07.06.12
02:55
Имам въпрос към всички,които са наистина компетентни и биха дали полезен съвет.Миналият сезон реших да сваля мазнините в тялото си,стартирах от около 14 % мазнини като пиех протеин суроватка на ОН и аминокиселини.Диетата беше много добра,тренирах,правех кардио колкото трябва и резултатите не закъсняха,свалях бавно и правилно,но стигнах около 9-10 % мазнини и от там насетне мърдане нямаше...Взех Окси елит про в допълнение,но резултат-нулев.Сякаш тялото пази тези проценти мазнини и не иска да се раздели с тях :) Тренирам без прекъсване целогодишно и този сезон отново ще закупя добавки,но какви ли да бъдат и на какво ли да заложа,за да успея да преборя този праг.....
07.06.12
09:41
Ако искаш да се правиш на манекен със загар и коремни плочки...ще те разочаровам,но имам лоша новина тия момчета и момичета по снимнките се обезводняват за около 1-2 дена докато ги снимат за корица на списние кожата се впива в мускулите и изглеждат релефни...след което за 2-3 денапак добиват”оригинален”вид или човешки...За мене това е един вид престъпление понеже младежите прибягват до крайно опасни диети и добавки за постигнат това.Процента на хората които са природно слаби е 25%,а тези които са релефни по рождение по малък 2%.Ако се опиташ да бъдеш като тях ще се наложи да банкротираш и разделиш с здравето си...Но пуста суета.
Мнението беше редактирано от Spirit of Freedom на 07.06.12 09:45.
07.06.12
09:49
Тренирам, храня се, стигнах до, започнах от, изглеждах... - полезна информация = 0.
За да ти кажем къде грешиш, ще е нужно Малко повече полезна информация, за да видим какво и дали си правил нещо грешно. :)
07.06.12
09:50
казано от Делев на 07.06.12, 09:41:
Ако искаш да се правиш на манекен със загар и коремни плочки...ще те разочаровам,но имам лоша новина тия момчета и момичета по снимнките се обезводняват за около 1-2 дена докато ги снимат за корица на списние кожата се впива в мускулите и изглеждат релефни...след което за 2-3 денапак добиват”оригинален”вид или човешки...За мене това е един вид престъпление понеже младежите прибягват до крайно опасни диети и добавки за постигнат това.Процента на хората които са природно слаби е 25%,а тези които са релефни по рождение по малък 2%.Ако се опиташ да бъдеш като тях ще се наложи да банкротираш и разделиш с здравето си...Но пуста суета.
НЕ Е ВЯРНО ... НЕ Е ВЯРНО... На НВД съм от 4 месеца и резултата е на лице погледнете снимките в профила ме. Единствения начин за мен е НВД и кръгови тренировки, защото съм ентоморф.
07.06.12
09:56
на НВД от 4 месеца :-О.Млад си и не усещаш тормоза за организма .Прекалил с НВД-то още на 3 месец и като гледам за 4 месеца трябваше да си само кожа и мускули а ти не си което ме довежда до мисълта че НВД-то ти е било псевдо или мелез между НВД и РБД.Ако прдължаваш така ще си докараш проблеми с бъбреците и костите.Ама пуста суета
Мнението беше редактирано от Spirit of Freedom на 07.06.12 09:58.
Говориш глупости, Делев. Аз и познати сме на НВД от 2 години без прекъсване и не сме били по-добре откъм здраве и силови постижения. Явно всички, които имат хубави резултати с НВД нещо са се объркали според теб.
07.06.12
10:44
НВД две години хахаха...Минах по тези пътеки.Знам какво пиша сега ти минаваш по тях и ти ще знаеш какво да пишеш след време.
Мнението беше редактирано от Spirit of Freedom на 07.06.12 10:49.
07.06.12
11:27
казано от Делев на 07.06.12, 09:56:
Прекалил с НВД-то още на 3 месец и като гледам за 4 месеца трябваше да си само кожа и мускули а ти не си
Делев какво разбираш под кожа и мускули, защото аз лично не виждам мазнини по мен...
казано от Ilian Iliev на 07.06.12, 02:55:
Имам въпрос към всички,които са наистина компетентни и биха дали полезен съвет.Миналият сезон реших да сваля мазнините в тялото си,стартирах от около 14 % мазнини като пиех протеин суроватка на ОН и аминокиселини.Диетата беше много добра,тренирах,правех кардио колкото трябва и резултатите не закъсняха,свалях бавно и правилно,но стигнах около 9-10 % мазнини и от там насетне мърдане нямаше...Взех Окси елит про в допълнение,но резултат-нулев.Сякаш тялото пази тези проценти мазнини и не иска да се раздели с тях :) Тренирам без прекъсване целогодишно и този сезон отново ще закупя добавки,но какви ли да бъдат и на какво ли да заложа,за да успея да преборя този праг.....
Нормално е, колкото по-чист си, толкова по-трудно става. Дай си един подържащ период, за да свикне тялото с новия процент мазнини и качи малко мускули, преди да почнеш да чистиш пак. Също така, не стой постоянно на едно и също хранене, редувай по-ниски и по-високи калории, пробвай въглехидратна ротация и т.н.
Не си казал как точно тренираш и се храниш, така че това са общи съвети.
Мнението беше редактирано от Петко К на 07.06.12 11:40.
07.06.12
11:42
казано от Николай Иванов на 07.06.12, 11:27:
казано от Делев на 07.06.12, 09:56:
Прекалил с НВД-то още на 3 месец и като гледам за 4 месеца трябваше да си само кожа и мускули а ти не си
Делев какво разбираш под кожа и мускули, защото аз лично не виждам мазнини по мен...
Кожа имаш,мазнини нямаш,но и мускули , сега са като на нормален човек който никога не е тренирал.Така се получава когато си на НВД дълго време ...Но щом се харесваш така карай я.
П.П. Аз също правя НВД всяка година по два пъти...Което не означава че съм на НВД от години,сменям я с РБД и ВВД от време на време
Мнението беше редактирано от Spirit of Freedom на 07.06.12 11:55.
07.06.12
11:57
:D:D:D Моля те Делев недей така, кой 17 годишен който не е тренирал има такива мускули. Моля те не се излагай така и не показвай чистата българска завист и лицемерие ... но това е друга тема.
07.06.12
12:01
казано от Николай Иванов на 07.06.12, 11:57:
:D:D:D Моля те Делев недей така, кой 17 годишен който не е тренирал има такива мускули. Моля те не се излагай така и не показвай чистата българска завист и лицемерие ... но това е друга тема.
Влез ми в дневника на страница 5 има снимка и ще разбереш че няма за какво да ти завиждам моето момче...Опитах се да ти дам правилна посока но...
За ниския процент мазнини - според мен работата опира до ген. Или ти е вродено или скъсваш г*за от тренировки и диети и ефекта е адски краткотраен.
В случая е много важна храната, препоръчаха ти вече известно време да “кривнеш” от НВД-то, от суплементите НЕ ти препоръчвам мозъчните залъгалки, понеже няма да се храниш читаво, а това е важно.
Наблягай на енергетици с кратко действие.
Отделно не видях да си писал ръст и килограми, щото ако си 70кила на 180 санта, за каква маса и релеф говорим ? :D
08.06.12
13:54
казано от jorjomena на 07.06.12, 10:06:
Говориш глупости, Делев. Аз и познати сме на НВД от 2 години без прекъсване и не сме били по-добре откъм здраве и силови постижения. Явно всички, които имат хубави резултати с НВД нещо са се объркали според теб.
Въпреки че безвъглехидратните диети имат хиляди привърженици по цял свят, отговорът е по-скоро не. Диетата е ефективна, но не е безобидна, още по-малко за дълъг период от време.
Някога използвана за лечение на епилепсия, кетодиетата все повече попада под полезрението на учени и изследователи.
Изследване на Tufts University, направено през декември 2008 г. и концентрирано върху жени между 22 и 55 години, показва остро намаление на способностите за запаметяване и познавателните умения при дамите на кетонна диета. Счита се, че тази диета води до увеличено предразположение към Алцхаймер и прилагането й на бременни може да предразположи децата към някои видове рак.
В контрапункт има проведено изследване в School of Medicine, Cleveland, през 1995 г. То показва липсата на каквито и да е изменения на мозъка у мишки, подложени за три седмици на тази диета, като метаболизмът на мишките на кетонна диета е бил дори по-добър (откъм желания ефект - белтъчна обмяна и топене на мазнини) от този на мишките с другите диети.
Във всеки случай това не е достатъчно доказателство за сигурността на диетата и съмненията са достатъчно основателни; неоспорим факт е, че нервната система използва основно въглехидрати, разгражда ги моментално, а кетони ползва само в крайни случаи.
Източник: Кръвна захар, мозък и НВД http://www.bb-team.org/articles/3404_kravna-zahar-mozak-i-nvd#ixzz1xCKxkQmC
В крайна сметка диетата за мен е подходяща дори и в най крайния си вариан НО колкото по краен толкова по кратък трябва да бъде.Затова аз също я ползвам НО я въртя с РБД и ВВД и резултатите при мен са чудесни
Мнението беше редактирано от Spirit of Freedom на 08.06.12 15:24.
11.06.12
03:56
Ще конкретизирам отговорите си в едно без да отговарям персонално на всеки един от включилите се,за да бъде темата по-приятна за четене и да не натоварва окото.По същество: Делев,знам за какво говориш,ако не се лъжа в историята на културизма имаше случай на парализа вследствие на няколко дневно обезводняване.И тъй като в началото на темата си попитах за компетентни съвети,ти ще ми кажеш как да махна водата стигайки до краен,разумен предел,стига да си го правил разбира се и стига да имаш желание.И още нещо,познавам хора,които поддържат подобен релеф,а не го имат за 2-3 дни за корицата на списанието,значи има начин.Като цяло от изказаните становища,стигам до заключение,че за целта на основният ми въпрос най-важни са две неща-чистене на водата и въглехидратна ротация.
За въглехидратна ротация в момента обаче не може да говорим,защото тази година започнах НВД в средата на Май месец.Зимата обаче бях качил много малко мазно и сега отново съм в перфектна форма,едва ли съм по мазен от 10-11 %.На въпросите относно как тренирам и хранителна информация:тренирам 4 пъти в седмицата,всяка мускулна група отделно.Единствено бицепса тренирам с трицепс.От мои консултанти в сферата на фитнеса ми е препоръчано да правя тренировки до 1 час,но това не е възможно.Вдигам тежко и имам нужда от повече почивка,нямам тренировка под час и половина.Сериите са между 25-30,повторенията 8-10.След блъскането следва кардио със спринтове,не повече от 25-30 мин.,около 3-4 пъти в седмицата.Понякога правя кардиото в друг ден,за да не отиде мускул на вятъра,ако тренировката е била много дълга.Преди тренировка пия аминокиселини,веднага след нея също.За момента не взимам суроватъчен протеин така както миналия сезон ( препоръка на един продавач в магазин,който изрази становище,че от протеина може да съм задържал вода).Скоро обаче отново може би ще взема един Голд стандарт,просто експериментирам различно от миналия сезон.
Хранене: 5-6-7 пъти на ден през 2-3 часа,само най-чисти храни,няма нужда да навлизам в подробности,защото храната е повече от перфектна.Протеина основно идва от около 1 кг месо-пилешки гърди и риба на ден,понякога телешко.Излишно е да споменавам,че начина на приготвяне е идеално чист.Поддържам 100-150 гр. въглехидрати на ден през цялата седмица,а в края правя един свободен ден и ям всичко без сладко като увеличавам въглехидратите колкото мога.Водата ежедневно е с прием около 5-6 литра.Ръста ми е 189 см,килограми 89.Генетиката ми е добра и мисля,че мога да постигна 6-7 % подкожни мазнини...Въпроса тук е дали от всички коментари,които бяха дадени някой го е правил?Теорията е едно-практиката съвсем друго и всички знаем това.
11.06.12
08:09
Мазнини освен от рибата идват ли от някъде другаде?
11.06.12
14:30
казано от Тихомир Велев на 11.06.12, 08:09:
Мазнини освен от рибата идват ли от някъде другаде?
Да,източници са ядките (сурови бадеми,орехи),козе сирене 50 гр,жълтъците на яйцата,лененото масло...
11.06.12
15:13
Илиянчо разбирам че нищо не си разбрал няма нужда да подлагаш тялото си на това,освен ако не си тъпоумен комплексиран тинейджър,достатчно е да подържаш 400 грама въглехидрат на всеки 4 грама такъв по 3 грама протеин,мазнините знаеш колко са....И няма да омазниш никога ще прогресираш постоянно.Това с пресата малки % мазнини са тоаталните тъпотий.Ще съжаляваш след години че си се подлагал на това,ако не здравословно...което не тижелая,няма да си доволен от това че си хвърлил толкова труд и време за няма нищо.
Мнението беше редактирано от Spirit of Freedom на 11.06.12 15:15.
Ти може и да не омазняваш с 400 грама въглехидрати, но повечето не са така.
11.06.12
18:29
Няма как и нормален човек да замазни,ако има коефицент на натовареност 1,55…Много добре знаеш какво значи той.Да се уточня според всеки човек грамовете са различни но за нормален човек който е 80 кг и 1.80 висок,тоест идеално съотношение това е формулата 4 гр. въг. и 3 гр белтък ако мине на по висок коефицент на натовареност требе да вдигне протеина но да не променя въглехидратите тези 400 грама са достатачни,знаеш колко има в черния дроб и мускулите около 400 ако той поеме повече заминават в депата за трупане,ако поеме по малко минава на НВД.Също има значение и инсулиновата чуствителнст.Ако щеш и 600 килограма ставай трябва да поемаш минимум 400гр.въглехидрат.
Мнението беше редактирано от Spirit of Freedom на 11.06.12 19:59.
11.06.12
18:43
@Ilian Iliev
Проблемче е, че доколкото виждам не следиш калориите, които поемаш. Не че не можеш да стигнеш нисък процент без смятане, но ми се струва доста по-сложно.
Препоръчвам ти като стигнеш 9-10% мазнини (според теб вече си там), да минеш на ниски въглехидрати през делничните дни. Въглехидратите да са под 50гр. дневно, протеинът 2,5гр. на килограм активно тегло и останалото от калориите за мазнини.
Събота и неделя го карай на въглехидрати от сорта на 300-400гр. дневно, протеин максимум 2гр. на килограм активно тегло и много ниски мазнини - около 80гр., но може да варират според калориите за калорийния дефицит. Всъщност през уикенда трябва да си в калориен излишък от порядъка на +10%, за да вдигнеш оптимално щитовидните хормони и лептина.
Мисля че тренировките ти са ужасно много за целта, която си си поставил. Хората на стероиди и забранени медикаменти могат да си го позволят, но за човек само на храна и добавки 2-3 силови седмично с до 15-20 серии е много по-удачно.
Кардиото можеш да го правиш и 3-4 пъти седмично, но монотонно, с ниска интензивност. Ако искаш спринтове според мен е по-удачно да са не повече от 2 сесии седмично и то по възможност в нетренировъчен ден.
При всяко стигане на плато, продължаващо повече от 14 дни трябва да смъкваш още калориите и храната. Съответно грамажите, които съм препоръчал горе ще варират, но колкото по-ниско слизаш, дръж протеина константа - около 2гр.
Поздрави!
Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 11.06.12 18:50.