Упражнения за издръжливост

04.06.12
12:19

Сравнително издръжлив съм на натоварвания, макар че не тренирам активно. След три седмици обаче ми предстои неколкодневно събитие, което ще изисква колкото е възможно повече физическа издръжливост. Препоръчайте ми упражнение, което максимално да ми помогне за малкото време, с което разполагам. Аз си мисля, че занимаването само с кардио през тези три седмици (например 2 дни трниране, един ден почивка) ще е добра идея. Правилно ли се ориентирам?

04.06.12
12:21

Да не ти предстои Larp? ;)

04.06.12
12:42

Такова животно няма. Както няма и упражнение за експлозивност.
Има начини на трениране, не отделни упражнения.

04.06.12
13:27

казано от Puppy на 04.06.12, 12:21:

Да не ти предстои Larp? ;)

Не, за ЛАРП издръжливостта си ми стига :D Щом нямам проблеми с мъкненето на доспехите :D
Ще ходя на голяма международна еърсофт игра и макар че смятам, че и в сегашното си състояние ще се справя, ми се ще да съм в най-добрата възможна кондиция.

казано от James Hinks на 04.06.12, 12:42:

Ще се радвам да бъдеш малко по-конкретен, защото с това си изказване не ми помагаш особено ;)

04.06.12
13:32

Ще се радвам да бъдеш малко по-конкретен, защото с това си изказване не ми помагаш особено ;)

Напротив, помагам ти, а това, че ти не можеш да го разбереш е съвсем отделен въпрос ;)
Няма упражнение, което да ти осигури издръжливост както няма упражнение, което да ти осигури експлозивност. Има начини на трениране, които да ти осигурят различни качества  - сила, експлозивност, издръжливост, визия. Сега по-ясно ли ти стана ?

Мнението беше редактирано от James Hinks на 04.06.12 13:32.

04.06.12
13:49

казано от James Hinks на 04.06.12, 13:32:

Напротив, помагам ти, а това, че ти не можеш да го разбереш е съвсем отделен въпрос ;)
Няма упражнение, което да ти осигури издръжливост както няма упражнение, което да ти осигури експлозивност. Има начини на трениране, които да ти осигурят различни качества  - сила, експлозивност, издръжливост, визия. Сега по-ясно ли ти стана ?

Това го схванах още първия път, но това, което се опитах да намекна е, че тъй като така или иначе съм тотален нууб, този съвет не ми носи никаква информация, а ми звучи като общи приказки. Та какво всъщност имаш предвид като начини на трениране? Предполагам, че става дума за комплекс от упражнения, с наблягане на някои конкретни типове натоварване, но за съжаление нямам представа точно какви.

04.06.12
13:55

Няма да седна да ти пиша статия за издръжливостта и това как да тренираш за издръжливост ;)
Първо, поради факта, че вече съм я писал, второ поради факта, че има 3 различни вида издръжливост и никой от тях не се постига в рамките на 3 седмици или колкото там време имаше ти...
Издръжливост, Сила, Скорост

04.06.12
14:11

казано от James Hinks на 04.06.12, 13:55:

Няма да седна да ти пиша статия за издръжливостта и това как да тренираш за издръжливост ;)
Първо, поради факта, че вече съм я писал, второ поради факта, че има 3 различни вида издръжливост и никой от тях не се постига в рамките на 3 седмици или колкото там време имаше ти...
Издръжливост, Сила, Скорост

Първо много ти благодаря за линка :)
Второ - наясно съм, че за 3 седмици не мога да очаквам нещо кой знае какво, но дори едно елементарно повишаване на общия тонус ще е от полза. Да не говорим, че може най-после да ме вкара сериозно в залата :)

04.06.12
17:46

За 3 седмици да станеш максимално издръжлив? Много рано си се сетил! Почакай да остане само една седмица и тогава започни да тренираш за издръжливост.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1