За въглехидратите и пъпките по лицето

07.06.12
13:48

Добър ден. Имам въпрос, на който намерих два отговора, но не знам кой от тях е верен. Търсих много из интернет за това дали всички видове въглехидрати  имат влияние върху кожата на лицето. В някои сайтове пише, че само бързите въглени допринасят за този проблем. В други сайтове пише, че всички видове въглехидрати влияят върху кожата на лицето. Въпроса ми е кое от двете твърдения е вярно ?

GI

07.06.12
14:43

Интересно ми е какво ще кажат другите ако може да подкрепите мнението с линк ще е супер :P

07.06.12
14:52

При високовъглехидратна диета, богата на храни с висок гликедимичен индекс, има по-голям шанс за развитие на акне - при тийнейджърите особено. Обратното, високобелтъчна диета с въглехидрати с нисък гликедимичен индекс намалява развитието на акне.  За справка - има проведено двугодишно изследване в Австралия в RMIT University и Melbourne Hospital.Виж тук

Аз лично съм установил (поне при мен), че и от голямо количество жълтъци ми се появяват пъпки. Говориме от 5-6 нагоре всеки ден. Сега съм понамалил жълтъците (2-3, понякога 4, всеки ден) и увеличил белтъците (колкото и да не ми се хвърлят, но го предпочитам пред това да съм в пъпки) и нямам проблеми. Но е много вероятно просто да имам някаква лека алергия към яйцата.

Мнението беше редактирано от Георги Владимиров на 07.06.12 14:58.

07.06.12
14:59

С редовно къпане и лосион пробвахте ли :D
ако те не помагат, тогава търсете друг виновник.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1