25.05.12
23:20
Здравейте,
Много бих се радвала , ако някой постне статия или нещо от личен опит за скачането на батут ?!
Разгледах доста неща в интернет ... В някои статии пише, че се горят хиляди калории в други стотина.
Спор няма , че е голямо удоволствие , колкото по-високо скачаш толкова по-гот .
Днес си поскачах цял час за удоволствие ... Просто си скачах , но много бих искала някой да ме ориентира какво да правя за да поизгоря някоя друга тлъстинка !
Много ви благодаря предварително (nmuchfun)
25.05.12
23:52
Не не не, не пишете такава статия, моля ви :D Тва остава..
Иначе не знам колко калории гориш, съмнявам се, че са много. Звучи ми смешно да искаш да изгориш и “някоя друга тлъстинка” само чрез скачане на батут :D Заеми се с нещо по-сериозно специално за тази цел. Освен ако не ти се скача 2-3 часа на батута :D
26.05.12
00:02
Ха ха нямам време, а иначе бих си скачала 2-3 часа :-)
Тредмил, гребна машина, въженце малко, ходене около 5km -по време на работа , НВД
Батута е на децата доста е голям , пък аз взех да се вдетинявам :-)
Да да да искам си статийката
Поздрави
26.05.12
00:10
казано от Teddy Stoyanova на 26.05.12, 00:02:
Ха ха нямам време, а иначе бих си скачала 2-3 часа :-)
Тредмил, гребна машина, въженце малко, ходене около 5km -по време на работа , НВД
Батута е на децата доста е голям , пък аз взех да се вдетинявам :-)Поздрави
Така по-става
26.05.12
00:11
казано от Teddy Stoyanova на 26.05.12, 00:02:
Да да да искам си статийката
http://media.tumblr.com/tumblr_m2nr39EsPd1qf5bdz.jpg
26.05.12
00:30
Статия за скачане на батут WTF? Някой да иска статия за половия живот на стоножките или колко калории се горят при обуване на чорапи? :D :D :D
Искай направо раздел за скачане на батут :D
От утре започвам и аз! Една приятелка отслабна с 5кг.!! True story…
Мнението беше редактирано от Miyu на 26.05.12 00:37.
26.05.12
01:10
о.О Помислих си, че новата статия е скачане върху батут :D Щях да получа инфаркт :D
26.05.12
11:46
Добър ден на всички :-)
Снощи докато четях отговорите ви , се сетих за още една причина да съм далеч от бг, а именно българския манталитет!
Един от мембърите във форума си беше сложил подпис:
Английсйи форум -питаш и ти отговарят,
Руски -питаш , те питат теб,
Български- ти питаш , а те ти обясняват колко си тъп! Много правилно , голяма срамота е за българина да си признае , че незнае!!!
Ако незнаете по-добре непишете!
Попитах в LIVESTRONG.COM , много бързо получих отговорите които търсех, а ето нещо и за вас , за да знаете !
http://www.livestrong.com/article/302500-is-jumping-on-a-trampoline-good-for-exercise/
http://www.youtube.com/watch?v=VtD10_2FqHY&feature=youtube_gdata_player
Лек ден ви желая (nmuchfun)
казано от Marina на 26.05.12, 00:36:
От утре започвам и аз!
Това бих искал да го видя наживо, можеш да ползваш патериците като криле и да си пърхаш като птичка :D :D :D
Мнението беше редактирано от Valdis на 26.05.12 12:51.
26.05.12
15:24
Teddy Stoyanova, много добре си го написала, жалко, че малцина биха го осмислили.
26.05.12
15:32
казано от Teddy Stoyanova на 26.05.12, 11:46:
Снощи докато четях отговорите ви , се сетих за още една причина да съм далеч от бг, а именно българския манталитет!
Български- ти питаш , а те ти обясняват колко си тъп! Много правилно , голяма срамота е за българина да си признае , че незнае!!!
Попитах в LIVESTRONG.COM , много бързо получих отговорите които търсех, а ето нещо и за вас , за да знаете !http://www.livestrong.com/article/302500-is-jumping-on-a-trampoline-good-for-exercise/
Това не променя факта, че ще е смешно да има статия за скачане на батут.. Ако беше спорт може, но иначе (shake)
26.05.12
15:43
Какви статии да има и да няма решава ръководството на сайта.
Лично аз като един от най-старите потребители на изданието не виждам защо след като може да има статия за “каатсу”, “слаклайн” и т.н. да няма и за скачането на батут, нооо това си е мое мнение, а не мнение на редакторите.
Темата си стана за заключване.
26.05.12
16:02
Мислех да не пиша нищо повече , обаче тоя път се засегнах , не ме цитирай , ако не си прочел статията...
Ползите от упражнения на батут са били анализирани от учените на НАСА. В доклад, публикуван от “Журнал за Приложна Физиология” се посочва, че “за сходни нива на сърдечната честота и кислородна консумация, степента на биомеханични стимули е по-голямо с скачане на батут, отколкото с тичане”. Резултатите показват, че 10 минути на подскачане върху батут осигуряват същото ниво на резултати, като 33 минути с тичане, което ги кара да твърдят, че “повтарящите се подскоци е с най-ефикасна, ефективна форма на упражнение, което е измислена от човека до сега.”....
С това искам да приключа така “жалката” темичка която отворих ...
Успех на всички и бъдете здрави !
А аз отивам да си поскачам (nmuchfun)
Мнението беше редактирано от Teddy Stoyanova на 26.05.12 16:20.
казано от Teddy Stoyanova на 26.05.12, 11:46:
Попитах в LIVESTRONG.COM , много бързо получих отговорите които търсех, а ето нещо и за вас , за да знаете !http://www.livestrong.com/article/302500-is-jumping-on-a-trampoline-good-for-exercise/
Аз си признавам, че не знаех, че и на батут се горят калории, макар и четири пъти по-малко, отколкото при бягането примерно. Сега чакам ти да си признаеш, че не знаеш как се пише ‘не знам’ ‘не знаете’ ‘не пишете’ . Успех в странство... ;D
26.05.12
17:05
казано от Teddy Stoyanova на 26.05.12, 16:02:
Мислех да не пиша нищо повече , обаче тоя път се засегнах , не ме цитирай , ако не си прочел статията...
)
Прочетох 1/4 от статията, но ми стана смешно и те цитирах след това..
“повтарящите се подскоци е с най-ефикасна, ефективна форма на упражнение, което е измислена от човека до сега.” - :D:D сиилно се съмнявам..
Иначе да, гори калории и е забавно, нямам нищо против скачането на батут за забавление, но специално за отслабване ми се струва несериозно.
Без лоши чувства :*
Не се заяждайте с момичето, въпросът е логичен, тва е прилична физическа дейност, логично че активира различни функции на тялото, очевидно пита кои най-много, т.е. за кво е полезно. Аналогични въпроси във форума има за почти всички дейности измислени от човека, от цепене на дърва до джобен пинг-понг! (muscle) :D
Мнението беше редактирано от K K на 28.05.12 23:11.
07.06.12
10:00
Лично аз съм скачал на професионален батут и знам какво е действието му. Почти сигурен съм, че хората тук, които се присмиват на ‘’подскачането’’ са от типа хора, които си мислят, че като вдигат по 30-35 кила дъмбел примерно от полулег (в повечето случаи с крива техника), след това потичат 15-20 минути на пътеката и се радват, че са се запотили и са много ‘’нацепени’’ и здрави. Преди да се присмивате—> пробвайте да поскачате 15-тина минути на батута (ако успеете да издържите) и тогава споделете. Може би мислите, че и скачането на въже е безмислено.
09.11.13
13:13
Здравейте,
Може-би идеята за тренировка на батут (мини трамплин) ви се струва забавна и това е защото наистина е забавна. Това ни най-малко, обаче, не означава, че не е ефективна. Изгарането на калории е сходно с тренировка по тае-бо или степ аеробика, но има и няколко други фактора, от които зависи:
1. Теглото на трениращия – колкото е по-голямо теглото, толкова повече калории се изгарят, тъй като силата на отскока е по-голяма.
2. Темпото, с което се скача на батута – най-добре е да се поддържа постоянно средно темпо на скачане вместо да се тренира на макс и да се правят почивки. За да се засили ефекта, може към края на тренировката да забързате, но не повече от 5-10 минути, тъй като натоварването е голямо и може да се отрази на хора със сърдечни проблеми.
3. Поддържането на висок пулс, което е неизбежно поради темпото на тренировката и нивата на адреналин по време на трениране. Както повечето от вас знаят, увеличаването на пулса е пряко свързано с горенето на калории.
Други причини, поради които тренировката на трамплин е здравословна и ефективна е, че е щадяща за ставите, силно детоксикираща и полезна за отделителната система, разтоварваща от стреса и мн. други. Освен работата с крака, интензивно се работи и за коремните мускули, тъй като те поддържат баланса на тялото. На батута могат да се изпълняват и напади с отскок, коремни преси от лег, като използвате краката на трамплина за да се захванете и да повдигате долната част на тялото. Упражненията, които можете да правите са много и голяма част ги има в интернет, който има интерес да ги разгледа, ще се убеди, че работата с трамплините по-сериозна, отколкото звучи. Такива тренировки се провеждат и в спортни и фитнес клубове по цял свят, вече също и в България (освен в София мисля, че има и във Варна), така че може да се поразтърсите и да проверите какво се прави в часовете.
07.05.16
14:13
Здрасти, Teddy Stoyanova,
Пиша ти относно питането за статии и трениране с помащта на мини батут, или мини трамплин.
Наричат ги още терапевтични мини трамплини, а хората, които ги използват в тренировките си се наричат - “рибоундъри”.
Основател на тази фитнес тренировка през 1996 г. е американец. Той е експерта по бойни изкуства и личен треньор - J.B. Berns. Той успешно води курсовете по бойни изкуства и едновременно с тях развива тренировките с батут, като по това време той е имал травма на коляното и се нуждаел от тренировка, която е лесна за ставите му. От средата на 90-те години до днес отскачането и тренировките с тези мини транплими (The bouncing workout) са се разпространили до над 5000 спортни зали по целия свят.
Предупреждение: последователното трениране с батут може да доведе до елегантни и секси фигури, но по време на тренировка, вие ще изглеждате много енергични и необичайни. В действителност, трябва всеки, който иска да се занимава с това да бъде готов да изглежда много различен и много потен.
Все повече и повече спортни зали по света са с вградени трамплини в своите стандартни класове, включително йога и пилатес.
Освен в София и във Варна, тренировки по Фит Джъмпинг се провеждат успешно и в Пловдив. Ако не можете да намерите клас във вашата зала или град ние ви предлагаме да тренирате при нас в Смарт Студио “Камато” www.kamato.bg или посетете страницата ни във facebook => https://www.facebook.com/Fit-Jumping-Bulgaria-94507548886…/…
Ефекта от скачането на този фитнес уред е многостранен! Поздравления към колегите, които са написали и обяснили тук за многостранния ефект от подскачането на мини батут! Хубав ден на всички и големи спортни резултати!
Мнението беше редактирано от Димитър Капов на 07.05.16 14:25.