26.07.05
16:24
Хора какво мислите за него дали е подходящ за НВД при положение че е на белтачна основа и за покачване на мускална маса ето ви линк вижте го http://www.nutrim-bg.com/products/product.aspx?pid=61&gid=60 искам да ви питам как да го зимам с какво да измервам точните грамове и други работи които са важни вече сам си го купил плс помогнете за прав пат зимам протеин
да добавя аз съм 60кг висок сам 183-4 см и съм на 16год. какви трябва да са дозите за мен
26.07.05
16:29
пил съм го 1 год,преди бе6е много добър имам предвид цена-ка4ество,но от 3-4 месеца е бъкан с въглехидрати и стана голям боклук този протеин! няма нищо общо със съдържанието на етикета
стига ве ти ме отчая аз правя НВД тои е бъкан с въглехедрати сега кво да прая може ли да ми обесните 10лв на вятъра трябва да го хварлям или ? ако е не обяснете как да го пия колко дози на ден и по колко грама ? на моя пише че е годен до април 2007 тва ше рече че е произведен кога ? да змам от хубавия ли е от тоз дето си пил ти или е бъкан с въглехедрати някои ще каже ли горе долу като го произведът и колко години годност им дават ? И да питам как се приема има ли зраждащ период ? И как се зема на ден по няколко дози или наведнаж ?
А на мен ми е интересно как без химична лаборатория определи дали съдържанието си отговаря и че е бъкан с въглехидрати? Просто питам, защото и аз съм си взимал от него и не можах да определя нищо просто така, на вкус.
Петко ще ми кажеж ли как да приемам наи добре Про Голд 90 на нутрим при положение че сам 16год 60кг 183-4см висок кога и по колко грама и колко пати на ден ?
Ами няма точни правила. Много зависи от цялостният ти режим. За мен протеина е добавка към храната, и го приемам в такива количества, че да си допълня нуждите от протеин, ако се наложи. Тоест, обикновенно не пия протеин, но ако по някаква причина не мога да се храня добре или считам, че не ми достигат белтъци в храната, си пия по няколко лъжици. Държа си една кутия в шкафа за всеки случай :)
Така че, няма как да ти кажа от колко имаш нужда и дали изобщо имаш нужда. Сам си решаваш, или примерно следвай указанията на опаковката.
тогава да те питам да го пия само в ден на тренировка или всеки ден ? Кажи си мнението плс
28.07.05
22:21
Е, няма ли етикет с упътвания?
Ами има но не пише дали ад го пия секи ден или само в ден на тренировка !!! Затова питам вас дали да го пия сам в ден на тренировки или и в ден на почивка ?
Пиеш го преди и след тренировка
В почивните дни също трябва да пиеш
Не е лошо и преди лягане да пиеш
А ся де секи различно казва и аз не знам на кои да вярвам ае ся някои да каже дето е пил белтъчен протеин ида ми обесни как да го пия пред или след тренировка и преди лягане трябва ли да пия още ? My Protein e Pro Gold 90 на нитрум
30.07.05
19:18
тва е бавен протеин така че се пие само преди тренировка и преди лягане
Секи различно казва и направо нз кво да прая ка да го пия преди тренировка след или преди лягане ?????
31.07.05
14:09
ох... след трен се пие само суртавка а преди тренировка яичен и соев така е и преди лягане нека някои админ го потвърди та да ми поверваш :P
Не ме разбираи погрешно ман не че не ти вярвам просто сам доста обаркан щото секи различно казва за това нека и някои админ да каже или пак просто някои които знае !!!
31.07.05
15:47
всеки ти казва различно защото както каза петко няма точно определени правила за приемане...
аз сигурно се баркам че се приема по точни правила заради креатина щото тои нали си има начин на приемане
Аз го пия тоя протеин и съм много доволен сега даже ще ходя до пощата да си го зема.
След тренировка не го пия щтото тогава гледам да ям повече въглихидрати, а богатите на белтъчини храни забавят въглихидратното обезпечаване на организма. Пия го на 2-рото ми ядене след тренировката и преди лягане. А теб не те знам защо си с НВД като си 60кг. а си висок 180!? :wink: да не се притесняваш да не станеш много дебел. Повярвай ми аз от както съм почнал да тренирам (2г.) съм си на ВВД и на ВМД (високо мастна диета :) ) и съм на 17 години и не съм станал прасе качвам си добре и почти само мускули, та мисълта ми е че като сме си още в побертета може да си ядем по много от всичко а тия диети дето ги препоръчват са за по-възрастни хора, на които метаболизма им вече не е толкова бърз, това не е мой акъл това го препоръчват професионалните спортисти. Да не забравяме все пак, че и още растем така че трябва още повече калории да се приемат. Единственото практикувам разделно хранене защото при 6-7 ядения корема ти се затормозява и трябва малко от малко да го облекчим.
Ако имаш някакви въпроси за разделното хранене питай, че още не съм си доизял яденето. :)
А за дозировката на протеина отзат на етикета пише само трябва да си прецениш на теб колко ти трябва и изтегли от “статий” една таблица в която пише колко белтъчини мазнини вода и въглихидрати съдържа храната за да може да си изчисляваш колко протеин не ти достига.
Пич аз съм на НВД щото имам мазен корем и паласки кофти работа е това и затова сам на НВД и пия протеина да не ми спаднат муслулите не е много имам ама все пак даже имам чустово че качвам въпреки че сам го пил само 4-5пъти сега имам намерение да си зема Л-карнитин да изчистя противните мазнини и после да качвам маса на чисто това е мяота цел.
Пък за разделното хранене плс обесни да видя за кво става дума сигурно е по добре да се яде разделно !
И да те питам ти поръчваш ли си протеина от пощата и плс ако е така обясни ми как става таа работа че и аз няма как да си зимам добавките щот тука случаино тоя моя протеин Про Голд 90 го имаше в една аптека зех си го но те ми казаха че вече получавали само продуктите на БиоГеим пък аз от почти сички форумци сам чувал че са са супер боклуци!
За това плс обясни как става таа работа !
Как ше е по добре да го пия протеина примерно дали наведнаж да пия около 4супени лъжици преди тренировка или 2 супени преди тренировка и 2супени преди лягане ?
Ми влизаш в сайта на нутрим nutrim-bg.com продуктите са разделени на различни секции и от там просто си влизаш в различните секции и под директории на сайта и като видиш нещо което искаш да си купиш щтракваш в/у него то има едно описание на продукта ако ти хареса натискаш “добави към количката” (или нещо такова беше) и от там натискаш “продължи покупката” и на тоя прозорец който ти излиза пишеш данните си натискаш “завърши поръчката” и след това “прати поръчката”. Да не забравиш да натиснеш прати поръчката щото аз забравих да го натисна и вчера като отидох на пощата се узъбих, че сега чак в петък ще дойдат в най-добрия вариант.
За разделното хранене ко да ти кажа. По принцип не смесвам месо с млечни продукти щтото са с различни вериги и различен състав, така че организма ти вместо да отдели един ензим за разграждането на мазнините (примерно) ще трябва да отделя още 880983 ензима за да разгради всички съставки на храната и така само се забавя смилането на храната и нейното поемане от организма, а като ядеш по 6 пъти на ден неможеш да си го позволиш. Освен това на млякото белтъчната верига е подредена по-различен начин от това на месото или яйцата. Да не говорим, че веригата на пилешкото месо пък е коренно различна от това на свинското или кое да е друго месо. Това се определя от ДНК-то. На организма ти ще му е много по-лесно да разгради само 1 вид белтъчна верига, и след като я е разградил да подреди аминокисилините според твоето ДНК.
Та като ще трябва да поемам въглихидрати ям само ориз или само овесени ядки. Като ми трябват белтачини ям много яйца на следващото хранене ям много месо, на следващото мляко. Така хем не ги смесвам хем и има малко разнообразие в храната.
Имаше някакви правила за смесването на различните видове плодове, ама не го запомних щото по принцип не ги смесвам ама и да се смесят не мисля че ще е кой знае каква беда щтото лесно се поемат от организма.
Всичко това което споделя и коментира Хитлерчо, го намирам за много точно и вярно. Нещо такова го прилагам , макар и не съвсем стриктно, върху себе си и струва ми се, че има резултат.:?
От около два и половина месеца редовно влизам в форума на бб и не мога да проумея тази НВД :oops: , която много ( на кого трябва, на кого не :!: :?: :!: :?: ) са се юрнали да я прилагат :roll:
А това че искаш първо да свалиш някаки мазнини и след това да качваш на “чисто” мускулна маса незнам от къде си го чул. Ми нали за да натрупаш мускули след като си си свалил мазнините ще трябва да ядеш като прасе и няма да качиш само мускули ми ще качиш и малко мазнини, клетките ти ще задържат вода и това което си го качил 50% ще бъдат мускули а останалите 50% ще трябва пак да махаш. Като тренираш с висока интензивност повярвай ми и да не си на НВД пак отначало си ги сваляш мазнините. Като почнах да тренирам интензивно смъкнах 5-6 килограма а си мислех, че съм толкова слаб, че няма какво още да се свали, а наистина си бях слаб и все още съм, ама тва което преди е било отпуснато се стегна и стана по-плътно.
Мислълта ми е че като си тренираш интензивно отначало няма да качваш а ще сваляш килограми, а след това като си качил маса която ти харесва си направи една НВД и ще си 6. За да не качваш допълнителни мазнини на корема ти ти препоръчвам да не ядеш въглихидрати след 19:00 щтото тогава вече си почиваш и няма да имаш нужда от енергията която ти трябва за да си направиш възможно най-интензивната тренировка през деня, а през ноща излишните въглихидрати се натрупват като запаси.( в/у корема ти ;) ) А и вече единствено е на далавера да си ял колкото може повече белтъчини, защтото по време на съня тялото най-добре се възтановява а за това се иска белтъчини. Затова ти препоръчвам да не пиеш Pro Gold 90 преди тренировка, на 2-рото ядене след тренировката и преди лягане. Междо другото няма смисъл да пиеш по 4 лъжици на един път - 2 лъжици по 2 пъти на ден според мен си е оптималния вариант.
За разделното хранене виж и това
http://www.bb-team.org/nutrition/000619.php
Ами да ти кажа и да почна сериозно тренировки няма да имам шанс да сваля сичките противни мазнини по корема и гадните паласки които е много кофти да ги имаш затова ще гледам да се изчистя С л-карнитин ,липозан(фат бърнар) и белтачния протеин Про Голд 90 сичките на нутрим.И после вече имам намерение да почвам пак с някакав протеин в фитнеса сигурно този пат суроватка и креатин глутамин примерно но първо да видя дали ще мога да се преборя с мазнините по корема и гадните паласки тва е моя проблем!!!
И благодаря за обеснинието !