08.06.12
16:40
Здравейте на всички.Имам проблем който ме накара да потърся помощ в вашия форум.На 24 години съм и се занимавам сериозно с фитнес от 2 години.За този период успях да постигна убедителни резолотати като качих около 15 килограма ММ.Имам изграден сериозен хранителен режим който спазвам постоянно.Започнал съм от 6О килограмово човече с гръдн обиколка около 85 и ръка 28.За 2 години Успях да разширя доста гърба си , да увелича 5-6 пъти масата по гърдите(109см) и бедрата,качих доста маса по рамената и така да се каже ме замяза на човек,но имам един проблем с който не мога да се справя.Ръцете ми отказват и отказват да растат.За това време съм ги направил 34-5 студени което е супер малко поне за мен.Тренирам ги веднъж седмично заедно бицепс с трицепс по 3 упражнения ,след раце почивам 1 ден за максимално въстановяване ..уж , но каквото и да правя не растът. Чудя се дали да не почна да ги тренирам 2 път в седмицата?
Тежа 75кг висок съм 170 ,приемам по над 200 грама протеин на денонощие + 450 грама въглехидрат+ 60 -80 мазнини.Пия сурватката на ПХД.
Мисля,че си казах всичко което имах за казване.Очаквам съветите ви.
А , и още нещо,тук обсъждат ли се стероидни цикли и продукти? Питам защото ако не се промени скоро обиколката на ръката ми ,може да се настроя към прием на такива”лайна” !
МОДЕРАЦИЯ: Моля, поставяйте смислени заглавия на темите си!
Темата беше редактирана от Юлиян Тодоров на 08.06.12 16:50.
08.06.12
17:20
Пусни някакви снимки ако е възможно - защото от казаното - 170 см, 75 кг и гръден кош 109 поне аз си го представям с известна доза коремче. Много е вероятно да греша, за това ако имаш възможност - пусни.
Обиколката на ръцете от 35 е напълно симетрична за гръден кош 109.
В този форум няма да получиш съвет, който да включва думата стероид.
Хубаво е да дадеш програмата по която тренираш в момента.
Не забравяй, че има мускулни групи, които генетично не вървят.
08.06.12
17:42
Благодаря ти за отговора.Имам лека преса,така,че не си ме представяй така . Ако си сигурен,че 35см е симетрично за тялото ми,направо да приключваме с въпроса ,защото явно е просто въпрос на време и добра храна,но най-вече на време.
Програмата? За последната година съм правил почти всички упражнения за ръце които съществуват.От 2 месеца съм така:
4х12,10 8,8 Концентрично сгъване
4х12,8,8,6 крив или прав лост-редувам ги през седмица
3-4 х 12,10,10 10 Дъмбели
4х 15 ,12.10,10 трицепс на скрипец / важе
4х10 на супер серии френсо сгъване-суперсерии в смисъл,че след като направя френското,хващам с тесен хват и допълвам с още7-10 повторения.
4Х10-8 КИКБЕК
08.06.12
17:52
Няколко грешки, които имаш:
- тренираш ръце веднъж седмично.По принцип да си стигнал до нивото за ръце веднъж седмично трябва да си с такава физика, че тук всички вече да са искали интервю от теб.
- мислиш, че си направил всички възможни упражнения за бицепс. Аз знам поне 10 вида сгъване с дъмбели. Ето ти няколко упражнения, които не съм сигурен, че си ги правил: зотман сгъване, Жиронда дърпащо сгъване, железен кръст, псевдоплънч лицеви...
- качил си на гръб и гърди. Супер. Само дето това са по-големи мускулни групи от ръцете и се тренират по малко по друг начин.
- в програмата ти преобвладават изолиращи упражнения за ръцете. Те са ок за растеж, но не и ако ръцете се тренират веднъж седмично.
На твое място ще започна да тренирам като за нивото ми. И ще специализирам ръцете за 6-8 седмици. След което пак ще тренирам според нивото ми.
08.06.12
18:03
Оранж,можеш ли да ми предложиш вариянт за тренирока ,спецелизирана за ръце.Знам,че България безплатен обяд няма,но ще те помоля като човек просто да ми надраскаш примерен план за седмицата ,защото сам едва ли ще се справя.
В момента Тренирам 4 дневен сплит който мога да променя от раз.
Понеделник Гърди
Вторник Ръце
Четвъртък Крака и рамене
Петък Гръб
08.06.12
18:06
Примерният план коя група кой ден да е ти е 0,0001% от цялата програма. Все едно да ти кажа, че една от София си пада от теб. Ама коя от всичките? :)
Ето ти примерен план:
Пон: Крака (леко), ръце
Вторник: почивка
Сряда: Гръб/рамо; ръце
Четвъртък: почивка
Петък: Гърди/гръб; ръце
Събота: Цяло тяло комплекс
Е, имаш план. Помага ли ти нещо? Знаеш ли колко и какви упражнения да са за гърба примерно?
казано от Oranje на 08.06.12, 18:06:
Примерният план коя група кой ден да е ти е 0,0001% от цялата програма. Все едно да ти кажа, че една от София си пада от теб. Ама коя от всичките? :)
Ето ти примерен план:
Пон: Крака (леко), ръце
Вторник: почивка
Сряда: Гръб/рамо; ръце
Четвъртък: почивка
Петък: Гърди/гръб; ръце
Събота: Цяло тяло комплексЕ, имаш план. Помага ли ти нещо? Знаеш ли колко и какви упражнения да са за гърба примерно?
Е така няма ли да ги претренира ръцете ? И това ‘’ръце’’ за колко упражнения става на въпрос ?
Мнението беше редактирано от rory на 08.06.12 18:16.
08.06.12
18:26
Това е специализация за ръце. Тогава индианец тренира много ръка и малко останало. Виж в статията за специализирането как се правят нещата.
Да се боиш от претрениране и загуба на мускулна маса е голяма глупост. Още се спори дали не е най-голямата, но май другата, че е важна програмата, а не храненето, е по-голяма.
08.06.12
18:27
Ако искаш пробвай и този вариант:
4х10 избутване на щанга от лег с тесен хват
4х10 френско разгъване с крив лост - хващаш тясно на кривата част
2х12 кикбек
2х12 трицепсово разгъване на скрипец с лост
1х15 трицепсово разгъване на скрипец с хватки
4х10 сгъване за бицепс с прав лост
3х10 сгъване на бицепс от полулег с дъмбели (едновременно - без отлепване на тялото от полулега)
3х12 концентрирано сгъване за бицепс от наклон - тялото в гей поза и ръката пусната свобдно надолу - сгъва се само бицепса без движение в другите части на ръцете
и 1-2 упражнения за предмишница
Тежка тренировка е, аз съм по нея и я опитах след застой в растежа на ръцете. При мен помога :)
08.06.12
18:28
Аз пък си мислех нещо от сорта ,да си тренирам ръцете както си ги тренирам в вторника,а в петък с ГърБа да направя по 1 упражнение за бицепс и трицепс .
Мнението беше редактирано от anton spasov на 08.06.12 18:31.
Аз тренирам ръцете два пъти седмично през 3 дни с 5 или 6 серии(изолиращи упражнения) на тренировка. Ако искаш пробвай.
08.06.12
19:19
Защо ти е да тренираш ръце 2 пъти седмично ? Тренирай по два пъти гръб,гърди,крака - големите мускулни групи.
08.06.12
19:38
Аз мисля че един път седмично е напълно достатъчно за растеж
Мнението беше редактирано от ClearBlueSky на 08.06.12 19:39.
08.06.12
19:44
Нещо не разбрах.Значи до сега съм останал с впечатлението, че ръцете, специално бицепса е малък мускул и не му трябва честа тренировка - веднъж седмично с 2,3 упражнения.Сега казвате един път седмично е грешно.
08.06.12
20:05
Осъкатиха гърците,бирата на свършване... поне Русия да бие!
death__ има ли ефект при теб?
08.06.12
21:42
Добре от цялата работа разбрах,че няма проблем да тренирам 2 пъти раце,ако почиваката ми между тях е добра.Харесва ли ви идеята вторник да ги тренирам 3 упражнения за бицепс и 4-3 за трицепс ,а в петък с гърба да правя по 1 упражнение за бицепс и трицепс.Примерно :
Вторник
4х10 френско разгъване с крив лост - хващаш тясно на кривата част
4х12 трицепсово разгъване на скрипец
4х12 кикбек
2х13 разгъване на въже
4х10 сгъване за бицепс с прав лост/LZ лост
3х10 сгъване на бицепс от полулег с дъмбели (едновременно - без отлепване на тялото от полулега)
3х12 концентрирано сгъване за бицепс
Петък
Набиране 4х8-10
Гребане 4х12 с подхват/надхват
Тяга 4х10
Скрипец пред гърди 4х10
4х10-8 сгъване за бицепс с прав лост/LZ лост
4х12 трицепсово разгъване на скрипец
ДА ,НЕ ?
Много сериииииии!!!! Няма смисъл! Прави 2 упражнения за бицепс по 3 серии и за трницепс 3 упражнения - 7-8 серии (избери си упр). Прави ги така, че да се пръскат от напрежение и това е!
Мнението беше редактирано от Юли на 08.06.12 21:48.
08.06.12
22:01
Колега,не са ли малко упражненията за бицепс? Тва за трицепса .. предлагаш ми 3 упражнения по 7-8 серии на всяко едно от тях ли ?
А за гърба+ рацете нещо да кажеш? Става ли така или да променя нещо?
Мнението беше редактирано от anton spasov на 08.06.12 22:02.
Не. бицепс - общо 6 серии
трицепс - общо 8 серии
Сам си избери упражненията! Относто гръб+бицепс, просто гледа след като свършиш с гърба, да направиш 1-2 серии напомпващи за бицепс, това е :)
08.06.12
22:42
Поръчах си сега и един монохидрат на ОН .600 грамов ще го взимам по 5 преди и 5 след тр. с глюкоза на прах или с мед.Я ми кажете да правя ли зарецдаща фаза или да я подмина ?
09.06.12
00:53
Не прави зареждаща , само товариш бъбреците така
Един малък съвет от мен - вкарай повече упражнения за дългата глава на трицепса, тя е тази която кара ръцете ти да изглеждат по-големи. Пробвай следната схема за трицепс, убеден съм че ще имаш прогрес:
тесен лег 3-4х8-12,разгъване от лег с дъмбели 3-4х8-12,пушдаун с прав/крив лост в суперсет с пушдаун с ръкохватка в подхват 4х10-12.
за бицепс задължително прави сгъване с прав лост (ако ти позволяват китките),и не се ограничавай в леките кила и стриктното изпълнение - пробвай с по-малко повторения (6-8), вкарай и умерен чийтинг. Прави и упражнение за брахиалиса - чуково сгъване, сгъване с прав лост в надхват и т.н. в 3-4 серии по 8-10 повторения.
09.06.12
11:06
Пример
4х12-8 лег с тесен захват
4х12-8 кикбек -вместо френско или разгъване с дъмбели тъй като ме болят лактите
4х10-12 пуш-далн като последната серия е суперсерия с преминаване от надхват в подхват
4х8-6 прав лост
3х8-10 чукове
3х8-10 прав лост с над хват
Махни го тоя кикбек и вместо него прави разгъване над глава (с въже, ако и от него те болят лактите) ;) и прави всичките серии пушдаун надхват с лост-подхват с ръкохватка в суперсет, не само последната ;) . Аз мисля, че няма смисъл от две упражнения за брахиалиса, по-добре си избери само едно и прави повечко серии с правия лост ;)
пп: пушдауна в подхват е с една ръка, да не тръгнеш да го правиш с две ;)
Мнението беше редактирано от xsanctom на 09.06.12 11:58.
09.06.12
21:48
Разбрах,само ще те питам каква е причината за да не правя подхват с двете ръце,защото аз така съм тренирал няколко пъти