Суроватъчен протеин vs. BCAA - Кое е по-добрата добавка за покачване на мускулна маса?

10.06.12
14:45

Суроватъчен протеин срещу BCAA (аминокиселини с разклонена верига) - Кое е по-добрата добавка за покачване на мускулна маса?

Знам, че има подобна статия относно този проблем, но ме интересува различават ли се наистина ефектите на двете добавки толкова много?

Темата беше редактирана от Пламен Кулев на 10.06.12 14:46.

10.06.12
14:47

Свинска пържола.

Иначе по темата- ВСАА по-скоро свързвам с по-добро възстановяване- не знам по-скоро екстра. Като основа си е протеина към доброто хранене и подходящи тренировки.

Мисля че съроватъчния протеин ще е по - добрия вариянт , а защо не го комбинираш и с аминокиселини ? :)

10.06.12
15:02

Нямам пари за достатъчен прием на белтък от храна => трябва да си купя суроватка, обаче и за нея нямам достатъчно пари, но ми стигат за BCAA и се чудя дали ефектите ще се близки до приема на протеин.

10.06.12
15:04

Не- ВСАА трябва според мен поне едно 15гр да пиеш, за да има някакъв ефект осезаем. А ти щом ще чакаш протеина да ти запълва дупката в храната- наблегни на ядене според мен. Ако ще пиеш добавки го направи, както трябва, за да не си пилееш парите на вятъра.

крайно време е да се разбере , че без добро хранене няма смисъл от добавки , парите за които ще купиш БЦАА ги дай за месо , яайца , извара и тн

И двете добавки нямат пряка връзка с увеличаването на мускулната маса, т.е. приемането им само по себе си не е основен фактор в този процес. Научете се какво са хранителните добавки, за какво служат и кога е оправдано да се приемат. С други думи - не, няма да увеличиш мускулите си нито от прием на протеин, нито от прием на ВСАА.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 10.06.12 17:52.

HE

10.06.12
19:13

казано от Кольо Пияндето на 10.06.12, 17:50:

С други думи - не, няма да увеличиш мускулите си нито от прием на протеин, нито от прием на ВСАА.

Само да добавя, че с този начин на мислене няма да увеличи мускулите си НИКОГА!

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1