киселинно-алкалния баланс

28.05.12
10:06

тази сутрин по нова слушах как една жена разказваше че при свръх-окисляване се нарушава целият баланс на тялото, забавя се главно метаболизма, води до лошо усвояване на минерали и т.н. как да разберем дали имаме прекалено кисела среда и как да се справим с проблема?

лично аз имам подозрения за сериозни нарушения след 1г залежаване заради травми, хранене с боклуци и т.н сега метаболизмът ми е изключително бавен, свалям с по 300грама на седмица с дневни 1600кал (от бмр 2100)

28.05.12
10:11

Еми като имаш подозрения иди на лекар (facepalm)

28.05.12
10:14

Можеш да си купиш лакмус РН тест лентички и да си мериш киселинността на слюнката и урината.

28.05.12
20:36

казано от brusakch на 28.05.12, 10:11:

Еми като имаш подозрения иди на лекар (facepalm)

като нямаш какво да кажеш  замълчи, хората казват че било мъдро ;)

иначе няма нужда ти обеснявам, че преди 3 дена дадох кръв и че личната ми докторка в момента е в болница.

казано от Sarfaa на 28.05.12, 10:14:

Можеш да си купиш лакмус РН тест лентички и да си мериш киселинността на слюнката и урината.

благодаря! :) утре ще ги взема и ще ги пробвам!

Мнението беше редактирано от valent1n 458 на 28.05.12 20:36.

06.06.12
07:42

http://www.life-enthusiast.com/index/Education/pHBalance

Това сайтче като цяло е доста интересно, но този раздел за pH balance трябва да отговори на въпросите ти :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1