Креатин монохидрат + натриев бикарбонат = кре-алкалин??

10.06.12
17:39

Разгледах съдържанието на креатинът на ПЕАК - кре-алкалин. Там пишеше креатин монохидрат и сода бикарбонат. До колкото разбрах содата алкализирала монохидрата (или намалявала Ph-то в стомаха) и затова се е усвоявал по-добре. Въпросът ми е мога ли да си купя монохидрат и да му прибавя сода бикарбонат от магазина. Така монохидрата да се усвоява като кре-алкалина? (trollface)
П.С. Тази тема я пуснах и в други форуми, но никой не ми отговори.
Надявам се някой от вас да сподели мнението си, каквото и да е.

Темата беше редактирана от ZEX Power на 13.06.12 14:33.

10.06.12
19:17

Мдам, въпросът ти определено ме накара да се замисля и да потърся инфо по въпроса и в крайна сметка се оказва че креалкалина е именно това, монохидрат със добавен алкален агент като в повечето случаи това е именно натриев бикарбонат познат като сода за хляб. Никога не съм се замислял за креалкалина поради простата причина, че не съм вярвал, че е възможно да ни минават по толкова евтин начин, но уви, възможно е :D

хаха :D Доста хитра тема..Наистина едва ли много хора са се замисляли,и определено ще ни хвърли в размисли.. Но все пак,както казаха по-горе толкова евтино ли да минават ?

10.06.12
23:39

Хехе смятай кви са диви производителите, ами колко бикарбонат се добавя към монохидрата ? Доста полезна темичка !

11.06.12
12:45

казано от AgBOKATA на 10.06.12, 23:39:

Хехе смятай кви са диви производителите, ами колко бикарбонат се добавя към монохидрата ? Доста полезна темичка !

В bb.com има тема с формулировките, които са получили патент, като в дискусията участва и Патрик Арнолд. А като цяло има доста теми по американсите форуми със конкретни грамажи, предполагам, че креалкалина оновно се продава капсулиран заради лесно разпознаваемия и не дотам приятен вкус на содата. А относно личния ми опит с креалкалина, да действа в дози от над 6гр. на ден, но по никакъв начин не мога да направя разлика с монохидрата.

12.06.12
00:25

казано от Valdis на 11.06.12, 12:45:

казано от AgBOKATA на 10.06.12, 23:39:

В bb.com има тема с формулировките, които са получили патент, като в дискусията участва и Патрик Арнолд. А като цяло има доста теми по американсите форуми със конкретни грамажи, предполагам, че креалкалина оновно се продава капсулиран заради лесно разпознаваемия и не дотам приятен вкус на содата. А относно личния ми опит с креалкалина, да действа в дози от над 6гр. на ден, но по никакъв начин не мога да направя разлика с монохидрата.

Би ли дал колко сода с колко монохидрат би могло да се смеси. Или на лс да ми дадеш линк към някой форум или сайт където е обяснено.

13.06.12
00:47

Абе незнам от тая сода дали няма да има някакви странични ефекти ?

казано от MARTO_CSKA на 13.06.12, 00:47:

Абе незнам от тая сода дали няма да има някакви странични ефекти ?

Сода за хляб?

100% няма да те накара да задаваш по-глупави въпроси...

13.06.12
01:14

Чувал съм че при хора с проблеми със стомаха като я пият им минава за момента но след това е още по-зле ...

Пие се, защото е основа, а хората с проблеми са с висока киселинност - получава се неутрализация. Проблемът е, че това е временно действие, а след това киселината се увеличава(при взаимодействието сода-стомашна киселина се отделя въглероден газ, който дразни стомашните жлези и те увеличават производството). В случая содата е добавена към монохидрат, за да се неутрализира - полученият кре-алкалин е с неутрална киселинност(или близо до нея - според съотношението сода-монохидрат - то е константа, защото е патент, но не знам колко е в случая :) )

13.06.12
01:58

казано от ZEX Power на 10.06.12, 17:39:

...... Разбирам, че свойствата на монохидрата не може да станат същите като на кре-алкалина... То тогава няма да ги продават като отделни суплементи...

Може, защо да не може. Кре-алкалина е патентована формула и състава често зависи от производителите, но в общия случай съставките може да включват разни маслинови листа, рибено масло, кофеин, джинджифил, кадифени еленови рога, оцет и някаква форма на аргинин плюс изкуствени аромати. Според патента на кре-алкалина (ТУК) всякакви органични и неорганични субстанции могат да се използват за повишаване на pH-то, вкл. натриев карбонат (калцирана сода), магнезиев глицерол фосфат, хидроксиди, карбонати, бикарбонати, хлориди или фосфати. На страницата с патента може да видите състава на оригиналната формула - креатин монохидрат, сорбитол, целулоза, магнезиев стеарат, магнезиев глицерол фосфат и soda Ash.                 

Иначе съчетанието на креатин монохидрат със сода  е изпробвана и работеща комбинация.

13.06.12
02:06

А когато нямам проблеми със стомаха но, го пия за по-добро усвояване на монохидрата не се ли увеличава киселината след това ? и това проблем ли е ?

13.06.12
14:02

Респект за Зекс! :)

13.06.12
14:55

казано от Solomon Kane на 13.06.12, 01:58:

На страницата с патента може да видите състава на оригиналната формула - креатин монохидрат, сорбитол, целулоза, магнезиев стеарат, магнезиев глицерол фосфат и soda Ash.                 

Иначе съчетанието на креатин монохидрат със сода  е изпробвана и работеща комбинация.

Разгледах страницата... Стана ми интересно за Soda ash ..... :D

13.06.12
17:13

Тея дни сънувах количеството сода - 20-30мг(примерно за 2-3грама моно). Кво мислите по въпроса :) ?

13.06.12
18:31

казано от AgBOKATA на 13.06.12, 17:13:

Тея дни сънувах количеството сода - 20-30мг(примерно за 2-3грама моно). Кво мислите по въпроса :) ?

А ако сложим повечко содата? Има ли някакъв проблем?

казано от MARTO_CSKA на 13.06.12, 02:06:

А когато нямам проблеми със стомаха но, го пия за по-добро усвояване на монохидрата не се ли увеличава киселината след това ? и това проблем ли е ?

Добре де, нали писах нагоре, че содата и монохидрата взаимодействат и се НЕУТРАЛИЗИРАТ. Киселина (монохидрата, който е с кисело Ph) + основа (бикарбоната, който е с алкално Ph) = сол + вода. И зависи от концентрациите дали ще има остатъчно монохидрат, бикарбонат или ще е пълна неутрализация, тоест крайният продукт е неутрално Ph(тоест 7). Ако е така - все едно пиеш вода с разтворена готварска сол вътре. (пример, не е същото, но е аналогично)

13.06.12
19:23

Е ако монохидрата е с кисело pH, то въобще няма да има смисъл от содата и креатина щеше да си влиза нормално в стомаха, без да става на креатинин. Има един в залата, който се движи с някакви щангисти и ми каза, че креатина се пие с 5-10гр. сода.

13.06.12
20:39

Валдис, дай рецепта ква смеска да бъркаме. Ама да е нещо просто, да не си го вкарвам през окото  :D (grin) :D

казано от Kini на 13.06.12, 19:23:

Е ако монохидрата е с кисело pH, то въобще няма да има смисъл от содата и креатина щеше да си влиза нормално в стомаха, без да става на креатинин. Има един в залата, който се движи с някакви щангисти и ми каза, че креатина се пие с 5-10гр. сода.

Креатинът е слаба киселина(горе долу колкото млечната), а креатин монохидрата е същото с добавена молекула вода.

13.06.12
22:19

казано от K K на 13.06.12, 20:39:

Валдис, дай рецепта ква смеска да бъркаме. Ама да е нещо просто, да не си го вкарвам през окото  :D (grin) :D

хахаха, то рецептата е ясна долу горе, ама съотношението, а недай си боже да го объркаш кой знае ква манджа ще стане(puke)

13.06.12
22:39

Някой направи ли си въобще труда да прегледа линка даден от Salomon Kane??? Там е описано всичко с грамажи, или чакате някой да ви обслужи и да дойде направо да ви го сипе в устата?

14.06.12
00:51

казано от Valdis на 13.06.12, 22:39:

Някой направи ли си въобще труда да прегледа линка даден от Salomon Kane??? Там е описано всичко с грамажи, или чакате някой да ви обслужи и да дойде направо да ви го сипе в устата?

Вече да, мисля да пробвам втория начин с 500мг сода, пък да видим :)

15.06.12
19:54

Току виж някой патент се зародил от някоя тема във форума. :)

15.06.12
19:57

Оставяте ли го да втаса?

25.02.13
11:43

Някой изпробва ли го? :D

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1