Къде ще намерите проблем в храненето, тренировките или нещо друго ?

Така на 16 съм, от около година тренирам, в началото имах цел да сваля, бях 85-87 кг висок малко над 1,70, в момента съм 75-77 кг. До скоро да свалям мазнини и да качвам ММ ми се получаваше що-годе добре. Подобрих си значително визията, което беше от най-голямо значение за мен. Но наскоро си поставих по-големи цели, а пък всъщност взех да си понижавам постиженията ... Важно е да спомена, че и голям фактор изигра, когато се разболях за около седмица преди 1-2 месеца и напълно се отпуснах. Последните 2-3 месеца пък си стоя горе-долу на едни и същи килограми. Не ползвам никакви добавки, затова залагам на здраво храненене, но и тренирам здраво. Гледам да не се лишавам прекалено много от въглехидрати, за да имам сила по време на тренировките, но пък самите тренировки са ми по изморяващи, но така съм ги направил именно с целта да горя мазнини ... Тренирам 5 пъти в седмицата, две леки тренировки за ръце и рамо по около 10-12 серии с по средно 10 повторения( някъде разбира се правя 4-6, другаде 12-15, така че казвам средно 10 ) и по-тежки тренировки за гърди 16 серии по средно 10 повторения, за гръб 20 серии средно по 12 повторения и крака 24 серии средно по 15 повторения. Дали не претренирам ? Ще постна и хранете как изглежда последните месеци:

Закуска: овес(100-200 г)  с прясно мляко 500 мл.
хранене между закуска и обед: мляко( прясно или кисело между 250 - 500 мл )  или пък хляб ( диетичен, 28 г въглехидрати 7 г протеин около 3г мазнини , от които 1 г мастни киселини, 100 -200 г ) някога орехи или бадеми 100 г
Обед: ориз, леща или картофи с пилешка пържола ( според бюджета :Д ), когато е ориз или леща около 200 грама( но това преди да е сварена 200 г) когато са картофи 200 г и пилешка пържола 200 г
между обед и вечеря :
като се прибера от училище, съм гладен и не мога да чакам вечерята и повтарям яденето от хранене между закуска и обед, но в по-малко количество, но когато тренировката ми е вечерна, ям същото количество, някога дори и повече, за да набавя сили за тренировката ...
Вечеря : 300 г пилешка пържола, салата 300 г. Ако пак съм гладен консумирам мляко или ядки, но наскоро разбрах, че те вредят преди лягане и ще взема да ги спра ...

Кажете сега къде ми е грешката, какво да променя. Целта ми е да сваля още 3 до 5 кг мазнини през лятото, но пък и да кача ММ , дали е възможно и какво трябва да направя ? Забравих да отбележа, но пък и то съм споменал частично, тренировките ми за ръце и рамо за вечер, а рамото не непосредствено преди гърба, абе направо ще напиша горе-долу часовете на тренировките:

понеделник: гърди между 8-10 часа ( в това време варира, но не е 2 часа, просто около това време ходя, в смисъл тренировката ми не е 2 часа, а най - много час и половина, съвсем рядко ми се случва крака или гръб са над час и половината, просто искам да кажа че от да кажем 8:10 влизам в залата или пък в 9:30, около този период 8-10 часа ми започва тренировката, а не че продължава между 8-10 часа, или пък е дълга 8-10 часа :Д Дано сте ме разбрали ) пс. забравих да кажа, че в деня за гърди вкарвам около 6 - 9 серии коремна преса, упражнения, които главно е добре да се изпълняват в залата, а отделно когато ми остане време в нас правя пак някой упражнения за преса от рода на коремни преси, повдигане на краката от лег ... )
вторник : ръце около 19 - 22 часа
сряда почивка
четвъртък почивка
петък: рамо около 18 -20 часа
събота гръб около 10-12 часа
неделя крака около 10-12 часа

Извинявам се ако има правописни или пунктуационни грешки, но бързах и не отделих време за проверка. Ако пък ще давате само критики, без да кажете нищо полезно изобщо не пишете ... Знам, че бъркам някъде и сигурно е в много натоварващите тренировки, но от тук нататък искам да ми кажете какво да променя за да оправя нещата.

06.06.12
09:23

Браво от написаното нищо не се разбира, вижда се само една стена от текст. Никои няма да чете написаното, пробвай да го напишеш на български.

GI

06.06.12
12:04

Ако пък ще давате само критики, без да кажете нищо полезно изобщо не пишете ... без критика няма как да се научиш :( факт когато си готов да я чуеш пиши и ще ти помогнем

Ами аз съм готов за критики, ама искам да кажете какво да поправя. Да няма коментари от рода: Не тренираш добре, няма смисъл от това дето правиш, откажи се и подобни, без да обяснявате къде греша и как да си поправя грешките ...

06.06.12
21:18

Избери си някоя доказана програма като 5х5 или 5/3/1 и ТРЕНИРАЙ по нея. Щом искаш да сваляш мазнини, пробвай НВД. Въпроси?

06.06.12
23:13

Брат, напиши си програмата по математически прецизен начин, не като съчинение по БЕЛ :)
2 варианта: а) 5х5 или 5/3/1 с въгл ротация (просто е), ако пак не сваляш, добаваш ЛЕКО кардио с 2-3 дена сутрин, 10 мин лежерно на гладно.
или б) тренировка в лактатен режим (виж статиите), без кардио, с РБД, въгл ротация.
Четеш, правиш. Ако не сваляш сигнализирай.

Колко се изморяваш и колко сваляш не са линейно свързани. Да качваш мускул и сваляш мазно може само ако си в мн добра форма, предимно за напреднали. Така че има риск да претренираш със съветите ни :)

По-сигурния вариант е лятото само да сваляш, есента да качваш. ти избираш :)

Мнението беше редактирано от K K на 06.06.12 23:20.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1