Помощ за хранителен режим

04.06.12
18:57

Здравейте. Момиче съм на 20.Тежа 55кг и съм висока 1.70.Започнах да ходя на фитнес преди 4 месеца.Успях да сваля 9 кг само с тренировки. Сега искам да се оформя и да изчистя останалите мазнини,но ми е трудно да си направя добър режим. И колкото и да искам да го спазвам все ме изкушава нещо сладко. Може ли да ми дадете някакво примерно меню за намаляване на мазнините.Ходя на фитнес 4-5 пъти в седмицата. Правя 10мин кардио ,после тренирам определена мускулна група и след това правя още 25-30 мин кардио. В момента менюто ми изглежда долу-горе така. Закусвам или овесени ядки с кисело мляко и подсладител или плодове с кафе.На обяд ям каквото има сготвено като гледам да разделям месото от картофите,ориза и т.н. + салата и за вечеря същото. Междувременно гледам да ям или плод или ядки,но в повечето случаи хапвам по някоя бисквита или шоколад. И общо взето резултатът е по-малко кг но отново си имам мазнинките.И ако има значение от 2 дена пия синефрин, 30мин преди тренировка,за сега забелязвам ,че само се потя повече от него. Това е, благодаря!

SO

04.06.12
20:17

1.50 гр.овес на ситно с 150 кис.мляко
2. омлет от 5 белтъка  1 грейпфрут(изтискан лимон)
3.100 гр. пил. пържола от бут 50суров бадем+ салата от домат, краставица, зеле, зелена салата,зехтин
4.100 гр. пил филе+домат, краставица+6-7 маслини
тренировка
5. пил. месо 100+салата от домат, 6-7 маслини, зелена салата, краставица, зехтин
6.60-70 гр.извара,зелена салата

SO

04.06.12
20:19

ако ти идва повече месото го намали до дози от които ще огладняваш на два часа и половина или три предполагам на около 50-80 гр на ядене но не махай цяло ядене от режима

04.06.12
20:53

55кг и чистиш....какво? Тренирай,хапвай си здравословно и няма да усетиш кога ще си изчистила мазнинките.За 4 месеца какво искаш да си мис Идеал.Няма как.

SO

04.06.12
20:56

Не се прави на баща давай конкретно по темата.Иначе си прав:-)

Мнението беше редактирано от Spirit of Freedom на 04.06.12 20:57.

04.06.12
21:10

казано от Делев на 04.06.12, 20:56:

Не се прави на баща давай конкретно по темата.Иначе си прав:-)

Е това си е по темата ;).Няма кой да и състави режим,освем тя самата.Избира си един режим(Нвд-примерно),напасва нещата и готово.Ако иска преглежда дамските дневници,краде идеи и така :).Но няма ли воля,няма и резултати.

04.06.12
22:15

Пропуснах да кажа,че ям долу-горе през 4 часа и че гледам след 6 да не ям.Така че това хапване ми идва повече, но ако понамаля месото и ям по-начесто мисля,че ще е ок. Мерси! Не искам да съм мис Идеал,но проблема с волята ми е голям и като видя,че резултатите се забавят се отказвам бързо. Иначе имам какво да чистя, предимно по корема и бедрата и понеже досега го карах само с ограничения реших,че е време за режим. Благодаря отново! :)

SO

04.06.12
23:05

Ако успееш да се похвалиш!

05.06.12
09:35

Пробвай да ядеш въглехидратите си само след тренировка, т.е. заслужи си ги. Ако не можеш да спреш сладкото, можеш да го ядеш само след тренировка, но само докато свикнеш с този начин на прием на въглехидрати, като след време ги замениш с чисти източници.  Остави това кардио, което правиш всеки ден. Разрови се из нета за “Girls gone strong” и ще добиеш представа как трябва да тренираш.

05.06.12
11:41

Делев,дано имам повод да се похваля. :)

iokmjo точно това ме посъветваха и във фитнеса да хапвам малко сладко,но след тренировка.Проблема ми е ,че като хапна малко искам още. :D Какво имаш предвид под чисти източници на въглехидрати? Ориз,картофи ? или нещо друго? Кардиото го правя,защото така ми дадоха програмата от фитнеса иначе ми изглежда много малко тренировката без него. Да го намаля, а пък да увелича повторенията на другите упражнения по-добре ли ще е ? Щр погледна и за “Girls gone strong”. Благодаря!

SO

05.06.12
12:56

СПоред мен не чак толква трудно да не ядеш сладко...след тренировка,ако ядеш сладко в мусколите ти ще влезе много лесно усвояеми въглехидрати...нивата на инсулин ще се повишат рязко и ефекта от кардиото и останалата част от диетата ти ще намалее драстично.Ако спазваш режима поне 2 седмици този глад който изпитваш ще изчене,но при условие че си ядеш ядките маслините редовно без да ги прескачаш.Забравих да ти пиша че на всеки 6-7 дена е абсолютно задължително да направиш зареждане на тялото с въглехидртати,тоест отпусйа се и си хапвай повече от тях но не прекалявай

Мнението беше редактирано от Spirit of Freedom на 05.06.12 12:57.

05.06.12
14:41

Коментатарът ми е с голями букви.

казано от Stella Stefanova на 05.06.12, 11:41:

Делев,дано имам повод да се похваля. :)
Какво имаш предвид под чисти източници на въглехидрати? Ориз,картофи ? или нещо друго? ТОЧНО ТАКА ОРИЗ, КАРТОФИ И ОВЕС. Кардиото го правя,защото така ми дадоха програмата от фитнеса иначе ми изглежда много малко тренировката без него. ПРАВИ МОНОГОСТАВНИ БАЗОВИ УПРАЖНЕНИЯ С ЩАНГА И/ИЛИ ДЪМБЕЛ И НЯМА ДА ТИ ТРЯБВА КАРДИО.  Да го намаля, а пък да увелича повторенията на другите упражнения по-добре ли ще е ? СПРИ ГО ЗА НАЧАЛО, А БРОЯ НА ПОВТОРЕНИЯ НЯМА ЗНАЧЕНИЕ В НАЧАЛОТО, ДОКАТО ЗАУЧВАШ ПРАВИЛНАТА ТЕХНИКА. Щр погледна и за “Girls gone strong”. Благодаря!

07.06.12
21:20

Оф два дена всичко беше ок и днес развалих работата...Сега направо ми е гузно.Явно днес ще ми е тоя ден, в който да си позволя въглехидрати. Следващата 1 седмица дано устискам. Не обичам маслини.Има ли нещо с което да ги заместя? Иначе сурови ядки си хапвам.И вместо пилешко вчера ядох скумрия на скара.Ядеше ми се риба.Проблем ли е някой път да замествам пилешкото така? Благодаря за съветите, но тая воля хич я нямам. :S

Няма проблем да редуваш пилешкото месо и риба.
Когато намериш волята, обаче, ще намериш и добрите резултати. Не преди това.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 07.06.12 21:46.

SS

09.06.12
12:42

“Проблема на хората които искат да отслабнат не е липсата на воля,а липсата на информация”-неизвестен за мен източник.Дните в които съм чистил мазнини са тези,в които съм се чувствал най-сит през по-голямата част от времето и най-бодър през цялото време.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1