НВД меню

06.06.12
22:10

Искам да ви попитам това меню добре ли е при НВД:
7:00-30гр овесени ядки с 200гр прясно мляко 0.1%
10:00-50гр сурови бадеми
14:00-салата домати и краставици с свинско/пуешко филе
15:00-фитнес+кардио(60мин)
17:00-риба/пържоли със зелена салата
19:00-някаква салата или яйца
21:00-150гр извара(обезмаслена)

Не избягвай пълномаслените продукти -> яж извара с висока масленост и киселото мляко също.Намали кардиото до 20 мин.

07.06.12
13:31

НВД е режим при който увеличаваш приетите мазнини за сметка на въглехидратите. Идеята е от тях тялото ти да черпи енергия и да гори подкожните такива. За това колегата горе правилно ти е казал да не избягваш пълномаслените продукти, а напротив - колкото по-голям % мазно има в тях толкова по-успешно ще ти е свалянето. Можеш да добавяш към яденетата със салатите зехтин  и ще стане по-добре менюто.

07.06.12
15:41

Аз в всяка салата слагам зехтин,просто не съм го написал.А НВД не е ли въглехидратите за сметка на протеините?Защото аз до колкото четох в нета така разбрах.

07.06.12
16:25

Грубо казано:
протеин ~2.5 гр. на килограм от масата ти
въглехидрати ~1 гр. на килограм от масата ти
мазнини-останалата енергия
Точно както го е обяснил Ufighter

07.06.12
22:38

Мерси.А ако протеините си станат повече проблем ли ще е?Повече от 2.5 на кг?

07.06.12
22:43

Не при НВД в дефицит си е нужен повече протеин за мъже се води около 2,5-2,7гр.

07.06.12
22:44

Аз съм на НВД от 3 седмици и свалих 5кг.Но тази седмица много ми се ядеше сладко и ядох и така си провалих 3 поредни дни.Сега като продължа това ще повлияе ли на прогреса и на отслабването ми?

08.06.12
03:24

Не е лошо да имаш зареждащ ден, в който да вдигаш малко въглехидратите и калориите като цяло. По този начин гладът за сладко ще е по-малък, а и тялото има нужда от такова зареждане.

Първо , според мен, тряба да научиш всеки от нутриентите за какво служи.

08.06.12
14:18

Е аз имам зареждащ ден,обаче от 1 седмица много ми се яде сладко.Повече от 1 път на седмица и така стана тази седмица сякаш имах 2-3 зареждащи дни.Сега се опитвам да не го правя пак.Какво са нутриентите?

Мнението беше редактирано от 100WheyProtein на 08.06.12 14:19.

08.06.12
22:03

2,5 грама протеин даже са много,а ти искаш и още повече..И ако под това което чета (коментарите ти) разбирам и за тренировките ти .. Преди бях правил експеримент с по 3 грама протеин на телесно тегло (някой път 10-20 повече ,някой път 10-20 по-малко) заедно с амино бцаа протеин ,но тренирах някои мускулни групи по 3 пъти седмично (гръб рамо) другите по 2 и тн. Резултата беше нормален,леко пораснах,но не е нещо,което си заслужава да спазваш за дълъг период от време - цял ден дъвчиш храна (писнало ми е от пилешко) тренираш по поне час - час и половина сравнително интензивно с макс 40-60 секунди и 6 пъти в седмицата. Та всичко това го пиша,защото пишеш за протеина.. Но и дори да вземеш повече,превръща се в глюкоза (особено като си на НВД) и това е. Нищо не печелиш общо взето

08.06.12
22:23

Мерси.А за това че тази седмица стана като с 3 зареждащи дни,нали няма да има влияние на прогреса ми?От следващата седмица пак всичко ще е нормално.Аз вече съм на НВД 1 месец и свалих 6кг. но май само вода,защото мазнините са ми същите и не знам дали да продължавам така и ще има ли ефект на мазнините ми.Аз ходя на фитнес 3 пъти в седмицата и кардио почти всеки ден.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1