Кой стил плуване би съдействал по-ефективно за разширяването на гърба?

07.06.12
21:30

Здравейте, мисля малко да разширя гърбът ми чрез плуване..
Знаете ли при кой стил ще има най-добри резултати ?Само бътърфлай не мога много добре, но ако трябва ще се науча..

Темата беше редактирана от Stefan Petrov на 07.06.12 21:31.

07.06.12
22:45

Чрез плуване няма да стане работата по добре си прави по 3-4 серии на ден набирания. щото файда няма

07.06.12
22:45

http://www.bb-team.org/articles/3173_pluvane-i-fitnes

Стани професионалист - само тогава ще се получи. Говоря ти от гледната точка на човек, който се занимава с плуване повече от 10 години. :)

Плувай за удоволствие, здраве и разнообразие - но няма да имаш визуален ефект от това нещо. Ако нещо друго те интересува - пусни ЛС.

Напълно съм съгласен.За да се развиваш от плуване,трябва да тренираш много,много,много ... Ако някой си мисли,че като ходиш 4-5 дни в седмицата по 1 час ще развие гръб на плувец - пак да си помисли.

08.06.12
22:21

А то повечето плувци не е като да имат големи гърбове :)

Ефектът огромен гръб на професионалните плувци на дистанциите 100 и 200 метра се дължи на две неща:

1) Качествено развита мускулатура
2) Огромен капацитет на белите дробове, което разтваря самия гръден кош като костна кухина.

Stefan Petrov - залата, набирания, гребане, скрипци, храна и това е... Плуване за отпускане и разнообразие. :)

P.S. Извинявай ако се окаже, че си бил сериозно трениращ, но един от моите треньори казваше “че между това да се движиш във водата и да плуваш има огромна разлика”. Няма много хора по света, което реално да могат кроул, гръб или бруст, както твърдиш ти, че умееш. :)

Мнението беше редактирано от Иван Попов на 08.06.12 23:53.

27.06.12
18:45

оня ден реших да поцапам в морето малко крол и като влязох в ритъм си викам що да не ида до отсрещния бряг.. Та уж заливчето малко, но като излязох се оказа, че съм цапал близо четири часа. Незнам за гърба, но глезените ми бяха отекли

10.09.12
17:31

В отговор на запитването ти бих казала - комбинирай гръб, freestyle & fly. Плувай примерно 200м кроул, 200м гръб, 200м делфин, ако се изморяваш бързо - почини малко, после още няколко серии пак. Но определено за да си разшириш гърба само плуване не е достатъчно + това ти трябват много много часове и км плуване.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1