Как да тренирам?

05.06.12
23:21

Здравейте, на 33 год съм, висока 1.65/ 81 кг. Родих второто си дете преди 9 месеца. И с двете бременности качих по 10 кг.
Мъчих се с няколко диети, но си връщах с горница свалените кг. От месец и половина започнах да ходя в залата 3 пъти седмично, сутрин от 8 до 9.30ч. Правя 20 мин кардио тренировка, и в 8.30 започва гимнастиката, която е до 9.30. До момента съм свалила 4 кг/ бях 85,6/, не знам дали си въобразявам, но май вече не свалям кг....дали трябва да наблегна на кардио тренировките, или да си продължавам така както досега? Не мога да отделям повече време в залата, и ако наблегна на кардио тренировка, трябва да пропускам гимнастиката. Чудих се дали да не започна да ходя всеки ден....? Храня се нормално, вечер най-късно в 19 ч вечерям.Преди си похапвах доста, и основно вечер преяждах, защото през деня нямам много възможност да ям. Мислех си и дали не си взема фет бърнър..? Знам, че бавното сваляне на кг е по-здравословно, но много ми се иска да позабързам малко поне нещата, защото започвам да се депресирам....Никак не съм наясно с тренировките, чета статии постоянно...но толкова бавно се случва всичко, че се отчайвам на моменти.

Намери си треньор и почвай с тежестите.

06.06.12
09:27

Спри кардиото, почни да тренираш с тежести, например по  програма като 5х5 и почни НВД. После ела да ни благодариш. :)

06.06.12
10:13

А бихте ли ми обяснили, защо тренировката с тежести би имала по-голям ефект?
Всеки в залата ми казва, чè кардиото сваля килограми...
Гимнастиката, която правим е с гирички, или с ластици, а понякога и с топки...натоварваме всички мускули. След тренировката с топки, винаги ме болят ръцете и рамената..
Тази сутрин питах и инструктора във фитнеса..той ми каза, è гимнастиката си е ок.
Започнах да се обърквам...:(
И вярно ли е, че 1 час след тренировка не трябва да се яде? Защото аз ставам в 7, пия кафе и в 8 съм в залата...а като се прибера в 9 и пол. направо умирам от глад...
И добре ли е да се пие много вода по време на тренировки?

казано от Shopping Fusta на 05.06.12, 23:21:

Чудих се дали да не започна да ходя всеки ден....?

Не е по-ефективно. Тренирай качествено 3 пъти седмично, на този етап нямаш нужда от повече.

Храня се нормално, вечер най-късно в 19 ч вечерям.

“Храня се нормално” може да значи много неща и мога да гарантирам, че проблемите и решенията им са там.

Мислех си и дали не си взема фет бърнър..?

Преди да си изчерпала всички механизми на храненето - няма нужда.

Знам, че бавното сваляне на кг е по-здравословно, но много ми се иска да позабързам малко поне нещата, защото започвам да се депресирам....

Бързай бавно.

казано от Shopping Fusta на 06.06.12, 10:13:

А бихте ли ми обяснили, защо тренировката с тежести би имала по-голям ефект?

Защото представлява по-голям енергоразход.

И вярно ли е, че 1 час след тренировка не трябва да се яде?

Не! Категорично.

И добре ли е да се пие много вода по време на тренировки?

Колко вода е “много вода”? Обезводняването е силно нежелателно и в този смисъл приемането на вода по време на тренировка е задължително. Количеството - максималното, което не предизвиква дискомфорт.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 06.06.12 10:29.

06.06.12
10:29

А под тренировка с тежести - фитнес уредите в залата ли се има предвид?

Литър и половина вода изпивам за 1 ччас...

06.06.12
10:50

Този инструктор не го бърка ама никак какво се случва и ще се случва с теб...съветите му са трагични, дори малкото което си споделила, може да да предположи каква му е голямата картинка в главата, ако въобще я има...
Та...хубаво си почнала гимнастика, кардио...но и в двете има толкова много вариации, че ти е бедна фантазията...
Едно здраво кардио с променящо се натоварване(интензивност, скорост...както искаш чети), може да има страхотен ефект, ама може и да няма...зависи кой, как ти прави протоколите...какво може да понесе тялото ти, как постепенно да градират натоварванията.
Една хубава гимнастика с баланси, изометрии...а не 50 минутно тае-бо(въпреки, че им там има кадърни хора, дето знаят какво правят) или псевдо пилатес, също може да те натовари сериозно...въпреки че с твоите килограми не знам какви аеробики, гимнастили ала-бали те карат да правиш...
За храната, тук трябва да пишем 2 месеца, неща дето ги дъвчем от години...поне кажи от кои източници четеш, какво ти се върти из главата и ние ще се опитаме да помогнем.
Според мен, ти трябва човек, който внимателно и разумно да те научи на основни базови движения с тежести...да си оставиш два-три дни работа с тях...гимастиката, кардиото(или както ти си ги разбираш тия понятия) можеш да ги ограничиш на два пъти седмично...
Разбира се, като майка, графика ти е доста натоварен, но до момента малко поотбиваш номера...
Не си попаднала на правилния човек, а на някой, който те претупва и ти взима парите...ако ги имаш, давай и успех...ако искаш резултати, ще трябва сериозна реорганизация...ЦЯЛОСТНА.

06.06.12
11:21

Благодаря много за отговорите..
Знам, че е досадно да отговаряш на едни и същи въпроси, и всеки новак, който влезе във форума, започва да пита и разпитва, без да е чел. Затова винаги се старая да прочета малко или много преди да започна тема, но и много често нещата са строго индивидуални. Няколкото теми, които погледнах са все 17 годишни девойки, а аз определено не съм в тази категория. Начина ми на живот до скоро беше катастрофален....почти никакво физическо натоварване, много вредни храни и много, ама много неправилно хранене/редовно преяждане вечер/. Знам, че малко късно съм се сетила, и пораженията  ще са много трудно поправими, но наистина искам да се променя. Макар и с малки промени като за начало в храненето. Знам, че трябва изцяло да си променя начина на хранене. Газирани напитки и сокове не употребявам, както и алкохол. Пия основно вода и кафе /с мляко и захар/. И да, времето ми е строго разпределено, ходя и на работа/работя седнала/  От както започнах тренировките се чувствам страхотно, и макар че имам доста да свалям, смея да твърдя че тялото ми е сравнително стегнато - за тези килограми. Основния и най-голям проблем ми е областта на корема....просто нямам талия, да не казвам, че е по-голяма от ханша. Краката ми са по-слаби. Приличам на чичко с бирено шкембе:(
И с двете ми бременности, корема ми беше мнооого голям, но и преди тях никога не съм имала плосък корем, а сега положението е ужасно:( Мислех си, че като започна да тренирам, ще е достатъчно, но явно не. Ще наблегна на раздела за хранене....
Ужасно е да си в отбора на дебелите....

Мнението беше редактирано от Shopping Fusta на 06.06.12 11:24.

Иван

06.06.12
11:32

Не е ти е късно, спокойно.
Има ли желание има и начин.
Чети и осмисляй писаното от Славко поне веднъж дневно.
Изолирай се от това, какво ти се казва “в залата”.
Успех.

SO

06.06.12
11:40

И незабравяй ако не си преценяш храна трябва да вдигнеш трен.до степен в която ще имаш врме само да спиш.Което не е добре за теб.Извода е оправи си храната и когато си готова с нея започни анаеробни тренировки те са напълно достатчни за да постигнеш целите си

Тренирай за да се чувстваш добре, не за да сваляш или качваш. Яж здравословно по 5,6 пъти на ден. Остави свалянето на килограмите на една страна, то ще дойде като подарък за новия ти начин на живот -:).

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1