05.06.12
03:15
Днеска тренирах ми пристигна креатина и протеина.Креатина и микронизиран монохидрат на ОН а протеина е Синджеск с ванилия.Сутринта пих протеин 1 доза, а преди трен доза креатин.След трненировка 5 грама креатин и 40 грама протеин.6 часа след тренировката започна дискомфорта.Постоянно ми къркори нещо корема и е супер дразнещо.Има ли начин да се избегне ?
Преди тренировка ядох ориз, а след нея ориз и месо.
05.06.12
07:07
казано от MARTO_CSKA на 05.06.12, 03:15:
Днеска тренирах ми пристигна креатина и протеина.Креатина и микронизиран монохидрат на ОН а протеина е Синджеск с ванилия.Сутринта пих протеин 1 доза, а преди трен доза креатин.След трненировка 5 грама креатин и 40 грама протеин.6 часа след тренировката започна дискомфорта.Постоянно ми къркори нещо корема и е супер дразнещо.Има ли начин да се избегне ?
Пробвай с някакъв въглехидрат да приемаш монохидрат-а, другия вариант е за няколко дни да свикне стомаха и може да отмине. В случай, че предните две не помогнат, то това не е твоя креатин.
05.06.12
14:28
Натурален сок ?
Декстроза незнам как ще ми се отрази ако я пия в нетренировъчен ден заради креатина или пък преди тренировка ако е ?
А иначе в нетренировъчен ден по 5 или 10гр. да пия ?
05.06.12
17:51
Декстрозата няма, как да знам, как би ти се отразила, но можеш да пробваш.
Иначе креатин-а, ако ти е първи прием по 5 гр. дневно ще ти е ок
Декстроза и малтодекстрин са препоръчителни, защото:
1) не минават през черния дроб, а одат направо в кръвта, съотв. помагат креатина да се транспортира директно към мускула.
2) знаеш какво съдържат
3) нямат консерванти
4) евтини са
Според изследване на т-нейшъна, преди трен не омазняват а качват мускул, ест. няма да топиш и тлъстина през трен обаче.
Извъб тренировка можеш да взимаш по-малко, примерно 15-20 гр само, или въобще не, ако ти се опраи корема :)
Модерация: Моля, уважавайте българския език и пишете грамотно!
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 05.06.12 20:01.
05.06.12
23:04
@head_hunter - Креатин съм пил досега, но не монохидрат, а етил естер 1 кутия 300гр.Монохидрат може да е бил в малки количества от азотни буустери нищо повече.
Значи днес пих към 3-4 часа монохидрат 5 грама и след това в 7 пих втори път.Досега още няма никакви проблеми.Пих и протеин 3 пъти,но от стария ми не новия на VPX който взех.Ако не се появят проблеми днес ще се окаже че е било или от протеина или нещо случайно което няма връзка с добавките.
09.06.12
19:18
Я пробвай да пиеш 5 грама сутрин и 5 грама след тренировка,а не преди/след ,защото времето за усвояване на креатина е твърде малко/предполагам до час и половина максимум два (според това колко тренираш)