07.06.12
07:32
Здравейте, решил съм да отстраня излишните мазнини,тлъстинки и килограми. И естествено се насочих към най-разпространеното упражнение за таци цел (тичане). Но поради лошите атмосферни условия последно време замених тичането със скачане на въже. Личните ми наблюдения са, че от скачането се изморявам (изпотявам) по-бързо и имам чувството, че за значително по-кратко време изразходвам повече енергия. И сега, когато има изгледи времето да се оправи се чудя дали да започна да тичам отново и да си продължа със скачането на въже.
Ще се радвам ако споделите някаква информация(статия, личен опит и т.н) относно двата вида кардио и кой е по-ефективен.
Опитай и двете и ще разбереш. Иначе зе един тичане, за друг скачане на въже. Статии за кардиото в нета колкото искаш, но с какво четенето ще направи скачането на въже по-ефективно. Пробвай различни варианти - минута скачане/30 секунди почивка, две минути и тн. Пробвай също и спринтове, не само крос. Това, че някой интернет блогър е написал нещо, далеч не означава, че е наясно с нещата, пробвал това, за което пише, а още по-малко познава твоето тяло.
Мнението беше редактирано от default на 07.06.12 07:43.
Имай предвид, че ако си много тежък и двете товарят доста ставите и гръбнака. Аз бих ти препоръчал тежки тренировки с тежести.
A защо не пробваш да правиш спринтове примерно 8х100м с 25-30 секунди между сериите и тогава кажи, от кое по-бързо се изморяваш, изпотяваш скачане на въже или тичане. От тичане до тичане има голяма разлика ;).
П.п Ако решиш да пробваш преди да започнеш направи 2-3 обиколки на стадиона(парка) и разтегни хубаво.