Аз правех четири месеца през ден по 15-20 обиколки на стадиона за около час-час и половина. Бягах бавно с почивка 1 обиколка ходене на всеки пет обиколки бягане. Доста добър ефект даде и успях да сваля мазнини главно от корема и бедрата. Бягай бавно, продължително, прави почивки от време на време - важното е да си постоянен и да имаш воля. Заедно с фитнеса и малко по-разумен режим на хранене ще постигнеш необходимите резултати.
29.07.05
23:55
Значи разбнрах ще правя 5 обиколки 1 почива ходене още 5 и 1 ходене така докато издържа само да Ви питам бавно ли да вървя или бързо и да пия ли вода щото аз сега пия по около 700-800мл. за 7-8 обиколки бягам около 30 мин.
искам и аз да кажа моя метод за вдишване и издишване, сега бягам по 5 км на ден за 30 минути и вдишвам през носа и издишвам през устата, вдишването през носа го правя на 2 нива, от опита разбрах, че през носа немога да си поема достатъчно количество въздух от едно вдишване, затова вдишвам 2 пъти прес носа и издишвам един път през устата, става стапаловидно, вдишвам един път леко и 2-ри път пак леко и по този начин не си напрягам дробовете да правя големи вдишвания ами ги олекотявам :wink:
Значи това отдясно, което те боли при тичане, казват, че е далакът уж, като се напълни с кръв и става така. Аз като малък най мразех да бягам /като имахме да покриваме 600 м по физкултура ми беше кошмар :lol: и бързо ме заболяваше на това място/.
Сега си правя някво кардио 2-3 пъти седмично, аз му викам 4 по 4 :lol: , понеже бягам 4 мин в средно, понякога леко забързано темпо, после 1 мин се разхождам, пак 4 мин бягане и така 4 пъти по 4 мин с по 1 мин разходки между тях /общо се връзват 19 мин, а пулсът ми накрая е около 160, което според тая статия за кардиото в сайта е около 82 % от максималния пулс за възрастта ми - 26, не знам това добре или зле е/, засега максимум 7 мин правих нонстоп бягане веднъж, ама ми идва нагоре, още повече, че имам проблем с носа, през повечето време от годината ми е запушен и дишам смесено, отчасти с него, отчасти /повече/ с уста, просто не мога иначе.
Навсякъде се проповядва при бягане да се вдишва само с нос и да се издишва през устата, но ето, при такива като мен това даже на теория е невъзможно.
От друга страна преди време четох статия колко полезно било дишането през корем, това било естественото дишане и т.н., не знам кой е прав.
Знам само, че след такова кардио винаги после съм се подул от въздух, имам чувството, че с това дишане основно през устата и после в корема ми има сума въздух и ме е раздул целия ден :lol:
незнам аз все си мисля, че вдишване през носа и издишването през устата е по-добрия метод
1. защото през носа въздуха се пречиства по-добре
2. защото въздуха преминава през носа и CO2 се отделя през устата и по този начин се улекотяват дробовете (лично мое мнение)
3. през носа, ако сте забелязали се поема по-малко въздух отколко през устата и все си мисля, че това се регулира от организма колко въздух му е необходим
Това са мои мисли и според мен са така, може да греша и затова съм ги постнал тук за да се разискват (това допълнение съм го направил, за да не започнат дрън-дрън глупости при мен не е така и т.н....)
по-здрави
02.08.05
09:13
Абе, свиква се.... за 5-6 тичания успях да се нагодя. Сега си тичам същата дистанция обаче за 4-5 мин повече... сега остава и само темпото да нагодя.
пробвай :
1мин крос 30 сек спринт така си увеличаваш издръжливостта и подобряваш силата на сурцето си;)както и гориш повече мазнини
11.08.05
21:53
Пичове много е лесно просто се замислете.Когато дишате и издишате през устата се пълнят дробовете със въздух и така по-бързо се изморявате.Даже усещате как пулсират във вас.Както казаха и горе.Дишаш с носа издишаш през устата.