06.06.12
21:30
Понеже Глутамина играе голяма роля в растежния хормон, а вчера бях на ендокриолог и ми казаха, че имам лека форма на гинекомастиа, ако използвам Л - Глутамин, би ли станал някакъв проблем или увеличаване на степента на гинекомастиата ? Разбрах и колко е дневната дажба, но никъде не прочетох дали трябва да се прави някакъв цикъл, както с креатина или може да се приема постоянно като протеина ?
Глутамина няма връзка и отношение спрямо гинекомастията, но ако не си изключително наясно за какво точно и как да го взимаш, по- добре си спести парите, ефект няма да видиш.
06.06.12
23:00
Ами пич то нали за това питам, за да знам... Ето как аз ги разбрах нещата . Гинекомастиата се получава, когато имам прекалено много мъжки хормон, който се превръща в женски ... В анаболния стероид има андрогени, които са свързани с мъжките полови хормони, а самата гинекомастиа се получава, когато самите те са в излишък.. нали така или се бъркам ? И тук идва и употребата на Л - Глутамина, който е аминокиселина, но неговият ефект е именно това че увеличава нивата на някои хормони и стимулира мускулният растеж на тялото и оттук идва моето притеснение дали може да повлия по някакъв негативен начин на гинекомастиата.. Не знам дали ме разбра, но в последните седмици и в моята глава стана голяма каша, но така ги разбрах аз нещата.. за това питам за да разбера къде евентуално бъркам.
Нищо не си разбрал, в главата ти има само една каша от информация, без никаква практическа стойност. В нета има предостатъчно информация, чети и си прави изводите за себе си. ;) Ключови думи - Тестостерон - Ароматаза - Естроген това касае гинекомастията ти, ако намериш някакво пряко отношение с растежния хормон и глутамин ела ми свирни.