с това съм опитвала, но явно имам слаба воля, та не е подействало (shake)
Ох, днес беше много, много лош ден откъм меню. Чак срам ме хваща. На всичко отгоре бях в почивка, та не е като да съм имала кой знае какво физическо натоварване.
09:30 - кафе с мляко
11:00 - елда 100гр(в готов вид), 2с.л. лютеница
12:30 - около 200гр череши, чаша извара, малко кафява захар, 100гр кисело мляко
14:30 - огромен фреш лимон
- разходка до към 18ч -
19:30 - още една чаша извара, 150гр кисело мляко и 4 обикновени бисквитки
Знам, че е ужасно, но от много време се точех на изварата и бисквитите. Много е хубава, единствената, която досега съм харесала, само не знам доколко е полезна. И тук имам запитване към просветлените - защо количеството въглехидрати в суроватъчната извара е по-голямо от това на протеините(поне така пише)?
03.06.12
23:41
И днешното меню(добре си похапнах)
08:30 - кафе с мляко, половин ябълка с малко извара
10:30 - още едно кафе на работа
13:30 - чаша айран, 300гр броколи запечени с кашкавал и сиренце
17:00 - 100гр цедено мляко с 1с.л. сладко от боровинки
22:00 - върнах се от работа прегладняла, ядох салата с домати и сирене, 100-150гр пилешко филе с гъби
Направо съм горда със себе си днес - изпих около литър вода. Но с толкова ходене напред-назад, просто нямаше как : )