28.07.05
21:39
Тренирам от около 4 месеца наскоро обаче явно от прекаленото натоварване започна да ме боли първо рамото след това и сгъвката над китката и под бицепса.Много ме боли когато тренирам един приятел казва че имам разширено сухожилие и да не тренирам защото мога да го скъсам :( обаче аз си помислих и ще Ви питам дали ако не го привържа с ластичен бинт оня дето се разтяга няма да мине или поне няма да ме боли :) моля Ви помогнете че незнам докога ще издържа на болката колкото до това от къде ме е заболяло най-вероятно от натоварването вече дигам по малко преди за бицепс правих 10 повт. с 10кг. дъмбел сега правя 8-10 с 8кг. дъмбел щото много ме боли пък и ме е страх.Моля Ви кажете дали бинта ще помогне.[/url]
28.07.05
22:26
Здравей,
Доволно си се контузил... контузията на сгъвката на ръката съм я имал и аз. Недей да я подценяваш в никакъв случай!!!! Може да помине, но скоро ще се появи отново, а ако направиш някоя глупост от рода на това да играеш канадска борба с тази ръка, ти гарантирам, че ще стане много зле!!! Аз направих тази грешка и ръката ми направо отмаля....болката я имаше дори когато не тренирах, дори като не мърдах ръката, дори като спах!!!!!беше отвратително и от тогава канадска борба не играя - прекъснах тренировки за месец и половина заради тази травма и сега съм много внимателен!!! от време на време от скот и флайс се появява, но затова гледам ако правя флайс, да не правя скот, и обратното....
Препоръчвам ти да спреш поне за 2 седмици и да гледаш да не натоварваш въпросната ръка много много!!!
Относно рамото - имай предвид, че това е един от мускулите които адски лесно може да се претовари и травмира, по простата причина, че почти каквото и да правиш, рамото участва в натоварването!
Внимавай много и с него, защото травмираш ли го, ще береш много ядове впоследствие!!Ето защо наистина почивката която ти препоръчвам от 2 седмици смятам, че ще му дойде добре и на него. Като минат, ще усетиш дали имаш нужда от още почивка или не..... но ако усетиш, че имаш нужда от още, НЕ си казвай нещо от рода - немога толкова много време да не тренирам, защото ти гарантирам, че спестяването на 1 допълнителна седмица в 99% от случайте коства всъщност още 3 седмици!!!!! Като мине почивката не се изсилвай веднага....поне още 1 седмица тренирай малко по леко и ще се оправиш:)))
НЕ ПОДЦЕНЯВАЙ НИКОЯ ТРАВМА!!СТРУВА ПРЕКАЛЕНО СКЪПО!
УСПЕХ!Надявам се да ме послушаш!
Хм... звучи ми като същото нещо, което аз получаваш преди време когато тренираш яко и се претоварвах/сега поне си давам сметка/, а в същото време не се хранх добре и ми се получаваше една кофти болка, само че при мен беше във крака...
Кажи, взимаш ли хран. добавки? Възстановяваш ли се добре след трен. Разделно ли тренираш мускулните групи? Добре ли ядеш и набавяш ли си достатъчно белтъчини дневно?/има вариант да не го правиш. Аз като имах проблема доста ядях, но не каквото трябва и май белтъчините са ми понакуцвали.../
Кажи малко повече инфо за да се даде някакъв по-добър съвет, но най-добре е “очна ставка” с медицинско лице. :) Някоя готина мед сестра познаваш ли?? Че и мен нещо ме наболява .... дългиуя.... прасец... :lol: :lol:
Поздрави.
29.07.05
10:22
Стремя се да ям повечко :) на 14 год. тренира от 4 месеца мисля че натоварването в рамото е от раменните преси и от придърпването на вертикален скрипец.А това в сгъвката под бицепс-а и трицепса и над китката е от повдигане на щанга за бицепс и бицепсово сега няма да спирам да тренирам както казах рамото ме понаболява само от време на време и много леко защото рано се усетих така че няма да спирам а просто ще намаля натоварването там.Колкото до сгъвката нея както Ви казах май имам разширено сухожилие така че ще го привържа с ластичен бинт и ще му поспра малко напрежението.А иначе от програмата ще махна предмишницата (щотото тя натоварва сгъвката) и трапец (той пък рамото) и така с по намалени групи и с по намалени упражнение и тежести и с ластичен бинт мисля че за около седмица две без почивка ще се пооправя колкото до възстановяването аз се възстановявам бързо освен това съм и Йога така че не се притеснявайте :)А за храненето ям колкото може повечко и по здравословно пия по три четири пъти на ден по 1 чаша мляко ям краставици и домати овесени ядки или препечени филиики с комфитюр за закуска както и чай за вечеря или шпек или кремвирш или пушено може и не месео не винаги месо на обяд к’фото има преди тренировка хапвам малко салатка след тренировка може омлет с 2 яйца с по 2 жълтъка и сиренце (щото аз иначе не го обичам сиренето) заедно с нещо сладичко ако има.Обаче не винаги съм с тоя режим нали стремя се да ям нещо по тоя режим обаче като няма няма ям нещо което го замества.
29.07.05
23:11
Бинта НЕ е решение на проблема в сгъвката!!!! Вслушай се в съвета ми, иначе тази травма ти гарантирам, че ще те преследва ПОСТОЯННО докато тренираш!!! Не прави моята грешка а се осъзнай на време! Сега е времето да се отървеш от тази травма! а ти гарантирам това е една от най-неприятните травми!!!
Прави каквото решиш... аз съм те предупредил.
Успех ти желая.
29.07.05
23:45
Май май ще те послушам и ще си взема 1 седмица отпуск.Обаче непълен защото още не съм си изградил достатъчно мускули и като не тренирам доста ще паднат ще си направя отпуск на сгъвката ще правя следните упражнения
Крака-маг. повдигане 3х30,клякане3х25(без щанга за да не ми остане ръста)
Гърди - флайс 3х10-15
Гръб - Пулдаун отзад 3х10 Може и гръбни преси да правя :)
рамо - повдигане на дъмбели в страни 3х10 с дъмбели за задно рамо 3х10 повдигане на дъмбели отпред 3х10
корем - няколко вида коремни преси
С тази програма ще съм така около седмица две докато ми поотпочине сухожилието то пак ще се нетоварва де ама адски по малко.Между другото може и да питам някой доктор какво да правя да мине по бързо :) Взех тези мерки защото днес като тренирах и пак ме заболя още на 1-то упражнение :( и днес правих само рамо щото ме побеше сухожилието иначе стази програма от 8-9 упражнения ще се опитам поне да поодържа малко докато мине ще си похапвам повечко месце,мляко и яйца за белтък и калции :) може да си купя от аптеката и разтворими таблетки с магнезии.Мисля че така ще се възстановя бързо и ще съм като нов а ако пак ме понаболява ръката по време на трен веднага спирам упражнението и преминавам на друго от което не ме боли.Благодаря ти BlackKettle.
Недей с това май-май, ами слушай човека и мисли за здравето си. Нали все пак главно за това го правим, за здраве, няма мнисъл да изпадаме в крайности и да се трошим.
За рамото, направо ги спри тия раменно преси, особено зад врат...
Съветвам те внимателно да обмислиш програмата си и да прецениш. Много хора се увличат в тренировки и ефекта им е обратен.
Повече мислене му е майката
Успех.
30.07.05
20:28
малко кофти си описал каде е локализирана болката.с тия сгъвки и разширени сухожилия, но на мен това много ми прилича на тендовагинит.щом казваш,че те боли ,докато правиш бицепс,почти съм сигурен.каквото и да е ,ти трябва почивка в пълния смисъл на думата.аз едно време ги правех тия работи-болят ме ръцете, тогава ще правя гърди или гръб и става още по-зле.
31.07.05
14:28
ДОбре хайде аз и без това имам сега 1 седмица почивка на море така че :) няма проблем колкото до програмата ще я направя така само флайс,клякане(без щанга),Магарешко повдигане,Гръбни преси,и там няколко вида коремни преси така ще съм с тези 5-6 упражнения и ще ходя да бягам през ден така мисля че ще си отпочинат ръцете и ще са здрави а тази програма я планирам ако след почивката ми от 1 седмица ръцете още ме болят.
03.08.05
00:56
Флайса напряга въпросната травма на сгъвката ИЗКЛЮЧИТЕЛНО много!!!
Гарантирам!
Успех
10.08.05
16:19
Здравейте вече ми свърши една седмичната почивка вчера отидох да тренирам и суховилието пак ме заболя вече незнам какво да правя освен да отида на лекар.
11.08.05
11:33
Как установяваш, че те боли точно сухожилието?
[quote author=“D3BEP”]Как установяваш, че те боли точно сухожилието?
Това е въпроса с неочакван отговор
12.08.05
09:25
Ами там ми е едно такова гадно чуствам цхе направо ще ми се пръсне ръката.Сега ще пробвам с ластичен бинт да видим какво ще стане.Болката не е като другите личи си че е нещо отвътре като пипам там сякаш го напипвам по голямо е от другите и е едно такова стегнато ама много по стегнато от другите.
Най-добрия лечител на контузиите е почивката...остави ги културистите, според който само счупването или скъсването е причина да пропуснеш тренировка...имал съм контузии на 2 рамена, 2 колена и 2 лакътя...също и китките...само почивка ме оправи...въпреки това 100 % обездвижване не най-доброто...може да правиш раздвижвания с много ЛЕКИ килограми...
За една седмица такива контузии не могат да ти отшумят...аз лично съм почивал 1 месец за подобни...а за проблема ми с крака 3 месеца...не забравяй, че контузията не изчезва, а само отшумява...т.е при пренатоварване и грешно изпълнение много е вероятно пак да се появи...така, че много внимавай...
15.08.05
20:42
Спираш за известно време или вдигаш с по-малки тежести. Това ми помага на мен!
26.08.05
21:31
ми вече уж спрах сигурно месец има вече скоро ще почвам пак да тренирам.