Хмм това е доста интересно. Благодаря за статийката, дори не съм и знаела, че съществува подобен род режим.
Но пък тука малко влиза противоречие с отказването на вредни навици. Цял живот съм на Вие със закуската. От едно известно време това е нещото, което опитвам да поправя. За това и казвам, че ми е по-важно да ям. Вече забелязвам, как организмът ми започва сам да си иска закуска.. което е хубаво, поне за мен. Като успея да се науча и да ставам по-раничко, ще има и хубава закуска :) Освен ако не ми промени мението тази статия, след като я прочета. Макар че, ако се замисля, до скоро май точно на такъв режим съм карала, и не ми е помогнал много. Гастрити, кила, това онова.. Така че ще си помисля. Но наистина благодаря, това вече ми е ценно, като съвет :)
По-скоро тези болести се появяват от лоша храна и липса на важни хранителни вещества, а не по колко пъти на ден се храниш. :)
EDIT: В тази статия също е добре описан режима и идеологията му - http://liftandeat.blogspot.com/p/1.html
Мнението беше редактирано от Miyu на 05.06.12 23:42.
Ам.. Тези неща са се случили преди около 18 години.. Така че ми е трудно да проследя каква точно е причината...
Ще прочета, мерси :)
Първо бях най -ревностния защитник на това, че трябва да има закуска, карала съм се с хора във форума, че до 12 часа трябва да си ял поне два пъти.
Нещата се нормализират с времето. Лошо е да не закусваш и да се тъпчеш вечер с всичко, което си изпуснал през деня.
Когато тялото ти се нагоди към здравословния начин на живот, сутрин и да не закусваш, това не е причина вечерта да изядеш 2 филии хляб, свинско с ориз, картофена салатка, малко баничка, едно еклерче, 2 бонбона, 50гр фъстъци... малко по-късно едно брауни, намерено в хладилник и накрая 1 портокал и т.н. тоест храна, първо, която в голяма степен е вредна сама по себе си, а и в комбинация с другите се получава epic fail!
Освен ако не тренираш като Илия... тогава са възможни такива криввания хахах.
Както и да е- разбра ме, това, че аз сега ще закусвам кафе с мляко, към 15:30 ще изям 1 домат, половин краставица, 50гр сирене + 10-12 бадема, в никакъв случай не означава, че в 20:30 след тренировка ще се натъпча, тялото ми не го иска, вечерям си като нормален човек - свинско + салата и 10гр сурово тиквено семе.
Утре може да ми се закусва, и ще закусвам- извара със сушени плодове или овесени ядки с кисело мляко и т.н. и т.н.
Ами точно проблема с вечерното натъпкване в момента се опитвам да зачеркна. И за момента ми се струва, че ще е по-лсено със закуска. Мисля си, че този зверски глад който ме мъчи вечер, след като се прибера е точно вид рефлекс останал от предишният ми модел на хранене. Няма закуска.. търчане по задачи.. първо хранене около 14, 15, 16… и така нататък. И прибирайки се вкъщи, като се отпусна успявам неусетно да се натъпча...
Ставане около 9.. не е лесно..
9:30 - 3 пържени яйца с доматен сос, малко сиренце и 2 ръжени филийки.
11 - 14 - шматкане с кучката.
Днес ще се готви!
И днес се наготви!
16:30 - бамя с картофи и моркови. 2 парченца черен шоколад. 2 пълнозърнести филийки
За после има супа.. и един сафрид да се опържи :)
20:00 - Супа, 2 пълнозърнести
23:00 - сафрид, салатка, чаша бира и малко уебец за чорбичката от салатката, парче черен шоколад
Мирише ми на море...
Мнението беше редактирано от О К на 07.06.12 01:45.
Ура! 8:45!
9 - 10 - разходка, кафе с мляко.
12:00 - офис баница, бонон и бисквитка
15:00 - нектарина
16:30 - таратор, запечени картофи със спанак, сирене, кашкавал и кисело мляко.
19:00 - парченце баница, бонбон
20:15 - зумба... нещо не ме изкефи..
22:00 - супа, черен уеб, череб шоколад.
Около 24 малко череши.
Мнението беше редактирано от О К на 08.06.12 00:59.
8:40 - ставане (има напредък)
9:20 - 11:20 - разходка, кафе с мляко, тичане по седмица 2, парче черен шоколад (последното и спираме с глезотиите :))
12:00 - 3 бъркани яйца със 100 гр. сирене и пресен лук + домат и краставица.
18:00 - 190 гр тиквички на фурна + 160 гр качамак със сирене + пълнозърнесто хлебче. Малко английски крем.
21:00 - 420 гр тиквички на фурна + пълнозърнесто хлебче, мляко от машината + 1 бонбон
24:00 - чаша бира... чудо е, че няма 100 кила манджа.. но пък и не съм гладна нещо...
Мнението беше редактирано от О К на 09.06.12 00:35.
Ухааааа - станах в 8, ама не просто се събудих... СТАНАХ!!!
Чистене, сваляне на прозорци, приготвяне на закуска... около час и половина.
10:00 - 3 бъркани яйца със 100гр. сирене + домат, ама като гледам... само половинате ще да е, останалото по-късно...
10:30 - 11:30 - кафе с мляко и мнооого айляшко шматкане с кучката, баси жегата...
12:20 - 13:00 - бели денс с гирички за всяк’ви ръчни, гръдни, гръбни мускули, корем, крака и т.н. Закъснях, ама реших, че по-добре по-малко отколкото хич. А и честно да си призная... от сега усещам мускулната треска дето ще ме мъчи утре. Така че, беше доста доволно. А парната баня след това направо ме доразмаза. Много готино днес.
14:00 - останалото от яйцата с един домат.
17:00 - Салатка (краставица, домат, консерва риба тон) + парче баница
Някъде по средата морковчета.
19:30 - 15бр кашу
20:40 - Броколи с нещо си - 360 гр, тиквички с кисело мляко - 180гр.
00:30 - ябълка
Мнението беше редактирано от О К на 10.06.12 00:34.
Ставане в 7 с фалстарт.... ставане и в 10 :D
10-12 -шматкане из парка, кафе с мляко
12 - кайсийкииии - 8 бр. :)
Около 16 - кафе с мляко, домати със сирене, маргарита, диня
19 - още 8хкайсийки
22 - грейпфрут, 2 яйца, домат и сирене.
Мнението беше редактирано от О К на 10.06.12 23:28.
Събуждане в 8.
9 - 2 варени яйца
10-11:30 - разходчица
18 - кафе с 2 сметанки, няква алоена напитка в кенче - 240 мл.
19 - фалафел и бира
23:30 - 100гр извара с краставица
Мнението беше редактирано от О К на 11.06.12 23:56.
Ставане около 7:30
8:30 - кафе с мляко на разходка.
11 - 10бр кашу
12 - парче баница
15 - кашу
16 - огретен от тиквички + тиквичка бюрек с някви сирена вътре..
21 - Стеличка :)
22 - Фалафел
Мнението беше редактирано от О К на 13.06.12 08:12.
Днес пак станах около 7:30! Има напредък :)
И с килцата мърдаме. Вече няколко дена съм около 66, че даже и под. При положение, че в момента се предполага, че трябва да съм се подула.. Найс :) О, и снощи забелязах нещо необичайно... нещо се надигнах от легнало в седнало положение и установих, че действието ми отнема много по-малко усилия от обикновено... Много странно.
9 - 11 - разходчица, кафе с мляко
11 - 10 кайсийки
13 - задушени картофки и морковче с яйце, сирене и извара.. много малко сирене имаше. Това ще се яде и на работа.
15 - капучино от машината + бонбон.. рожденници, не можеш да им откажеш...
17 - яйцата с картофи
Междувременно няколко кашута
20:30 - останалите яйца с картофи + кетчуп
24 - 3 кайсии
Мнението беше редактирано от О К на 14.06.12 00:26.
Ставане в 8
8:30 - 10:00 - кафе с мляко с разходка.
11:30 - 2 кроасана 7days с ягода и черен чай, бях умряла от глад, а не успях да ям преди работа.. и нещо не ме и наядоха...
И после не помня кое кога..
Беше ден на сладкото. Изостря ми се нуждата в тези дни...
Имаше омлет със сирене, салата с черен хляб и пастет от сьомга.
Имаше и сок от ананас със сода и сладолед.
Мнението беше редактирано от О К на 15.06.12 10:45.
A днес е ден на излежаването.. Около 10:30 най-сетне се вдигнах.
Пак последователността се губи. Но пак беше един “отпуснат” ден.
Кафе с мляко, фалафел, сандвичи с пастет от сьомга, домат и корнишони, кукииис, сладолед, нектарини, череши.
Мнението беше редактирано от О К на 16.06.12 12:05.
Принудително събуждане в 9.. доспиване... успиване.. ставане около 9:30.
Кафе с мляко и закъсняхме за кучешкото училище, бяхме там към 10:30 до 11:30.
12:00 - да измислим..
13 - 3 нектарини
14:30 - 2 пържени яйца, салатка и 2 ръжени филийки
След 18 - салатки, картофки, бирички
Мнението беше редактирано от О К на 17.06.12 12:23.
Ставане в 9
9:30 - 12:00 - кафе с мляко, разходка и тренировка в кучучилището
12 - кайсийки
17 - баница, мокачино от машината... чудих се цял ден какво да ям и така и не се и начудих. Докато се наканя да сляза да ям те донесли баницата.. съдба... :)
00 - 2 варени яйца
Мнението беше редактирано от О К на 18.06.12 00:16.
Мтакаммм.
Мишън уан акомплишд. Съфишънт левъл ъф селфкънчроул. Гроуинг уил то ъчиив гоулс.
След известен период на самонаблюдение се чувствам достатъчно мотивирана да започна да си поставям цели.
Целта до края на септември е да се отърва от едни 10 килца.
Мисия 1 - Да сваля 4 кила за 1 месец.
Току що измерих положението наново. Започваме от 66.
Няма да е лошо да намеря някъде да проверя и мазнините..
Край! Записано е.
Сега да действаме.
Като за начало днес станах в 8.
Ще гледам да записвам отново течностите, тъй като от едно известно време нещо почти не пия.
Чаша вода.
8:45 - 10:30 - кафе с мляко, разходка в парка с включено тичане по седмица 2.
11 - 2 варени яйца без един жълтък (Борката много ми се примоли, а покрай него намаза и Дитка)
Чаша вода и отивам на фит бол.
12-13 - фит бол,
500 мл вода
14 - сирене по шопски 400гр и черно хлебче
15 - чаша сок
16 - вода 300мл
17:30 - вода 300мл
18 - “Горски пататник” с кисело мляко
19 - 11 сурови кашута
20:30 - 300мл
21 - + 10 кашу
22 - 50гр странновероятнопушеновеяна сьомга + 125гр чери домати.
Измислих решение на проблема с вечната черпня в офиса - касичка за бонбони! От днес има 3. Да видим след месец колко ще са се събрали :)
Грррр.. не ми се получи както го мислех.. В 23:20 се прибирам от работа.. разходки, това, онова, сънят все не идва.. а нещо огладнях.
Борбата продължи до полунощ.. и се предадох. 100тина грама хумус с пълнозърнест земел и 5 чери доматчета... И взе че ми се доспа..
Мнението беше редактирано от О К на 19.06.12 00:35.
Ставане 8:30, чаша вода
9-10 - разходка, кафе с мляко
11 - 300мл
12:30 - баница + 10кашу
15 - фреш от цвекло, моркови и ябълки, салата спанак с 3 яйца и сос тартар
300мл, 5 кашу
18 - постна мусака + 10кашу
20 - 21 - Зумба -
1л вода
22 - чаша сок ананас със вода
23:30 - салатка със сиренце, 2 черни филийки, хумус
Мнението беше редактирано от О К на 20.06.12 00:53.
Днес леко лудница, карах почти изцяло на банички, но... това е положението.
Ставане в 6:30, понеже идва майстор да маже.
Около 7 - Баничка с гауда и кафе с мляко докато се разходихме набързо с кифлата.
Около 16 - варени яйца (3.5) със сос тартар + салата айсберг, репички и краставици.
Около 21 - остатъка от салатата с баница
Някъде там имаше и 2 капучинота от машината, няколко броя кашу.. малко вода.
След разходка преди малко, алое и .. нищо за ядене.. Дъ виктори шел би ауърс!
Здравей, кога мислиш да започнеш да се храниш както трябва? С тези всекидневни баници..
Хахах, като намеря време да ям :) Вкъщи не се е готвило от около месец. За друго ядене често не остава време.. Както е казал някой си там... Всичко с времето си :) И без това си мисля, че при мен теглото се влияе доста сериозно от движението. Доказа се през 2008ма, когато за около 4 месеца свалих 12 кила без никакви ограничения в храненето.. Просто търчане по 12 часа на полето, както и леко фитнесче или тенис на маса след това си казаха думата :)
А както са казали... прадедите ни.. не може и ........ и душата в рая :)
Засега ще наблегна на движението. Дай Боже ако някой ден се успокоят нещата така, че да мога да отделям време за готвене и планиране, тогава ще спрат и баниците.. Дотогава.. живи и здрави да са хората от офиса които поръчват, хората от Софийска Баница дето месят, точат и пекат, доставчиците, производителите на картонени кутии и всички останали, за това че спасяват от гладна смърт полуделите калинки в цъфналата ръж... :)
Мнението беше редактирано от О К на 21.06.12 00:37.
И такааааа... нещо ми се изгубиха едни няколко дена покрай тоя Елевейшън..
Вчера нямаше нищо интересно.. ходих на Зумба..
Днес започваме наново.
Ставане към 8, алое, вода
9 - 11:30 - разходка, кафе с мляко, айрян
Омлет от 4 картофа, 2 яйца и около 50 грама сирене разделен на 3 през деня..
+ 4 нектарини, последната около 24ч.
1:30 малко нахут от консерва... че нещо ми пристърга здраво преди лягане... + 3 кайсии
Мнението беше редактирано от О К на 28.06.12 01:45.
Ставане около... 10? Алое
11-13 - разходка, кафе с мляко.
13-14 - диня, салата от домати, краставици, лук и нахут.. мммм.. 2 ръжени филийки.
1 нектаринка някъде междувременно
Около 18 - около 350 гр пържен сафрид, салатка и ръжен хляб. 10гр. черен шоколоад
Кайсия и нектарина
Към 22 - една Загорка конФюжън 330мл,
2лъжици накут от консерва преди лягане.
Мнението беше редактирано от О К на 29.06.12 11:08.
Ставане около 8, алое, вода
9-10:30 - разходка, кафе с течна сметанка.
Нектарина, диня.
Около 13 - 2 бъркани яйца със сирене и лук. Салатка домат, краставица, лук. Ръжена филийка. Череши
20 - 4 ръжени филийки с тарама и домат + 1 варено яйце + кенче конФюжън + 10гр черен шоколад
После няколко водки със сокче..
И после малко череши преди сън (wasntme)
Мнението беше редактирано от О К на 30.06.12 15:05.
Успиване.
Ставане около 11, бърза разходка, кафе с мляко.
Шепа череши.
В 12 трябваше да има бели денс, ама тренерката отсъствала, та ме пратиха на Фитвайб... ще я видим тая работа..
14 - фреш от цвекло, морков, ябълка, малко хлебче с лимец и семена.
Около 15 и нещо - зеленчуков огретен? Некви зеленчуци на фурна със сос... вероятно бешамел.. Не ги разбирам тия работи.
Машинно капучино
18:30 - салата - 2 домата, краставица, 2 варени яйца, оцет
Няколко печени кашу
Около 21:30 - сандвич от пълнозърнесто земелче с топено сирене с подправки, пушена сьомга и 2 чери домата
По още един такъв сандвич и в 23:30 и в 1:30… а по средата бира
Баси.. трудно било боренето на тоя среднощен глад...
Мнението беше редактирано от О К на 01.07.12 01:48.
Бля.. забравихме..
Вчера се успах.. Закусих 4 ръжени филийки с тарама и домат. Кафе с мляко на “разходка”.
Около.. може би 17-18 - таратор, миш маш и задушени картофки.
Нещо и сладко ми се ядеше много.. в резултат касичката намаля с 3 бонбона.
Около 22-23 - малка салатка с нахут, домат и тарама. корнишон с топено сирене и некъв био десерт от ориз с мляко и некво черешово сладко.
Нещо самоконтрола не е на ниво.. последните 2 дена са някакви неосновано нервни... дали наистина пълнолунието няма връзка?
Днес подобно.. опитвам се да се събудя от 7.. а ставам в 10..
Нещо не се очертава закуска.. но ще видим.
02.07.12
10:28
А как е целулита от баниците? :Д
що не пробваш с плодове и кисело мляко, просто трябва да смениш магазина сутрин :)
Муцка е! Наскоро една масажистка ми каза, че имам доста по-малко мат’рял от повечето вманиачени по темата девойки ;) (Масажът беше общ, не полагм никакви грижи за този “бич” на съвременната Примадона)
Сериозно хора.. не берете грижа за моите баници. Още един коментар по този въпрос и ще ви се разсърдя много сериозно :D
А сега по същество!
Напоследък нещо няма време за записи, но да - има баници понякога, има бири посред нощите, има и среднощни хапвания. Имаше и едно 36 часово гладуване, само на фрешове и вода - много добре се отразявало. Ще го пробвам пак някога. За тази седмица имаме 2 зумби и 1 бели денс, очаква се още 1 утре.
А.. и между другото.. кантарът вече е на 65.. ;)
От днес - тотааално успиване след снощните бири. Ставане около 10 - закуска от диня и кайсии, малко вода.. около 200мл. А, и 10 грама черен шоколад с шам фъстък ( В Карфур са на промоция от 4.99 на 0.99 до утре, щото им изтича срока.. ама са си страаашни. Мога да взема на някой, ако нямате път натам, а ви влече :) )
От около 11 до около 13 - разходчица.
1:30 - 130 грама сьомга на скара със салатка
Около 22-23 - фалафел със Загорка конФюжън
Успях да не се освинвам вечерта.. ъмейзинг!
Ауууу трябва да отбележа, след като мотора не запали и пръснах 12 лева по таксита, за да свърша задачки, които не успях. Накрая реших да се утеша следзаплатно с нови обувки или нещо друго. И слизайки на спирката, за да отида до магазина, който ми препоръча една приятелка.... се озовах точно пред магазина за коуеуа на близнаците.. и си тръгнах от там на 2 гуми... (party). Време беше, от няколко години се чудя, от около месец сериозно се замислям. А този ден докато сменях... 4, може би 5 вида транспорт (първо такси, после автобус, после метро, после трамвай... после пешаааа в жегата под сълънцето, после пак автобус), си мислих... да му се невиди, сега да имах едно колело. И ти да видиш...
Извод: Внимавайте какви си ги мислите, дългогодишните ми опити и проучвания доказват, че мислите се материализират..
Мнението беше редактирано от О К на 07.07.12 09:39.
Ставане около 8.
Изходка с кафе с айриш сметанка.
И все още не съм сигурна дали ми се яде.. Може би малко малинки..
10 - 12 - училище за кифли.
Но пък мога да пусна 2 снимки, понеже днес си снимах целулита... Да видим как ми се отразяват баниците... ;)
Такааа... продължение.. нищо не успях да ям.. пак не остана време.
15 - рибена чорба и почти 2 пълнени домата със сирене.. 10гр черен шоколад
18 - 300мл фреш морков
19:30 - градинарска мусака и 30 гр био бисквитки с бадеммммммм :)
И от там до края на смяната, демек 23, смуках половин литър кефир.
Около 23:30 шепа малинки.
И гладът не ме остави на мира.. в 1 малка салатка от половин домат, половин парче сельодка, 3 листа салата, малко лук, лимон и ленено масло.. Много добри се получават напоследък... Чак се чудя що не съм ги долюбвала досега..
Ам... за физическа дейност смятат ли се около 8 км на коуеуото?
Мнението беше редактирано от О К на 08.07.12 01:12.
казано от Marina на 07.07.12, 11:15:
Аз разлика не виждам. :)
Разлика има - в светлината на снимките ;)
Ами чудесно :) Значи добре се чувства целулита, не е пораснал от баничките ;)
Иначе аз разликата си я виждам и си я усещам в ребърцата и гърба и си и се радвам :P
Ставане в 8, нямаше време дори и за кафета..
9-12 - социализазия на кифли с кончета.
12 и малко 2 нектаринки
Около 14 - зелена салата с домат, краставица, сельодка, лук, лимон и ленено масло.. + оълнозърнест хляб
Около 17 - 1 яйце
Около 21:30 - салта картофи, цвекло, морков, нахут, грах, лук, лимон, ленено масло, магданоз + пържени тиквички със сос, 20тина гр. черен шоколад
И около 23 - ме подлъгаха със сладолед.. повече няма да правя така (blush)
Мнението беше редактирано от О К на 09.07.12 14:44.
Ставане в 8
8:30 - 10:30 - разходка, кафе с мляко
11 - диня
14 - салата картофи, цвекло, морков, нахут, грах, лук, лимон, ленено масло, магданоз
16 - био барче с овесени ядки, сушени плодове и другите му там екстри
17 - остатъка от салатата.
21 - постна запеканка.
22 - сандвич с пастет от сьомга, чери домати и соеви кълнове.
През целия ден отидоха и около 80 гр микс сурови ядки със стафиди.
Мнението беше редактирано от О К на 09.07.12 22:38.
Ставане 8:20
9 - закуска 2 сандвича, като вчерашните
9:30 - 10 - изходка с кафе и мляко
11 до 13 - се плюнчих с един фреш 400мл от цвекло, ябълки и моркови.
14:30 - Дъ салата + 3 варени яйца и ръжено хлебче (недоизядени)
16:30 - машучино + 10 гр черен шоколад
18 - останалото от обяд
23 - салата картофи, домати, соеви кълнове, синьо сирене, лук и майонеза + филийка пълнозърнест
Мнението беше редактирано от О К на 11.07.12 00:17.
Ставане в 8 - нектарина и 3 кайсии
8:40 - 10 - разходка, кафе с мляко
11 - 13 фреш морков 300мл.
14 и нещо - рибена чорба и огретен от тиквички + бонбон за моя имен ден :P
Към 21 - 2 сандвича от ония
21:30 - 23 - 1л Ариана + малко джънчец. А, и малко печена рибка и банбони.
Мнението беше редактирано от О К на 12.07.12 12:33.
Ставане 8.
8:30 - 9:30 - разходка, мляко с кафе, кроасан с масло
11 - 13 - фреш от моркови.. абе май слагат повече от 300 мл..
12 - баница :P + машучино
Около 15 - 10тина кайсийки
Около 17 - зеленчукова супа и картофи с броколи и някъв сиренен сос. + 3 бонбона
Мнението беше редактирано от О К на 12.07.12 18:20.