04.06.12
17:27
Здравейте,
Видях ,че има подобна тема,но не писах в нея за да не става претъпкано.
Значи взех си Нитрих 180 ,Л-Глутамин,Гуарана,БЦАА Хпресс и Мултри Про Витамини и минерали(всички продукти освен Нитриха са на Скитек Нутритион(за някой това може и да е отзначение ддз... :) ).
Говорих си със 1 фитнес инструктор и той ми каза ,че по -добре да приемам само 2-3 работи иначе се запушват артериите и не могат да се усвояват добавките добре.А също така на Нитриха пише ,че трябва да се приема по 10г или по - малко на ден глутамин иначе се действието му е по - слабо.
Ако може да ми дадете съвет кои от тези добавки да приемам.Той ми препоръча всички без глутамина.
Мерси предварително ;)
Много е прав инструктура ти, в никакъв случай не пий повече от 2-3 ‘работи’ , но не защото се запушват артериите, а се запушват мозъчните клетки, и резултата е налице..
Здравей, не съм чел или чувал за запушване на артериите. Това е по-скоро мит. Но като начало не превишавай препоръчаните дози. Мултивинамини и мултиминерали можеш да пиеш в първата половина на деня. Те са добре да се пият дори и да не се занимаваш с никакъв спорт.
Глутамина може да се взема сутрин и вечер по 5 г. в нетренировъчен ден, а в тренировъчен преди и след тренировка. Гледал съм препоръки дори да се удвоява дозата, ако не се чувстваш въстановен на следващия ден, което означава, че вероятно е ОК да превишиш дозата, но не го прави в самото начало. Според някои глутамина няма никакъв ефект, според други им помага да се въстановят за 24 ч....
BCAA според някои действат най-добре, ако се вземат на гладно. Аз вземам по 4-5 грама на ден, половината от които след тренировка в тренировъчен ден. Но също съм виждал препоръки да се взема значително по-голямо количество.
С азотни бустери нямам голям опит. Но те предолагам трябва да се вземат само преди тренировка.
Ако разбираш английски, погледай малко клипове в youyube. Има много препоръки как да се вземат точно тези добавки.
Успех!